Fethiye'de kiralık ev fiyatlarındaki artış sürüyor

Türkiye'de kira artışlarına bir yıllık süre ile sınırlama getirildi. Ancak kira artışlarının önüne geçmek mümkün olmadı. Enflasyonun düşüşünün de kira fiyatlarına yansıması uzun vadeli olacak şekilde devam ediyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye’de kiralık ev fiyatlarındaki artış sürüyor. Kiralık konutlara talebin fazla olması yeteri kadar kiralık evin bulunamaması, kira fiyatlarının artmasına sebep oluyor. Kiralık ev fiyatları, her geçen gün artıyor. Yaygın olarak kullanılan ev kiralama sitelerine göre; en ucuz kiralık konut fiyatı 8 bin liradan başlıyor. Ev bulunamamasını fırsat bilen bazı konut sahipleri kira fiyatlarını 25 bin liraya kadar çıkardı.

Yetkililer turizmde son yıllarda giderek artan villa, apart otel ve haftalık ev kiralama yönteminin de ev kira fiyatlarında artışa neden olduğunu belirtiyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şehir Plancısı Buğra Gökce sosyal medya hesabından kira artış oranları analizini paylaştı.

Gökçe, şu ifadeleri kullandı:
“Kira artış oranlarını derinlemesine analiz ettik. Nisan 2019 – Nisan 2023 döneminde konut kiralarındaki değişim çarpıcı bir tablo ortaya koyuyor. Nisan 2019’da 81 ilde ortalama kira bedeli aylık 728 lirayken, bugün 5058 liraya çıkmış durumda. Artış oranı yüzde 583. Önemli bir gösterge: Tüm Türkiye’de 2019 yılı Nisan ayında kira bedeli ortalama ücretin sadece yüzde 27’si kadarken, bugün yüzde 45’e ulaşmış. Muğla’da kira bedeli ortalama ücretin yüzde 187’si, Antalya’da yüzde 120’si, İstanbul’da yüzde 117’si kadar. Büyükşehirlerde manzara Türkiye ortalamasından çok daha farklı. Nisan 2019 – 2023 döneminde 30 büyükşehirde kira bedelinde ortalama artış oranı yüzde 697. Antalya’da artış yüzde 1.109, Mersin’de yüzde 963, Muğla’da yüzde 935, Ankara’da yüzde 833, İstanbul’da yüzde 713. Örneğin Antalya ve İstanbul’da ortalama kira bedeli asgari ücretin 1,5 katı. Muğla’da kira bedeli asgari ücretin 2,5 katına çıkmış. 30 büyükşehirde ortalama kira bedeli asgari ücretin yüzde 79’unu aşmış bir halde”

 

Fethiye'de kiralık ev fiyatlarındaki artış sürüyor

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN