Süsleme Haberleri

Süsleme Haberleri

Muğla’da Yeni Yıl Süslemelerine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Sorumluluğundaki alanlarda özel günlerde süsleme çalışmaları yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi süs malzemelerinin üretimini, tasarımını kendisi yapıyor. Yaklaşan yılbaşı için şehrin belirli yerlerine yerleştirilen süslemeler vatandaşların özellikle çocukların ilgisini çekiyor. Aileleri ile birlikte süslemelerin olduğu alanları dolduran çocuklar aileleri ile fotoğraf çekiliyor.

Başkan Aras'tan, vatandaşlara bayrak asma çağrısı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı Bodrum’da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ederken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, vatandaşlara bayrak asma çağrısında bulundu. Cumhuriyet kenti Bodrum’a yakışır bir şekilde her yerin ay yıldızlı bayraklarla donatılması gerektiğini ifade eden Başkan Aras, “Vatandaşlarımızı ev ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla süslemeye, 100. yılı kırmızı beyaz sokaklarla karşılamaya davet ediyorum” dedi.

El Yapımı Mumlar Fethiye’de İlgi Görüyor

Fethiye Beşkaza Meydanı’nda yarına kadar sürecek olan “Sonbahar Şenlikleri” vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Kadınlar el emeklerini sergiledi

OPET Doğaya Saygı Projesi kapsamındaki kurslarda eğitim gören Bayır köyü sakini kadınların el emeği ürünleri bir sergide toplandı. Marmaris’in Bayır Köyü’nde açılan sergide; takı yapımı, ahşap süsleme ve su kabağı süsleme eğitimlerine katılan kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları ürünler yer aldı.

“Dekoratif Ahşap Süsleme” sergisinin açılışı gerçekleştirildi

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Sıtkı Mefharet Koçman Yurdunda misafir edilen deprem bölgesinden gelen vatandaşlara yönelik açılan “Dekoratif Ahşap Süsleme” kursunun sergisinin açılışını gerçekleştirildi.

Çökertme Koyu'nda Tekrar Değişik Türde Çiçekler Görüldü

Muğla tarihinin en büyük orman yangınının yaşandığı 2021 yılında, türkülere konu olan dünyaca ünlü Çökertme koyu yavaş yavaş yeşil örtüye kavuşuyor. Bodrum Mazı Mahallesi ile Milas Ören Mahallesi arasında kalan Çökertme koyu havadan Drone ile görüntülenirken, yeşil örtü ve değişik türde çiçekler yanan sahaları süslemeye başladı.

Tatlılar, bayram sofralarını süslemeye hazırlanıyor

Ramazan ayı içerisinde yoğun bir mesai harcayan tatlıcılarda bayrama sayılı günler kala yoğunluk arttı.

Yatağan’da laleler 1 ay erken açtı

Bir devre adını veren, özellikle Doğu kültür ve mitolojilerinde özgün bir yere sahip olan lale, Muğla'nın Yatağan ilçesinde bazı dağlık bölgelerini süslemeye başladı.

Bu çiçeği koparmanın cezası araba parası

Muğla sahil şeridinde Datça ve Sarıgerme'de sonbahar aylarında çıkan kum zambakları sahilleri süslemeye başladı. Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan kum zambaklarını koparmanın cezası ise 80 bin lira.

Yavru kedi kurtarıldı

Fethiye'de bulunan Mercan pastanesinde süsleme direğinin içerisine düşen kedi yavrusu, itfaiye ekiplerince direğinin içinden kurtarıldı.