Su Baskınları Haberleri

Su Baskınları Haberleri

Aşırı Yağış Sonrası Ovayı Su Bastı, Araç Su Altında Kaldı

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yerkesik Mahallesinde aşırı yağışlar sonrası ova mevkiinde araçlar suya gömüldü, tarım arazileri sular altında kaldı.

Yollar köstebek yuvasına döndü

Muğla’nın Milas ilçesindeki bitmeyen yol çalışmaları ve bozuk yollar, vatandaşların sabrını zorlamaya başladı. Yağışlarda su baskınlarına maruz kalan çevre yolu ve adeta köstebek yuvasına dönen yollar Milas'ta yaşayanlar için çileye döndü.

Rögarlar patladı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sabah saat 05.00’te başlayan gök gürültüsü, fırtına ve yağmur ile birlikte dolu yağışı sonrası su baskınları yaşandı. Fındık büyüklüğünde yağan dolu ağaçların yapraklarına zarar verdi.

37 kilometre dere temizliği yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye’de su baskınlarını önlem almak, kötü kokunun ve çevre kirliğinin önüne geçmek için 37 bin 300 metre dere temizlik çalışması gerçekleştirdi. 19 mahallede çalışma yapıldı

Marmaris Belediyesi su baskınlarının önüne geçecek

Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yaz boyunca kış aylarına yönelik çalışmalar gerçekleştirirken, Armutalan ve İçmeler Mahallelerinde yağmursuyu alt yapı çalışmaları yapıldı.

METOROLOJİ’DEN UYARI: SEL VE SU BASKINI OLABİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Bu iller arasında Muğla’da bulunuyor. Yapılan tahminlere göre Fethiye’de Pazartesi’den Perşembe’ye kadar kuvvetli yağış olacağı belirtilirken, ani sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların tedbirli olunması istendi.

Marmaris’te evleri basan sel suları tahliye ediliyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde sabaha karşı başlayan sağanak yağış etkili olurken ev ve işyerlerindeki su baskınları sonrası, sel suları tahliye ediliyor.

Marmaris’te yollar göle döndü, bazı evleri su bastı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde sağanak yağışla birlikte yollar göle dönerken, bazı evlerin bodrum ve zemin katlarında su baskınları yaşandı.

Bodrum’da su baskınlarına karşı çalışmalar devam ediyor

Bodrum Belediyesi'nin su baskınlarını önlemek için başlattığı çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Yalıkavak'ta çalışmalarını sürdürüyor.

Bodrum’da sel mağdurlarının yaraları sarılıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesi Kaymakamı Bilgehan Bayar, geçen Aralık ve Ocak ayında ilçede yaşanan su baskınlarında evleri zarar gören vatandaşlara yaklaşık 1 milyon 770 bin TL yardım temin edildiğini söyledi.

“Tedbirsizlik ve ihmal felaket getirdi”

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile birlikte, sel ve su baskını yaşanan Marmaris’in İçmeler Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Milletvekili Erbay, Marmaris’te yaşanan sel ve su baskınlarının nedeni olarak gerekli tedbirlerin alınmaması ve ihmalleri işaret etti.

Fethiye Emniyeti’nden yağmur mesaisi

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gün boyunca aşırı yağışlar nedeni ile meydana gelen su baskınlarında mağdur olan vatandaşlara yardım etti.

Öztürk; “MUSKİ ve Büyükşehir sınıfta kaldı”

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk aşırı yağışlar nedeni ile su taşkınlarının yaşanması ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Öztürk Vatandaşların yaşanan su baskınlarından sonra MUSKİ’yi ve belediyeyi aradıklarında cevap alamadıklarını söyledi.

Temizlenmeyen logarlar taşkınlara neden oldu

Fethiye’yi 2 günden bu yana etkisi altına alan sağanak yağışlar bazı ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu.İşyerlerini su basan esnaflar kendi imkanları ile işyerlerine giren suyu tahliye etmek için büyük çaba harcadılar.Esnaflar logarların zamanında yeterince temizlenmediği için bu su taşkınlarının meydana geldiğini ifade ettiler.

Yatağan Belediyesi, ilk yağmurda sınıfta kaldı

Yatağan’da aylardır yapılmayan yolları ve Yatağan Belediyesi’nin vurdum duymazlığı nedeniyle tozla mücadele eden ilçe halkının bu defa çamur ve su baskınları ile başı derde girdi. İlk yağmurda sınıfta kalan Yatağan Belediyesi’nin gerekli önlemleri almaması nedeniyle ilçede pek çok vatandaş ev ve iş yerinin sular altında kalmaması için yağmur nöbeti tuttuklarını belirtti.

CHP Muğla’da Neler Oluyor?

Muğla’daİl Genel Meclis Üyeliği ve başkan vekilliği yapan CHP’li Marmaris Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e, hem seçimlerden hem de sel ve su baskınlarından dolayı tepki gösterdi. Bu durum CHP Muğla’da neler oluyor dedirtti.