Şefika Pekin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Haberleri

Şefika Pekin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Haberleri

Kaymakam Ertaş Öğretmenler İle Bir Araya Geldi

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Fethiye’de görev yapan Görsel Sanatlar, Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenleri ile bir araya geldi. Kaymakam Ertaş düzenlenen toplantıda okullarda yapılan ve yapılması planlanan sosyal etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Birol Gönen Atölyesi Törenle Açıldı

Birol Gönen Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Uygulama Atölyesi, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tören ile açıldı.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BELLİ OLDU

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nın Tamamını Güzel Okuma Yarışması kapsamında, Fethiye’den dereceye giren öğrenciler belli oldu. Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda gerçekleşen üç ayrı programda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri birinci olabilmek adına yeteneklerini sergiledi.  

İSTİKLAL MARŞI’NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Tamamını Güzel Okuma Yarışması” ilçemiz Ortaokul Kategorisi bugün Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

ŞEFİKA PEKİNDE DEPREM GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde deprem güçlendirme çalışmaları başladı. Bu kapsamda dersler Gazi İlkokulu’nda devam edecek.

Atık Yağ bilgilendirilmesi yapıldı

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Doğa Dostu Derneği tarafından atık yağ bilgilendirilmesi yapıldı.

"ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ" PROJESİ’NDE SONA GELİNDİ

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akıncı Özel Eğitim Okulu 1. ve 2. kademe, Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğretmenleriyle yürütülen "Engelleri Birlikte Aşıyoruz" isimli 2020-1-TR01-KA101-081288 No’lu Erasmus + Okul Hareketliliği Personel Eğitimi Projesi, hazırlık faaliyetlerinin ardından yurt dışı hareketlilik dönemi de tamamlanarak, yaygınlaştırma faaliyetleri gerçekleştirilmeye başlandı.

ÖĞRETMENLERDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri’nin oynadıkları Benim Güzel Pabuçlarım adlı tiyatro oyunu 28 Mart tarihinde Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sergilendi.

ÖĞRETMENLERDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri’nin oynadıkları Benim Güzel Pabuçlarım adlı tiyatro oyunu 27 Mart’ta izleyicileri ile buluşacak. Oyun 28 Mart tarihinde de 2. Kez sahnelenecek.

11 proje ortağı yer alıyor

E-Twining Platformu (Avrupa Eğitim Platformu) Projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine kodlama eğitimi veriliyor. Fethiye’den 9, Milas’tan 2 ve Slovakya’dan 1 okulun yer aldığı platformda; çocuklara kodlamanın temellerini öğrenmeleri için problem çözme görevleri oluşturuluyor. Yapılan panoda öğrenciler, görevlere göre etkinliklerin oluşturulmasına dahil ediliyorlar. Faaliyetin yıl boyunca projedeki tüm ortakların aktif katılımı ile gerçekleştirileceği belirtildi. 

YAKUT MUTFAK AKADEMİDEN DESTEK

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler arası yemek yarışmasına destek veren Yakut Özel Eğitim Merkezi Mutfak Akademi eğitim koordinatörü Onur Arslan organizasyon hakkında bilgi verdi.

ŞEFİKA PEKİN’DE ŞİİR DİNLETİSİ…

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Şiir Dinletisi’nde Türk edebiyatının bir birinden güzel şiirlerini okudular.

GRAFİK TASARIM SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI…

Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Tasarım ve Fotoğraf sergisi törenle açıldı. Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Yıldız Özeren, kendilerini sektöre tanıtarak öğrencilerin doğru kişilerle bir araya gelmesini istediklerini ifade etti. Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Tasarım ve Fotoğraf sergisi okul bahçesinde açıldı. Öğrencilerin hayal ürünlerinin grafikleştiği sergi büyük beğeni topladı. Grafik Tasarım ve Fotoğraf sergisinin açılışını Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya gerçekleştirdi.

Kahvaltı Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği eski ve yeni yönetimleri kahvaltı etkinliğinde bir araya geldiler. Kahvaltı etkinliğine okul idaresi de katıldı. Önallar Köy Sofrasında gerçekleşen kahvaltı etkinliğinde; gelecek dönem yapılacak olan etkinlikler planlandı…