Temizleme Haberleri

Temizleme Haberleri

Bodrum’da yol aniden köpürdü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yağmur sonrası yolda yoğun bir köpük tabakası oluştu.

Fethiye Körfezi’nin temizleme maliyeti 55 milyon Euro

Fethiye Körfezi’nin deniz dibi temizliği için Muğla Büyükşehir Belediyesi Koordinasyonunda 19 kurum temsilcisi bir araya geldi. Proje danışmanı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner,  deniz dibi temizliği faaliyeti kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanlığınca bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin sunum yaptı.

Belediyeden Plajlarda Temizlik Ve Güvenlik Çalışmaları

Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, yarımada genelinde vatandaşların plajlardan ve denizden rahat bir şekilde faydalanabilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Konteynerlerin dezenfeksiyon ve temizliğine hız verildi

Menteşe Belediyesi ilçe genelindeki 4 Bin 65 adet çöp konteynerini ilaçlama ve dezenfeksiyon sistemine sahip özel temizleme aracıyla yıkayarak temizliyor.

DENİZ YÜZEYİ TEMİZLEME ARACI HİZMETE BAŞLADI

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü envanterine eklenen 4 adet insansız deniz yüzeyi temizleme araçları, hizmet vermeye başladı. Bodrum Kale İskelesi'nden gerçekleştirilen kullanım testlerine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da katıldı.

1 SAATTE 91 KİLO ÇÖP TOPLADILAR

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Kızılada'da Uluslararası Kıyı Temizleme Günü dolayısıyla çevre temizliği yapıldı, 1 saatte 91 kilo çöp toplandı.

DENİZ SÜPÜRGELERİ 45 GÜNDE 5 TONDAN FAZLA ÇÖP TEMİZLEDİ

Muğla'nın Marmaris ve Fethiye ilçelerinde görev yapan deniz temizleme aracı 45 günde 5 ton çöp temizledi.

Diktikleri fidanları her gün kontrol edip suluyorlar

Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz yaz çıkan orman yangınlarının ardından yanan alanların temizleme ve fidan dikilme çalışmaları devam ediyor. Marmarisli gönüllüler ve doğa severler yol kenarlarına diktikleri fidanları her gün sıra ile kontrol ederek suluyorlar.

Köyceğizli öğrenciler su üstü atık temizleme robotunu tanıttı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Şeyh Ortaokulu öğrencileri su üstü atık temizleme robotu projesi gerçekleştirdi.

BAŞKAN DEMİR: KÖRFEZ ACİLEN TEMİZLENMELİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, yıllardır Fethiye Körfezinde dip temizleme çalışması yapılmasını beklediklerini belirterek, “Ne yazık ki iktidar bunu seçim malzemesi olarak kullanmaktan öteye gidemedi. 2019 yılında da Bakan Murat Kurum 250 Milyon liralık proje ile körfezi temizliyoruz dedi ama hiçbir çalışma yok. Ne de olsa söz verip tutmamak gibi kötü bir alışkanlıkları var” dedi.

600 Gönüllü 6 İlde 2.500 Kg Atık Topladı

Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası çerçevesinde her yıl binlerce gönüllüsüyle sorumluluk üstlenen TURMEPA, bu yıl da kıyılardaydı. 18 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için TURMEPA öncülüğünde seferber olan gönüllüler, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak temizlik etkinlikleri gerçekleştirdi. Ülkemizin 6 farklı bölgesinde gerçekleşen etkinliklerle 600 gönüllü 2.500 kilogram atığı toplayarak oksijen kaynağı denizlerimize ulaşmasını önledi.

Koylarda temizlik yaptılar

Fethiye Temiz Kalsın Derneğinin Kurucusu Virginia Howes, "uzaktaki sahilleri temizleme" etkinliği düzenleyerek bir tekne turu organize etti. Fethiye Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlikte Cennet ve Korsan koyları temizlendi.

İnşaat yapılıyor denilen yanan koyda, lavanta bahçesi yapıldığı ortaya çıktı

Sosyal medyada Bodrum'da yanan orman arazilerine inşaat yapılıyor iddiaları yalan çıktı. Bir kişinin iş makinaları ile özel yanan arazisini temizleme çalışması yaparak lavanta bahçesi yapacağı öğrenildi.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’den Seydikemer Ak Parti Gençlik Kollarının plaj temizleme etkinliğine destek

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, AK Parti Seydikemer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker ve yönetim kurulu üyelerinin "5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası" kapsamında düzenlediği çevre temizliğine destek verdi.

Vatandaş evde, belediye ekipleri sahada

Seydikemer Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde boş kalan cadde ve sokakları temizlemeye devam ediyor.

Seydikemer Belediyesi 2020 yılının kötü anılarını silmek istiyor

Seydikemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler 2021 yılının ilk günü cadde ve sokaklara inerek 2020 yılından kalan kiri ve pası temizleme çalışması yaptı.

“İzmarit iyice azaldı”

Korona virüsle mücadele kapsamında açık alanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasının ardından Fethiye’de de özellikle belediye temizlik görevlileri izmarit temizlemekten rahatladı. Fethiye bölgesinde korona virüsle mücadele kapsamında açık alanlarda sigara içilmesi yasaklanınca cadde ve sokaklardaki izmarit atıkları iyice azaldı. Fethiye Belediyesi temizlik işçileri, “Kovid-19 nedeni ile açık alanlarda sigara içilmesinin yasaklanması işimizi oldukça kolaylaştırdı” ifadelerini kullandılar.

YEŞİLÇAMIN UNUTULMAZ FİLM AFİŞLERİ SERGİSİ BUGÜN

SİNEMA SALONLARINI TEMİZLEME KARŞILIĞI ALDIĞI AFİŞLERİ, 46 YILDIR SAKLADI Yeşilçam'ın unutulmaz film afişlerini yaklaşık 46 yıldır saklayan Fethiyeli işçi Süleyman Saraçoğlu, yerli ve yabancı filmlerin afişlerini sergiliyor. Yaklaşık 400'e yakın film afişini yıllardır gözü gibi saklayan Süleyman Saraçoğlu, 31 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00'da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde açılacak sergisine tüm vatandaşları davet etti.

TURMEPA SAHİLLERDE KIYI TEMİZLİĞİ YAPTI…

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Fethiye Şubesi üyeleri, Uluslararası Kıyı Temizleme Günü nedeniyle sosyal farkındalık yaratmak amacıyla kıyı temizliği yaptı. Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), Uluslararası Kıyı Temizleme Günü etkinlikleri kapsamında, Kızılada çevresinde kıyı temizliği yaptı.Fethiye Deniz Ticaret Odası ve Orka Hotel’in de destek verdiği temizlik çalışmasında çevre gönüllüleri, sahilde atık topladı.

BOZUK ORMAN TEMİZLENİP, CEVİZ VE KEÇİBOYNUZLARI DİKİLDİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü gelir getirici tür ağaçlandırma Çalışmaları kapsamında Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 8 mahallede 11.000 adet ceviz,badem, fıstık camı ve keçiboynuzu fidanları toprakla buluşturuldu. Ormanlık alanlarda gelir getirici tür fidanlar dikmek için temizleme çalışmaları gerçekleştirilirken, özellikle yerleşim yerlerine yakın bölgeler ceviz ve keçiboynuzu fidanlarıyla donatıldı.