Sosyal Bilim Haberleri

Sosyal Bilim Haberleri

MSKÜ’de 7’inci geleneksel kariyer günleri

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından öğrenciler için hazırlanan ‘7’inci Geleneksel Kariyer Günleri’ gerçekleştirildi.

"Okuyorum, Yazıyorum" Projesi Muğla'da Devam Ediyor

Türkiye’de Sosyal Bilimler Liselerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler eleştirel okuma ve yazarlık konularında aktif faaliyet gösterebilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla yürütülen "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi faaliyetleri devam ediyor.

Öğrenciler baharın gelişini kutladı

Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu Bahar Şenliği 26 Nisan 2023 Çarşamba günü okul bahçesinde gerçekleşti.

Köyceğiz Anadolu İmam Hatip Lisesi ‘Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’ oldu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'na dönüştü.

Caner Yıldız: "Ula'nın dereleri liseye aktı"

Muğla'nın Ula İlçesinde bulunan Sosyal Bilimler Lisesi, iki günlük sağanak yağıştan olumsuz etkilendi.

GİRGİN, “KIZIMIN CENAZESİNE DE KATILAMADIK”

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 1 kişinin ölümü ve 9 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet verdiği iddiasıyla hakim karşısına çıkan sürücü Ali Ö. için 1 kişinin ölümüne 3 kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesi ile 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Duruşmada sürücü Ali Ö.’ nün yakınları olan yaralılardan 3 kişi sanıktan şikayetçi olmadıklarını belirtirken mahkemeye koltuk değnekleri ile gelen Girgin ailesi acı olayı bir kez daha yaşayıp ifade sırasında gözyaşlarını tutamadı. Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir süre önce iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 9 kişi yaralanırken ağır yaralılardan Fethiye İmam hatip Fen ve sosyal bilimler lisesi Proje Okulu lise ikinci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Güler Beyza Girgin kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

BİLİM FUARININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Uygulama Okulunda düzenlenen Bilim Fuarının açılışını Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner gerçekleştirdi.

RAMAZAN KAYAN FETHİYE’DE KONFERANS VERDİ

Fethiye İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Proje Uygulama Okulunda konferans veren Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan, İmam Hatipli öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide Mavi Marmara ve Furkan Doğan’ı anlattı.

SÜREKLİ VE İHTİYAÇ ODAKLI EĞİTİM

Fen ve Sosyal Bilimler Uygulamalı Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi en yoğun eğitim öğretim dönemini yaşıyor. Okul Müdürü Demirhan Yılmaz, okul aile birliği ve müdür yardımlarıyla birlikte okul öğrencilerinin eğitim dışında sosyal etkinliklerle gelişimlerine destek oluyor. Bir taraftan okul içerisinde düzenlenen eğitimler ve konferanslar ile öğrencilerin ufkunun genişlemesine katkı sağlanıyor.

PROJE OKULUNA DÖNÜŞTÜRÜLEN İMAM HATİPLERİN TANITIMI YAPILDI…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile ‘Fen ve Sosyal Bilimler Programı’ uygulayacak proje okuluna dönüştürülen Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesinin tanıtımı yapıldı. Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen proje okullarının tanıtımına Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Demirhan Yılmaz, Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Vildan Alp, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.