Sığla Haberleri

Sığla Haberleri

Köyceğiz’de Okul Bahçesi Keçiboynuzu Fidanları İle Donatıldı

Muğla’nın Köyceğiz Ortaokulu öğrencileri Orman Haftasında okul bahçesini keçiboynuzu ormanına dönüştürdü. Ayrıca etkinlikte öğrenciler endemik bitkilerden sığla ve aromatik bitkilerden defne fidanları ile bahçelerini renklendirdi.

Aktaş, Sığla Ağaç Korusu'nda incelemelerde bulundu

Türkiye’de yok olma tehlikesi yaşayan Sığla Ormanları’nı ziyaret eden Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, “Bu değerimizin geleceğe taşınması için çok önemli" dedi.

MSKÜ öğrencileri Motive konseri ile eğlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), bu yıl ilk defa düzenlediği 'Sığla Fest' ile Cumhuriyetin 100'üncü yıl coşkusunu devam ettiriyor.

Motive, Muğla’da sevenleriyle buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), bu yıl ilk defa düzenlediği 'Sığla Fest' etkinlikleri kapsamında sevilen rap sanatçısı Motive sahne aldı.

MSKÜ öğrencilerine konser

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), bu yıl ilk defa düzenlediği “Sığla Fest” ile 100. Yıl coşkusunu devam ettiriyor.

CHP'Lİ BURAK ERBAY; GÜNLÜK AĞAÇLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ 

Muğla’nın Dalaman ilçesinde günlük ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Dalaman ilçemizde 300 civarı günlük ağacının kesildiğini öğrendik. Köyceğiz’deki sığla ağaçlarıyla ilgili olarak yapılan projeyi yakından takip edeceğiz ve bu ağaçlarımıza sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

GİRGİN, “KÖYCEĞİZ’DEKİ SIĞLA AĞAÇLARI RANTA KURBAN GİTMESİN!”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, sadece Türkiye için değil Dünya için de genetik miras olan Köyceğiz ilçesindeki sığla ağaçlarının bulunduğu alanların Milli Park ya da Tabiat Parkı olması gerekliliğini TBMM gündemine taşıdı.

Ortaca Belediyesi sığla ağaçlarını koruma altına alıyor

Kozmetik ve tıbbi alanda kullanılan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Muğla Ortaca Belediyesi mücavir alanı içerisinde bulunan sığla ağaçları Ortaca Belediyesi tarafından koruma altına alındı.

Köyceğiz’de sığla ağaçları yeşile büründü

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan günlük olarak da bilinen sığla ağaçları yaz aylarının gelmesi ile yeşil örtüsüne kavuştu.

41 MAHALLE İÇİN 41 FİDAN

Fethiye Belediyesi Kent Konseyi yöneticileri fidan dikti. Şehre nefes vermek ve Fethiye’nin endemik ağaçlarını korumak amacıyla proje hazırlayan Fethiye Belediyesi Kent Konseyi yönetimi; Akarca Mahallesi’ne 41 adet fidan dikti. Günlük (Sığla) ve Çınar fidanlarından oluşan ağaç dikimine Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Çağatay Aras, Engelli Meclisi Başkanı Aydoğan Arslanca ile kent konseyi yönetim kurulu üyeleri ve Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ozan Özer katıldı.

GÜNLÜK AĞACI VE MERA ALANIMIZI VERMEK İSTEMİYORUZ…

Dünyada sadece Amerika ve Türkiye’de Fethiye ve Köyceğiz çevresinde bulunan Günlük (Sığla) Ağaçları ile meralar birer birer yok oluyor. Fethiye’nin Kargı ve Yanıklar Mahallesindeki 25 dönümlük bir inşaat firmasının şantiye alanının 2/B kapsamına alınıp, mahalle sakinlerinin eskiden hayvanlarını otlattığı yere yeni villalar dikilmek istendiği iddia edildi. Doğal sit alanındaki bölgede endemik bitkiler arasında bulunan Günlük ağaçları da yer alırken, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri “Hem günlük ormanları daha fazla tahrip olacak hem de köylerimize ait olan eski meramız elimizden gidecek. Buralara artık ikinci konutlar yapılmamalı” diye konuştular.