Sınırlama Haberleri

Sınırlama Haberleri

Tavuk ihracatına sınırlama getirildi! Fethiye esnafı bu duruma ne diyor? Piyasayı nasıl etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

Fethiye’de kiralık ev fiyatlarındaki artış sürüyor

Türkiye’de kira artışlarına bir yıllık süre ile sınırlama getirildi. Ancak kira artışlarının önüne geçmek mümkün olmadı. Enflasyonun düşüşünün de kira fiyatlarına yansıması uzun vadeli olacak şekilde devam ediyor.

Nakit Avansla İlgili Yeni Karar Açıklandı

Merkez Bankası bugün tarihli yeni bir talimatı bankalara gönderdi. Bu talimata göre, kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacak.

TÜRK EĞİTİM VAKFI, AFETZEDE 1.000 YENİ ÖĞRENCİYE DAHA UMUT OLACAK

Türkiye’nin köklü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı, depremden etkilenen eğitim çağındaki gençler için tüm imkanlarını seferber ediyor. Deprem bölgesindeki 2.500’ten fazla bursiyerine ek barınma burs desteği için 3 milyon TL, burs için başvurmuş ancak kontenjan sınırlaması nedeniyle kabul alamamış ve afet bölgesinde olduğu tespit edilen 1.300 öğrenciye ise acil destek için yaklaşık 2 milyon TL yardımda bulunan TEV, bunların yanı sıra depremden etkilenen 1.000 yeni üniversite öğrencisine daha 4 aylık burs verecek.  

1 Temmuz 2023’e Kadar Konut Kira Artışı Yüzde 25

Kira artışlarına sınırlama getiren yeni yasal düzenleme 11 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçemeyecek.

Müdür Yantır, “Aşılanma sayesinde iyi bir sezon geçiriyoruz”

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, bu yıl da Covid-19 pandemisinden kaynaklı sınırlamalar nedeniyle Rus ve Ukraynalı yabancı turistler dışında çoğunlukla yerli misafirlerini ağırlıyor. Yerli turistler doğal güzellikleri görmek ve serinlemek için Saklıkent Kanyonuna akın ediyor.

Yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırıldı

Pandemi nedeniyle şehirler arası otobüslerde başlayan yüzde 50 koltuk sınırlaması Türkiye genelinde kaldırıldı. Alınan karara göre Fethiye’de de kalkan kısıtlama sayesinde otobüsler tam kapasite çalışabilecek. Ayrıca çok yüksek risk grubunda bulunan iller hariç terminal ve gar binalarındaki lokanta, restoran ve kafeterya gibi yeme-içme işletmeleri de 7 gün 24 saat açık kalabilecek. Seyahat firması çalışanları ve otobüs sahipleri bir yandan kapasite sınırlamasının kaldırılmasından memnuniyet duyarken, öte yandan yolcu azlığından yakındılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüs önlemleri kapsamında alınan yeni tedbirleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır'' açıklamasını yaptı. Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması kararı ise yarın gece başlıyor. Hafta sonu uygulanacak sokak kısıtlaması ise cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edecek.