Şantiye Haberleri

Şantiye Haberleri

Marmaris’te Bir İşçinin Öldüğü İş Kazasında 4 Gözaltı

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler mahallesinde dün akşam meydana gelen ve bir işçinin olay yerinde hayatını kaybettiği bir işçinin de yaralandığı inşaat kazasında şantiye şefi, yüklenici firma yetkilisinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

385 Bin Ton İnşaat Atığı Bertaraf Edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ve Bodrum ilçelerinde kurduğu mobil konkasör şantiyesiyle 2018 yılından bugüne 385 bin ton inşaat atığının geri dönüşümünü sağladı. Geri dönüşümle elde edilen malzemeleri 88 kilometre yol çalışmasında kullanan Büyükşehir Belediyesi 38 Milyon 800 Bin TL tasarruf sağlarken hem çevreyi hem de bütçesini korudu.

Milas'ta hafriyat kamyonu devrildi, 1 ölü

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın şantiye sahasında hafriyat kamyonun devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti.

Modern Atık Getirme Merkezleri 

Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından kent merkezinde halkın kolay ulaşabileceği noktalara 7 farklı türde atığın bırakılabileceği, belediyenin kendi şantiyesinde imal edilen mobil atık getirme merkezleri yerleştirildi.

Patlayan tüp, korku dolu anlar yaşattı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde şantiyenin deposunda çıkan yangında üst üste patlamalar yaşandı. Yangın maddi hasarla atlatıldı.

GİRGİN: TÜRKİYE BİR DEPREM ÜLKESİ, YAPI ÜRETİMİ MÜHENDİSLİK ESASLARINA GÖRE YAPILMALI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şantiye şefliğine dair sorunları gündeme getirdi.

KAYA, “SORUNLARIN BAŞINDA GÜVENLİ YAPI ÜRETİMİ GELMEKTEDİR”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hüseyin Kaya’da basın açıklaması yaptı.

Geri Dönüşüm tesisiyle 7 Milyon 932 Bin TL tasarruf

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin çevreci yatırımlarından mobil konkasör şantiyesinde 2018 yılından bu yana yaklaşık 259 bin ton hafriyat toprağı ve inşaat atığını bertaraf ederken, bu atıklardan 161 bin 923 bin metreküp malzeme üretti.

Andezit doğal taş malzemesi alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Muğla ili Milas ilçesi Kırcağız bakımevi şantiyesine andezit doğal taş malzemesi alınacak.

Başkan Karaca, kısıtlama süresince şantiyelerden ayrılmıyor

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi’nin Büyükşehir belediyesi ve diğer kurumlarla işbirliği yaparak çalışma başlattığı projeleri yakından takip ediyor. Hemen her gün arazide çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Alim Karaca, kısıtlama süresince şantiyelerden ayrılmıyor. Başkan Karaca, “Projelerin tamamlanması için verdiğimiz süre içerisinde sonuç alacağız. Hemen her gün çalışmaları yerinde takip ediyorum. Sezona kadar tüm projelerde hedeflenen çalışmalar yerine getirilecek” dedi. 

Asfalt tankeri bomba gibi patladı

Foça Mahallesi’nde bulunan özel bir şirkete ait şantiyede bulunan, asfalt tankerinin patladığı öğrenildi. Patlamanın etkisiyle metrelerce havaya dumanlar yükseldi. Dumanlar Fethiye kordon boyundan net bir şekilde görüldü. Kazada herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenildi.

İnşaat malzemesi alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Datça Belediye Başkanlığı tarafından, Fen İşleri Müdürlüğü'ne Ait Şantiyelerde Kullanılmak Üzere Malzeme Temin Edilmesi alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Çimen, “Şantiye şefliği anahtar konumundadır” 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği Başkan Levent Çimen, deprem bölgesi üzerinde bulunan ülkemizde güvenli yapı üretimi ve depremden doğabilecek zararların asgariye indirilmesi adına şantiye şefliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Çimen, “Şantiye şefliğinin bir başka kilit rolü ise, şantiye alanında işçi sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasıyla ilgilidir. Ne acıdır ki ülkemiz yıllardır işçi ölümlerinde Avrupa birinciliğini ve dünya üçüncülüğünü bırakmamaktadır. Bu işçi ölümlerinin büyük çoğunluğunun inşaat sektöründe yaşandığı herkesin malumudur” dedi. 

İnşaat ve şantiyelere şok baskın

Bodrum Belediyesi Kovid-19 salgını ile başlattığı mücadele kapsamında Zabıta ekipleri ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) ile birlikte yarımada genelinde inşaat ve şantiyelerde pandemi denetimi gerçekleştirdi.

Güç Birliği’nden Bodrum Yeni Devlet Hastanesi Şantiyesine Ziyaret

Bodrum Güç Birliği Derneği yönetim kurulu, yapımı devam eden 150 yataklı Yeni Bodrum Devlet Hastanesi inşaatını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

GÜNLÜK AĞACI VE MERA ALANIMIZI VERMEK İSTEMİYORUZ…

Dünyada sadece Amerika ve Türkiye’de Fethiye ve Köyceğiz çevresinde bulunan Günlük (Sığla) Ağaçları ile meralar birer birer yok oluyor. Fethiye’nin Kargı ve Yanıklar Mahallesindeki 25 dönümlük bir inşaat firmasının şantiye alanının 2/B kapsamına alınıp, mahalle sakinlerinin eskiden hayvanlarını otlattığı yere yeni villalar dikilmek istendiği iddia edildi. Doğal sit alanındaki bölgede endemik bitkiler arasında bulunan Günlük ağaçları da yer alırken, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri “Hem günlük ormanları daha fazla tahrip olacak hem de köylerimize ait olan eski meramız elimizden gidecek. Buralara artık ikinci konutlar yapılmamalı” diye konuştular.