Sıkıntı Haberleri

Sıkıntı Haberleri

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı'dan Aydın Ayaydın'a Sert Yanıt

CHP Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Aydın Ayaydın’ın Bodrum ve Muğla’daki su sıkıntısı ile ilgili yaptığı eleştiriler hakkında açıklamada bulundu.

Fethiye'de tarım krizinde alarm verildi: Çiftçiler zor durumda!

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, çiftçilerin giderek artan maliyetler nedeniyle zor durumda olduğunu belirtti. Karayiğit, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek yetkililerden destek istedi.

Fethiye’de Ölüdeniz Trafiği Bayram Günlerindeki Gibi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dünyaca ünlü Ölüdeniz Mahallesi'ndeki trafik çilesi bitmek bilmiyor. Fethiye’de yaşayan ve Fethiye’ye tatile gelen vatandaşlar Ölüdeniz’e inmekte sıkıntılar yaşıyorlar.

Vekil Yakup Otgöz'den Kurban Bayramı Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz yayımladığı bayram mesajında 'Kurban Bayramının Ülkemiz ile birlikte İslam âlemine hayırlar getirmesini, rahmet ve bereketinin sıkıntılardan kurtuluşa vesile olmasını temenni ediyorum.' ifadelerine yer vererek, şunları kaydetti.

Bodrum’un su sorununun çözümü için çalışma başlatıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yerel seçimler sonrası Muğla’nın en büyük sorunlarının çözümü için çalışmalara başlarken, ilk olarak Bodrum’daki su sorununun giderilmesi ve hatlarda yaşanan sıkıntıların çözülmesi için ekipleriyle birlikte yoğun mesai harcıyor.

Domates fiyatı düştü!

Domates ihracatında yaşanan sıkıntılar sonrasında Fethiye Salı pazarında tezgâhlarda satılan domateslerin fiyatlarında düşüş meydana geldi.

Başkan Ünlü denetimlerini sürdürüyor

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, denetimlerini sürdürüyor. Dün Kale bölgesi, Otogar ve mahalle ziyaretleri yapan Ünlü’nün son durağı Kapalı Çarşı oldu. Gece yarısı Kapalı Çarşı’ya giden Ünlü, sıkıntıları yerinde inceledi.

Fethiye’de zabıta ekiplerinden trafik denetimi

 Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaz sezonuyla birlikte artan trafik ve park sorunlarına karşı Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler harekete geçti.

Turizmin başkentinde 100 yıllık su hasreti sona eriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Bozburun Yarımadasında başlattığı içme suyu projesi devam ediyor. Yedi mahalleye ek içme suyu sağlayacak olan ve 262 milyon 980 bin TL’lik yatırımla hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu hattının 19 kilometresi tamamlandı.

Saatcı, “fethiye’nin hoşgörüye ihtiyacı var”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkii’nde bulunan bir otelde düzenlenen halk buluşmasında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Adayı Saatcı, “Her siyasi partiden arkadaşlarım geldi, istişarelerde bulunduk. Burada bir sıkıntı olduğunu ve Fethiye için sorumluluk almamız gerektiğinde hem fikir olduk” dedi.

Kökten, “Fethiye İl Olmaya Hazır”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Çalış bölgesinde hizmet sunan esnaflar ile toplantıda bir araya geldi. Sorunları dinleyen Başkan Adayı Kökten, mevcut sıkıntılar ve yaklaşan sezon hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kulaç, “Yaşanan Ekonomik Sıkıntı Nedeni İle Emekli De Dertli, Çalışanda”

Deva Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’yi karış karış gezmeye devam ediyor. Yaptığı ziyaretlerde vatandaşları dinleyen Saniye Kulaç “Vatandaşımızı ziyaret ediyoruz, dertleriniz dinliyoruz, görüyoruz ki üretici de mutsuz, turizmci de” diye konuştu.

Muğla'da yoğun sis kazaya neden oldu

Muğla merkez Menteşe ilçesinde etkili olan sis kazaları da beraberinde getirdi. Görğş mesafesinin oldukça düştüğü bölgede trafik akışında da ciddi sıkıntılar yaşanırken meydana gelen kazalarda maddi hasar oluştu.

'Devrim yapacağım' dedi ve kürsüyü kırdı

Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Mine Gültekin, Bodrum Marina’da kadın muhtar adaylarına destek buluşması gerçekleştirdi. Mine Gültekin konuşması sırasında, “Devrim yapacağım” dediği sırada kürsüye yumruk atınca, kürsü kırıldı.

Muğla Eczacı Odası Başkanı Korkmaz, “İlaç Zammı Tarihi İle Uygulama Tarihi Sıkıntıya Neden Oluyor”

Muğla Eczacı Odası Başkanı Eczacı Saim Korkmaz, ilaçlara 19 Aralık’ta yapılan zammın uygulama tarihinin 25 Aralık olarak belirlenmesinin vatandaşlarda sıkıntıya neden olduğunu, bu sıkıntının çözümünün zam yapılan tarihte uygulamaya geçilmesi olduğunu açıkladı

Başkan Gürün’e Başkanlar Odasından ziyaret

65 yaş üstü yolcu taşımacılığında yaşanan sıkıntıları Muğla’da aldığı kararla çözen ve şoför esnafının yüzünü güldüren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Muğla, Fethiye ve Seydikemer Şoförler Odası Başkanları teşekkür ziyaretinde bulundu.

Milas’ın 5 Mahallesine ek içme suyu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri içme suyu sıkıntısı yaşayan bölgelerde gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor.

Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir "Zor bir maç bekliyor"

Trendyol 1. Lig'in 10. haftasında deplasmanda Boluspor ile karşılaşacak olan Bodrum Futbol Kulübü'nde Teknik Direktör İsmet Taşdemir, "İyi bir deplasman ve bizi sıkıntılı zor bir maç bekliyor. Biz de var gücümüzle hazırlanmaya çalışıyoruz" dedi.

Önder,“Bu sıkıntılı günler inşallah en kısa zamanda düzelecek”

Küresel piyasalarda savaş endişesi Küresel piyasalarda savaş etkisi hissediliyor. Petrol fiyatı bir anda yüzde 4 yükseldi, dünyada altın ve dolar da değerlendi. Bu arada İsrail, para birimindeki düşüşü önlemek için 30 milyar dolarlık döviz satış programı açıkladı. Türkiye ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder, yaşanan bu durumu FRT TV aracılığıyla değerlendirdi.

Gebeş, “İlaç tedariği ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz”

Fethiye’de 20 yıldır eczacılık ile uğraşan Seçil Gebeş, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü sebebiyle FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

Sıcak havalarda çocukların su ve sıvı tüketimine dikkat

Çocukların susamalarını beklemeden su içmeleri gerektiğini vurgulayan Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Önder Doksöz “Sıcak günlerde açık havada oyun oynayan çocuklar her yarım saatte bir su tüketmelidir” dedi. Doç. Dr. Doksöz, su içmenin susuzluğun tetikleyeceği çarpıntı, nefes darlığı, başdönmesi, halsizlik ve bayılma gibi sıkıntıları önleyeceğini söyledi.

Başkan Karaca, “Fethiye’de Altyapı Olmazsa Turizm Sıkıntıya Girer”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye TV’de katıldığı “Pozitif Düşünce” programında net açıklamalarda bulundu.

Barajlar Kritik Seviyede

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre bu yıl kullanılan içme suyu miktarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 25’lik bir artış gerçekleşti. Ayrıca baraj doluluk oranlarında da çok ciddi bir düşüş meydana gelirken su tasarrufu konusunda uyarılarda bulunuldu.

Çocukların Su ve Sıvı Tüketimine Dikkat

Çocukların susamalarını beklemeden su içmeleri gerektiğini vurgulayan Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Önder Doksöz “Sıcak günlerde açık havada oyun oynayan çocuklar her yarım saatte bir su tüketmelidir” dedi. Doç. Dr. Doksöz, su içmenin susuzluğun tetikleyeceği çarpıntı, nefes darlığı, başdönmesi, halsizlik ve bayılma gibi sıkıntıları önleyeceğini söyledi.

Sulama suyu sıkıntısı en üst düzeyde!

Muğla ve ilçelerinde yetersiz yağıştan dolayı sulama suyu sıkıntısı en üst düzeyde yaşanıyor.

İçme suyu sıkıntısı çözmek için içme suyu hattı yapılıyor

Muğla genelinde sağlıklı ve sürekli içme suyu sağlamak için çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede Marmaris’te önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Özellikle yaz aylarında içme suyunun yetersiz olduğu ve yeraltı kaynaklarının tuzlanması nedeniyle kaliteli su sağlanması konusunda sorunların yaşandığı Bozburun bölgesinde içme suyu projesi yapılıyor.

Su İletimi İçin Jeneratör

Muğla’nın birçok farklı noktasında sıcaklar nedeniyle aşırı yükleme sonrası elektrik iletiminde sıkıntılar yaşandı.

Sezonun başlamasıyla trafik çilesi artıyor

Turizm cenneti Fethiye'de beklenen turizm sezonunun başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısı ile boğuşan sürücüler ve iş yeri sahipleri, yetkililerden bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyor. 

"Kıyra Sulama Suyu Hattı "sorunu çözüldü

Ula ilçesi Kıyra Mahallesi’nde yıllardır çözüm bulamayan sulama suyu sıkıntısı Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı destekleriyle giderildi. 

Vekil Adayı Demir, ‘Bunun en büyük sorumlusu sensin!’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın itiraf niteliğindeki "Enflasyonda sıkıntımız var" söylemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Vekil Adayı Demir:" Sadece enflasyon değil her sektörde sıkıntımız var." dedi.