Süt Birliği Haberleri

Süt Birliği Haberleri

Milas’ta süt birliği üyelerine hayat sigortası

Fiziki yatırım ve hizmetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de üyelerinin yanında olan Milas Süt Birliği, özel bir banka ile gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile tüm üyelerine hayat sigortası yaptırdı.

Üreticiler çiğ süt desteğinin arttırılmasını istiyor

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması için üretici fiyat endeksinin (ÜFE) göz önünde bulundurularak, çiğ süt desteğinin en az 1 TL olması gerektiğini vurguladı.

Milas, markalı yerel süt ve et ürünlerine kavuşacak

Milas Süt Birliği’nin Milas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) Süt İşleme Tesisi için hafriyat ve tesviye çalışması başladı. Milas Süt Birliği üyelerinin ürettiği sütü ve eti işlenmiş ürün olarak tüketiciye sunmayı hedeflediklerini söyleyen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, “Üyelerimizin bin bir emekle ürettiği süte ve ete değer, istihdama ise katkı sunacak olan tesisimizin üyelerimize ve tüketicilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Milas Süt Birliği’nden afet bölgesine geçmiş olsun ziyareti

Milas’ta yangın bölgesindeki kırsal mahalleleri beraberindekilerle ziyaret eden Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, yöre haklına ve üreticilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Örgütlü süt üreticilerinin bayramda yüzü güldü

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, mevsim ve pandemi itibariyle çiğ sütte arz fazlalığına karşın talepte düşüşün yaşanacağını ön görerek 1 ay öncesinden Tarım ve Orman Bakanlığı ile çalıştıkları firmalarla koordineli planlamalar yaptıklarını ve örgütlü süt üreticilerinin bayramda olası mağduriyetlere karşı korunduğunu söyledi. 

Birlik Başkanı Tokmak emeği geçenlere teşekkür etti 

Seydikemer’de kurulması planlanan Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için; Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı proje için onay kararı verdi. Böylelikle bölgemiz ve Seydikemer için önemli bir yatırımın hayata geçirileceği bildirildi. 

Muğla Tarımı Masaya Yatırıldı

Muğla genelinde faaliyet gösteren tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya geldiği toplantı, Tarım ve Toplantıya Sivil Toplum Kuruluşlarından; Bodrum Sur-Koop. Başkanı Ramazan Özkaya, Sur-Koop. Muğla Birlik başkanı Serhat Kozinoğlu, Muğla Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Uluhan Korkut, Köy-Koop. Başkanı Eray Çiçek, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği başkan Yardımcısı Yılmaz Kaya, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliğinde görevli Veteriner Hekim Yasin KIRGIZ, Seydikemer Ziraat odası Başkanı Muhsin Gümüş, 187 Sayılı Muğla Tarım Kredi Kooperatifi Temsilcisi Funda Altındal, Fethiye-Seydikemer Süt Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Milas S.S Uyku Vadisi Koop. Temsilcisi Hüseyin Bayır, Milas Süt Birliği Temsilcileri Soner Güney ve Nurettin Pirler, Muğla Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Aldemir ve beraberinde A. Nur Özel, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan ALPÖZEN, Milas İç Su ürünleri Üreticileri Birliği başkanı Muhammet Toğuç, Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldız, S.S 152 No.’lu Milas Pamuk yetiştiricileri T.S.K Başkanı Halit Şenli, S.S 153 No.’lu Milas Zeytin ve Zeytinyağı T.S.K Müdürü Elin Alpay, Muğla Ticaret Borsası meclis Başkanı Uğur Özen, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu başkanı Hurşit Öztürk, Ege Yaş meyve-Sebze İhracatçıları Birliği temsilcisi Şükrü Ercan, Bodrum Ziraat odası Başkanı Mehmet Melengeç, Ula Ziraat odası başkanı Mehmet Kavasoğlu, s.s Muğla Or-Koop. Birlik Başkanı Ahmet Çetiner, Bodrum Ticaret Odası Temsilcisi Murat Pahra, Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik T. Tuncay, Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, DALKO Su ürünleri Kooperatif Başkanı Arif Yalılı, Milas Tariş Zeytinyağı Koop. Başkanı Kamil Gül, Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ ve Milas Ziraat Odası başkanı İsmail Atıcı katıldı.