Stem Haberleri

Stem Haberleri

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli', Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı

Millli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türk eğitim sisteminde köklü değişiklikler öngören "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı.

Bahar nezlesi olan vatandaşlar soluğu aktarlarda aldı

Havaların ısınmasıyla birlikte bahar nezlesinden korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren hatmi ve kış çayları yer aldı.

Orman yangınlarının ekosistem üzerindeki etkisiyle ilgili çalıştay yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yangın Sonrası Ormancılık Uygulamalarına Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Onarımı Yaklaşımının Entegre Edilmesi Çalıştayı Marmaris’te yapıldı.

EKODOSD Bodrum’un arka bahçesini keşfetti

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Kuşadası üyeleri her yıl gerçekleştirdikleri Bodrum gezisinde Bodrum’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek Bodrum’un arka bahçesi düşüncelerini aktardılar.

Saatcı: Akıllı Otopark Sistemi ile Trafiği Bir Nebze Olsun Rahatlatacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yeni dönemde Fethiye’de Akıllı Otopark Sistemini hayata geçireceklerini açıkladı. Saatcı hayata geçirilecek yeni sistemle boş park yerlerinin telefon uygulaması ile belirlenebileceğini kaydetti.

Müebbet hapisle yargılanıyorlardı, beraat ettiler

Muğla'nın Yatağan ilçesinde Samet Bulut'u (49) öldürüp, intihar süsü verdikleri suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan eşi Penbe Bulut (50), kızı Ayşegül Bulut (21) ve kızının erkek arkadaşı Mehmet Karadağ (31), suçlarının sabit olmaması nedeniyle beraat ettiler.

Saatcı: Bizim Yaptığımız Tesise Kanalizasyon Bağlamakla 100 Yılın Projesi Yapılmış Olmuyor

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı Ovacık Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında Kaşıkçı Elması olarak adlandırdığı Ölüdeniz markasını tüm dünyaya tanıtacaklarını açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Yılın Yatırımını yaptık sloganına da gönderme yapan Saatcı, “Kanalizasyon sistemini bizim 2002 yılında yaptığımız arıtma tesisine bağlayarak 100 yılın projesi yapılmış olmuyor.” dedi.

Seracılığı bıraktı, şoförlüğe başladı

Fethiye’de evli 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Nihal Küçük evine maddi destek için dolmuş şoförlüğüne başladı. Yaklaşık 1 yıldır Fethiye Yenievler Çalıca hattında dolmuş şoförlüğü yapan Nihal Küçük; 'Kadınlar olarak başaramayacağımız iş yok. Seracılığı bırakınca minibüs aldım. Şoföre vermek istemedik. Direksiyona geçtim. Fethiye’nin şoför Nihal ablası oldum' dedi.

Marmaris’teki eve uyuşturucu baskını

Muğla’nın Marmaris ilçesinde uyuşturucu imalatı yapılan evde çok sayıda uyuşturucu madde ve üretimde kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Narkotik ekipleri UYUMA ve NARVAS uygulamalarını tanıtıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılında yerli ve milli yazılım ile geliştirdiği uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflediği UYUMA İhbar Aplikasyonu ve 2024 yılında uygulamaya konulan Narkotik Vaka Sistemi NARVAS Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri tarafından vatandaşlara tanıtımı yapılıyor.

Sıfır Atık Merkezi Tamamlandı

“Sıfır Atık” projesi kapsamında, kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan toplanmasına yönelik altyapının geliştirilmesi ve atık yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirmek amacıyla Fethiye Belediyesi Atık Getirme Merkezi inşaatı tamamlandı.

2023 Yılında Seydikemer’in Nüfusu Kaç Kişi Oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. Seydikemer’in nüfusu 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla toplam nüfus 65 bin 851 oldu.

2023 Yılında Fethiye’nin Nüfusu Kaç Kişi Oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. Fethiye’nin nüfusu 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla toplam nüfus 177 bin 569 oldu.

STEM keşif kampanyası ile öğrenciler bilimsel liderliğe yönlendiriliyor

Avrupa Komisyonuna bağlı olarak faaliyet gösteren ve Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) tarafından yürütülen Scientix projesi çerçevesinde STEM Keşif Kampanyası başlatıldı.

Çobanlık Mesleği De Unutulmaya Yüz Tuttu

İnsanlığın var oluşundan bu yana süre gelen mesleklerin başında yer alan çobanlık mesleği de unutulmaya yüz tuttu. Genç kuşağın hiç yapmak istemediği mesleklerden biri olan çobanlık mesleğini sürdürenlerin yaş ortalaması 50’yi bulurken, çobanların çocuklarının da baba mesleğini sürdürmediği belirtildi.

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Kapsamında Verilen Kosgeb Destekleri FTSO’da Anlatıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda, sanayi işletmelerinin çatılarına kuracağı yenilenebilir güneş enerji sistemlerine yüzde 60 destekli, 14 Milyon TL’ye kadar geri ödemeli destek verileceği kaydedildi.

Milas’ta Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde komşuları tarafından ulaşılamayan 48 yaşındaki Rüstem Ferit Demiral, evinde ölü bulundu.

Ayaydın Ziyaretlerine Devam Ediyor

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Menteşe İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Bodrum’una Kayıp-Kaçağı İçin 34 Km Yeni İçme Suyu Hattı Yapıldı

Bodrum’da yaşanan su sorunlarının çözümü için 2014 yılından bu yana birçok farklı çalışmayı hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü bu kapsamda yeni içme suyu kaynaklarını sisteme dahil etmenin yanı sıra bu suyun aktarımında meydana gelen kayıp kaçağın önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

10 Kişiden 8’i Hayatının Bir Döneminde HPV İle Karşılaşıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Melih Gündüz kadınlarda en sık görülen 5 kanser türünden biri olan rahim ağzı kanserinin test ve aşı yoluyla “önlenebilir” olduğuna dikkat çekerek, “HPV aşısı virüs içermez, enfeksiyon yapmaz, felç veya kansere yol açmaz. 9 yaşından itibaren kız ve erkek çocuklara uygulanabilir” dedi.

Milas'ta Trafik Denetimleri Sürüyor

Muğla'nın Milas ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nden trafik kurallarını ihlal eden sürücüleri tespit ederek cezai işlem uygulanıyor.

Gelinini Öldürüp, Cesedini Yakmaya Çalışan Kayınpeder İçin Karar Çıktı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gelinini öldürüp, cesedini yakmaya çalışan kayınpeder Kamil Öğüt, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. Sanık, karar duruşmasında da önceki ifadelerinde olduğu gibi rahatsız olduğunu, olayla ilgili konuşmak istemediğini söyledi.

Genç Girişimci Kurulları Aydın’da Bir Araya Geldi

TOBB Muğla GGK, ‘Startup Ekosistemi ve Alternatif Finansman Kaynakları’ programına katılmak üzere Aydın’a gitti. Heyet, program öncesi Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ile bir araya geldi.

Sevim Çet Davasında Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürüp, cesedini ormanlık alana bırakan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, savcı mütalaasını verip ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isterken acılı anne Emine Kaçar, “En ağır cezayla cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Plakalarda Karekod Uygulaması Muğla'da Başladı

1 Ocak 2024 itibari ile yürürlüğe giren plakalarda barkod sistemi uygulaması Muğla'da başladı.

Baştuğ’dan Çiftçilere ÇKS Uyarısı

Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinin kayıt altına alınması amacıyla 1 Eylül’de başlayan Çiftçi Kayık Sistemi başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) İçin Önemli Duyuru!

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, 30-31 Aralık ve 1 Ocak 2024 Pazartesi günü Çiftçi Kayıt Sistemi dosya kabulü için ilçe müdürlüğünün açık olacağını duyurdu.

Türk Usulü Yardıma 2 Bin 180 Tl Ceza

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 16 Aralık gece saatlerinde yolda kalan bir araç, başka bir aracın kaputuna yatan ve ayakları ile öndeki aracı itmesi ile ilgili Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 2 bin 180 lira para cezası kesildi.

Marmaris'te 5 Yılda 500 Bin Ton Atık Toplandı

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 5 yıl boyunca yaklaşık 500 bin ton atık topladı. Evsel atıkları bertaraf eden Belediye sıfır atık sistemini kurarak hem doğayı korudu hem geleceğe katkı sundu. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Hizmetten ödün vermeyen personelimize ve Marmaris’i temiz tutarak onlara destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

MBA Okullarından Akhisar-Muğla Ve Marmaris’e Eğitim Yatırımı

2024-2025 akademik yılında Akhisar, Muğla ve Marmaris kampüslerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak olan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Yenilikçi Eğitim Ekosistemi yaklaşımını, Modern Müfredat vizyonunu ve Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımı anlayışını düzenlemiş olduğu görkemli eğitim lansmanlarıyla eğitimci, ebeveyn, basın mensupları ve öğrencilerle paylaştı.