Sağlıklı Yaşam Haberleri

Sağlıklı Yaşam Haberleri

Sağlıklı Yaşam Ve Tıp Kampı Muğla’da Devam Ediyor

Sağlıklı yaşam ve tıp kampı için Muğla'ya gelen gençler Muğla’nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfediyor.

Kış Kampında Öğrenciler Akyaka Turu Gerçekleştirdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel 8. Tematik Kış Kampları çerçevesinde kampa katılan öğrenciler Akyaka’da çevre temizliği ve tekne turuna katıldı.

Yaşlılar Satranç Oynayarak Keyifli Vakit Geçirdi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Sağlıklı Aktif Yaşam Programı (SAYAP) projesi kapsamında FETAV binasında yaşlılar bir araya gelerek satranç oynadı. 60 yaş üzeri yaşlı vatandaşların satranç aktivitesi renkli görüntülere sahne oldu. İkinci kademe satranç antrenörü ve hakemi Simber Cana Özdilek, mikrofonlarımıza satranç aktivitesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Seydikemer’de ‘Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum’ Etkinliği Düzenlendi

Seydikemer İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum" sloganı ile düzenlenen etkinlik Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali

25-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 6. Uluslararası Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Halikarnas Arena ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Etkinliklerin herkese açık ve ücretsiz olduğu Festival mekanlarından biri Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum olacak.

6. Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Başlıyor!

25-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 6. Uluslararası Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Halikarnas Arena ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Etkinliklerin herkese açık ve ücretsiz olduğu Festival mekanlarından biri Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum olacak.

Herkes İçin Yoga…

Milas Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenecek yoga dersleri ile kadınlara sağlıklı yaşamın kapısı aralanacak. Yoga kursuna 18 yaş üstü kadınların başvuruda bulunabileceği ve katılım sayısının kontenjanla sınırlı olduğu belirtildi.

GELİŞTİRİLEN PROJELER ALZHEİMER VE TİP-1 DİYABET HASTALARININ HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Muğla Valiliği himayesinde geliştirilen Sevdiklerimiz yanımızda projesi Alzheimer hastalarının ve yakınlarının, Muğla Şekerleri projesi Tip-1 Diyabetli çocukların ve yakınlarının hayatını kolaylaştırıyor.

MUĞLA’DA İŞE BİSİKLET İLE GİTTİLER

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ve İl Müdürlüğü Şube Müdürleri 16-22 Eylül 2022 Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında Kötekli’de bulunan İl Müdürlüğü Lojmanlarından işyerleri olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Binasına 7 km Bisiklet sürerek gittiler.

UZMAN DİYETİSYEN ARSAL’DAN ÖDEM ATMA TÜYOLARI

Birçok farklı nedene bağlı olarak özellikle kadınlarda daha sık görülen ödem, vücutta sıvı birikmesiyle oluşan yaygın bir sorundur. Yanlış beslenme, az su içmek, magnezyum eksikliği, fazla karbonhidrat tüketimi, bol tuzlu beslenme gibi birçok nedene bağlı olarak ödem yaşanabilir. Peki, bu ödemden nasıl kurtulabiliriz? Uzman Diyetisyen Gamze Arsal vücuttan ödemi atmanın yolları anlattı.

Fizyolympos’tan Seydikemer Belediyesi personeline özel indirim

Seydikemer Belediyesi, Fizyolympos Sağlıklı Yaşam Merkezi ile protokol imzaladı. Protokol kapsamında belediye personeli, pilatesten yüzde 10, fizik tedaviden yüzde 15 indirimli faydalanabilecek.

Sağlıklı Nefes, Sağlıklı Gelecek

Yeşilay Haftası kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘’Sağlıklı Nefes, Sağlıklı Gelecek Projesi’’ gerçekleştirildi. Kaymakamlık binası önünde gerçekleşen etkinliğe Kaymakam Vekili Hayrettin Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya.öğretmenler, anasınıfı öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Sağlıklı yaşamın anlatılmasıyla başlayan etkinlik çocukların şarkı söyleyerek ellerindeki balonları havaya bırakmasıyla devam etti. Ayrıca projenin Yeşilay haftası etkinliği olarak ilçe genelinde düzenlenen slogan yarışmasında birinci seçilen öğrenciye Balcıoğlu ödül verdi.

Muğla 6. kez tematik kış kampına ev sahipliği yapacak

Turgutreis Yurdu Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampına ev sahipliği yapacak.

“Yaşama Dair” programının ilk konuğu Dr. Özgür Şenol oldu

FRT Televizyonu yeni yayın dönemine başladı. Her hafta Perşembe günleri moderatörlüğünü Bilgen Durmaz’ın yaptığı “Yaşama Dair” programı izleyicilerine sağlıklı yaşam hakkında bilgiler paylaşılıyor. Özel konuklarında katıldığı “Yaşama Dair” programının ilk konuğu Op. Dr. Özgür Şenol oldu.

Başkan Otgöz, “Sigarayı bırakalım, hayatı bırakmayalım”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, ‘9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’ dolayısıyla sigarayı bırakma çağrısında bulundu

Milas Sağlıklı Yaşam Merkezi için çalışma başlatıldı

Muğla'nın Milas ilçesi Hacıapti Mahallesi'nde bulunan ve devlet hastanesi olarak yıllarca sağlık alanında hizmet verdikten sonra 2018 yılı içerisinde yıkılan binanın yerine Milas Sağlıklı Yaşam Merkezi yapılması için çalışma başlatıldı.

Zeybekoğlu Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle açıklama da bulundu

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Zeybekoğlu, “Sahip olduğumuz hakların kilometre taşı olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 72. yılındayız. Beyannamenin kabulünün yıldönümünde; ülkemizde temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğunu söyleyebilmekten, COVID-19 salgınında sağlıklı yaşam hakkımızı kullanabilmekten ne yazık ki çok uzağız” dedi.

Bisiklet yolu çalışmaları başladı.

Fethiye Belediyesi vatandaşları sağlıklı yaşam için spora teşvik etmek ve bisiklet sürme alışkanlığı kazandırmak amacıyla yaptığı bisiklet yollarına yenilerini ekliyor. Şehir merkezinde bisiklet kullanıcıların rahat ve güvenli bir ulaşıma kavuşması amaçlanan proje kapsamında 24 km bisiklet yolu hedefleniyor.

EN GENÇ DİYETİSYEN’DEN 6 HAZİRAN DÜNYA DİYETİSYENLER GÜNÜ AÇIKLAMASI…

Fethiye’nin en genç ve yeni diyetisyenlerinden Faruk Yıldırım; 6 Haziran Dünya Diyetisyenler gününü kutladı. Gazetemiz muhabirini “Diyet Gram Sağlıklı Yaşam ve Diyet Merkezi” adlı işyerinde ağırlayan Diyetisyen Faruk Yıldırım yapmış olduğu açıklamada “Doğru beslenme; sağlığın en önemli ve temel boyutudur. Ülkemizde ve dünyada kötü beslenmeye bağlı kronik hastalıklar hızla artmaktadır. Günümüzde; halkın sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirmesi önemlidir ve bu konuda diyetisyenlere büyük iş düşer” dedi…