Sahibini Haberleri

Sahibini Haberleri

Fethiye'de Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Toplantısı Tekrardan Yapıldı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik 1 Ocak itibarıyla resmiyet kazandı. Buna göre bir konutu 100 günden kısa süreli kiraya verecek ev sahipleri, izin belgesi almak zorunda kalacak. Bu belgeyi almak için ise 2 Ocak itibariyle başvurular başladı. Birçok konut sahibini ilgilendiren toplantı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Meslek ödülleri sahiplerine kavuşacak

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin meslek ödülleri 10 Ocak günü sahiplerini buluyor. Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği tarafından Türkan Saylan salonunda gerçekleşecek organizasyonda ilk kez yılın habercisi ödülü sahibini bulacak.

Köyceğiz’de Voleybol Cumhuriyet Kupası sahibini buldu

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle düzenlenen kurumlararası Voleybol Cumhuriyet kupası sahibini buldu.

Öykü Yarışması Sahibini Bulacak

Günce Yayınları, Menteşe Belediyesi ve Şair Mustafa Özbey'in katkılarıyla Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla ikincisi düzenlenen 'Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' ne başvurular başladı. Bu yılki Edebiyat Ödülü 'öykü' türündeki bir dosyaya verilecektir.

Yine kiracı mülk sahibi anlaşmazlığı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 odalı bir apartta mülk sahibi ve kiracı ile anlaşmazlık çıktı. Açtığı tahliye davasını kazanan mülk sahibinin avukatları ve tahliye işlemleri için gelen icra memurları ile apartta yaşayanlar karşı karşıya geldi. Apart işletmecisi Kemal Göle, "Sezon ortasında tahliye olmaz, burada yaşayan insanlar sokağa atılarak mağdur edilmemeli" dedi.

KARKAS AĞIRLIĞI 933,5 KİLOGRAM GELEN “ARAP” TÜRKİYE REKORUNU KIRDI

Seydikemer’de, sahibinin “Arap” adını verdiği 4 yaşındaki Holstein ırkı dana, 933,5 kilogram karkas ağırlığı ile Türkiye rekorunu kırdı. 

ATIKLARIN SAHİBİ FATURADAN TESPİT EDİLDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dere yatağına atılan atıklar, belediye ekiplerince temizlendi. Kutularda inceleme yapan belediye ekipleri, atıkların içinde buldukları fatura ile atıkların sahibini tespit etti.

MUSTAFA ÖZBAY EDEBİYAT ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU

Yazar ve Şair Mustafa Özbey işbirliği, Menteşe Belediyesi katkıları ile Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Günce Yayınları Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' töreni Menteşe Belediye Tiyatrosu Ayhan İçöz salonunda gerçekleşti.

ELEKTRİĞİ, SUYU KESİLEN KİRACILAR ÇATIYA ÇIKTI

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir apartın kiracıları, kaldıkları evlerden zorla çıkarılmak istenildiklerini, elektrik ve sularının apart sahibi tarafından kesildiğini iddia edip, durumu protesto ederek çatıya çıkıp apart sahibini protesto etti. Çatıya çıkan kiracılar emniyet müdürünün ikna çalışmaları sonucu aşağıya indirildi.

MUSTAFA ÖZBEY EDEBİYAT ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULUYOR

Menteşe Belediyesi katkıları ile Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla 'Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' sahibini buluyor.

APART SAHİBİNİN KİRACILARINI ÇIKARMAK İÇİN SUYU KESTİRDİĞİ İDDİASI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir apartta 1+1 odalarda yaşayan kiracılar, apart sahibinin tadilat yapılacağını belirtip evlerin suyunu kestiğini iddia etti. Kiracılar, apart sahibinden şikayetçi oldu.

KİRA ZAMMINA, OTELİ YAKARAK CEVAP VERDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, iddiaya göre otel sahibinin bar işletmesine kira zammı isteğine kızan kiracı, motorundan çektiği benzinle bardaki masa ve sandalyeleri ateşe verdi, oteli yaktı. Yangında dumandan etkilenen 12 kişi hastaneye kaldırıldı.

ENGELSİZ BİLİŞİM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU

ENGELSİZ İLK YARDIM PROJESİ “ENGELSİZ BİLİŞİM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÖDÜLÜ”NE LAYIK GÖRÜLDÜ

FUHUŞ PAZARLIĞI ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK VE HIRSIZLIK YAPAN 5 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bir vatandaşın fuhuşa aracılık eden grup tarafından evinde darp edildiği, ev sahibinin parası ve ziynet eşyalarının çalındığı ihbarı üzerine yakalama çalışması başlattı.

Sahte dolarla yakalanan şahıs serbest bırakıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yemek yediği restoranda hesabı sahte dolarla ödeyen şahıs restoran sahibinin ihbarı üzerine yakalanarak gözaltına alınırken, sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Sahte dolarla tatil planı suya düştü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yemek yediği restoranda hesabı sahte dolarla ödeyen şahıs, restoran sahibinin dikkati sayesinde yakalandı.

İngiliz Tottenham kulübü sahibinin yatı Akyaka’da

Bin 480 kilometre kıyı uzunluğu ve binlerce koyu ile Türkiye'nin en uzun kıyısına sahip Muğla kıyılarına çok sayıda ünlünün yatları demir attı.

Karikatür yarışması jürisi toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yılki konusu 'Yangın' olarak belirlenen 3'ncü uluslararası karikatür yarışmasına 60 ülkeden 482 eser sahibinin Bin 140 adet karikatürle katıldı.

Ramazan’ın unutulmaya yüz tutan geleneği yeniden canlandırıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen iftar programında davete icabet edip ev sahibinin yemeği ile iftar açan öğrencilere diş kirası verildi. İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz'ün de katıldığı programda iftara katılan öğrencilere ödenen diş kirası geleneğinin unutulmaya yüz tutmuş bir gelenek olduğu belirtildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Motosikletin sesini dinleyeceğim diyen hırsız, sahibinin gözü önünde motosikleti çaldı. Motosiklet sahibi neye uğradığını şaşırırken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Kiracı ev sahibini, ev sahibi ise kiracıyı suçladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kiraladığı evin sahibi tarafından elektrik çarptırıldığı iddia eden Ümit Arslan ölümden döndü. Ev sahibinin avukatı ise kiracılarının kaçak elektrik kullanmaya çalışınca elektrik çarptığını öne sürdü.

Okul Sporları Basketbol Yıldız Erkeklerde Kupa Sahibini Buldu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan ve öğrencilerin yoğun ilgisini çeken okul sporlarında bir kupa daha sahibini buldu. Dart, Hentbol, Basketbol, Bilek Güreşi, Kros, Voleybol vb. branşlarda toplam 132 kupa sahibi bulurken dereceye giren tüm sporculara ve takımlara madalyaları takdim edildi.

Okul Sporları Hentbol Yıldız Kızlarda Kupa Sahibini Buldu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan Okul Sporları Yıldız Kızlar Hentbol müsabakaları, final karşılaşmasıyla sona erdi. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, karşılaşmayı tribünlerden takip ederek sporcuların heyecanına ortak oldu.

Bıçaklı Şüpheli Polisten Kaçamadı

Market sahibini tehdit eden bıçaklı şüpheli şahıs Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlisi polisler tarafından kıskıvrak yakalandı.

Orient Otel 66 Milyon TL’ye yeni sahibini buldu

Orient Otel Kalkınma Bankası Genel Müdürlük Binası’nda 22 Kasım tarihinde saat 10.30 yapılan ihale ile 66 milyon TL’ye satıldı.

Evindeki yangını gözyaşlarıyla izledi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangın esnasında gözyaşlarına boğulan ev sahibini komşuları sakinleştirdi.

Otel sahibini gasp eden şüpheliler yakalandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yatmak için odasına geçen otel sahibi iki kişi tarafından gasp edilirken, olaydan sonra kaçan şüpheliler polis tarafından yakalandı.

10 gündür bulduğu paranın sahibini arıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesinde kendi ürettiği ürünleri halk pazarında satan köylü vatandaş, tezgahının yanında bulduğu bir miktar paranın sahibini bulmak için tezgahının bir kenarına not yazdı.

Bayrağımızın simgesi yerden kaldırmak için aldığı kolye altın çıktı

Muğla’nın Datça ilçesinde sahil yolunda yürürken yerde bulduğu ay yıldızlı kolyeyi bayrağımızın simgesinin yerde kalamaması alıp kaldıran bir şahıs, kolyenin altın olduğunu fark edince uzun uğraşlar sonucu sahibini bulup teslim etti. İlçede yaşayan Bilgin Mustafa Giritli'nin bu davranışı takdir topladı.

Yalnız yaşadığı evde çıkan yangında hayatını kaybetti

Fethiye’nin Foça Mahallesi’nde saat 14.30 sıralarında bilinmeyen nedenle meydana gelen yangında, ev sahibinin yanarak hayatını kaybettiği öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin çabasıyla yangın çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alınıp, söndürülürken yangında evde tek başına yaşadığı öğrenilen 59 yaşındaki Metin Uçkun’un hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu acı olayda, Uçkun’un yangın çıkan odadan balkona çıktığı, yardım istediği ve tekrar yangını söndürmek için içeri girdiği ve çıkamadığı öğrenildi.