Tepesi Haberleri

Tepesi Haberleri

Marmaris Belediyesi, tüm ilçede temizlik seferberliği başlattı

Marmaris Belediyesi, tüm ilçede temizlik seferberliği başlattı. Aynı anda merkez mahallelerin yanı sıra kırsal mahalleler, dereler, seyir tepeleri ve sahillerde temizlik gerçekleştirildi. Seyir tepesinde insanları orman yangınlarına karşı uyaran tabela da atılmış halde ormanın içinde bulundu.

Âşıklar Tepesi’nin Durumu Ne Olacak?

Fethiye'nin eşsiz bucaksız manzarasını izleme fırsatı veren Âşıklar Tepesi’ni izlemek için sağlam bank ve masa kalmadı. Bu durum, Âşıklar Tepesi’nden Fethiye manzarasını izlemek isteyenleri üzüyor.

Çöpler istenmeyen görüntülere neden oluyor

Fethiye’nin en gözde ve popüler bölgesi olan Âşıklar Tepesi çöp kutusu olmasına rağmen yere atılan çöpler yüzünden istenmeyen görüntülere neden oluyor.

Orta Tunç Çağı'ndan Yerleşim İzleri Bulundu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) destekleriyle yürütülen Asarcık Tepesi kazılarında, Anadolu Selçuklu Dönemi ile Hitit Uygarlığından Orta Tunç Çağı'na uzanan kültür tabakalarına ulaşıldı. 

Manzarasıyla Büyülüyor, Çöpleri Kötü İmaj Yaratıyor

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, çevre kirliliği ile dikkat çekiyor.

Aşıklar Tepesi Manzarasıyla Büyülüyor

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki gençlerin buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, akşam saatlerinde eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

Uçuruma düşen araç, ağaca çarparak durdu

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki seyir tepesi mevkiinde meydana gelen kazada park halindeki araç uçuruma düştü. Yaklaşık 15 metre kayan araba bir ağaca çarparak durabilirken, araç içindeki Cavit T. kazadan yaralı olarak kurtarıldı.

Âşıklar Tepesi’nin En Büyük Sorunu Çöpler

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, çevre kirliliği ile dikkat çekiyor.

Sıcaklar Âşıklar Tepesi’ni Vurdu

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki gençlerin buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, sıcak havalardan ötürü Cuma gününde sessizliğiyle dikkat çekiyor.

Âşıklar Tepesi Yolu Kilitlendi

Fethiye’de Manzarasıyla büyüleyen, Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi’ne giden yol, Telmessos Antik Tiyatro’daki konser ile barlar sokağındaki yoğunluk sebebiyle kilitlendi.

Âşıklar Tepesi Çöpten Geçilmiyor

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, çevre kirliliği ile dikkat çekiyor.

MARMARİS'TE ARAÇ SEYİR TEPESİNDEN SAHİLE UÇTU

Muğla’nın Marmaris ilçesinde İçmeler seyir tepesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü aracı ile sahile uçtu.

Bodrum’da korku dolu dakikalar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ailevi sorunlar yaşayan bir kişi baz istasyonunun tepesine çıktı. Uzun süre vatandaşı ikna ederek aşağıya indirmeye çalışan ekiplerin çabası 2 saatin sonunda sonuç verdi. Gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

SEYDİKEMER’DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Seydikemer’de FETÖ Terör Örgütü’nün hain darbe teşebbüsüne karşı verilen şanlı zaferin 6’ncı yıldönümünde ‘Türkiye Aşkına’ temalı 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Programda konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “O gece şehitler tepesini boş bırakmamak için sokaklara çıkan, yolları dolduran, darbecileri önüne katıp kovalayan kahramanlarımız sayesinde Türkiye'nin geçilmez olduğu bir kez daha görülmüştür” dedi.

Marmaris’e gelmeden tepeden baktılar

Türkiye'nin en gözde turistik kentlerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesi her bayram öncesi olduğu gibi bu bayramda tatilci akınına uğrarken, vatandaşlar ilçeye giriş öncesi seyir tepesinde fotoğraf molası verdi.

Bodrum’da ağaçlık alanda yangın çıktı

Bodrum’da Bahçelievler Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı 7050 Sokak Eren Tepesi’nde bulunan ağaçlık ve otluk alanda yangın çıktı. 

Basketbolda ligin dibi karışık

ING Basketbol Süper Ligi'nde haftalar ilerledikçe ligin altında da, üstünde de mücadele kızıştı. Ligin en tepesinde Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Beko yer alırken, Telekom, Tofaş ve Darüşşafaka play-off’u büyük ölçüde garantilemiş görünüyor.

Aşıklar Tepesinde temizlik çalışması yapıldı

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, Aşıklar Tepesi olarak bilinen debboy bölgesi seyir terasları alanında temizlik çalışması yapıldı.

Stratonikeia Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı

İlimizde yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, İlimizin tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal gerekse uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Stratonikeia Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı. 

Alban, Jeotermal Bölgesini Gezdi

Fethiye'de Arkeolojik Sit ve 1’inci Derece Doğal Sit içerisinde bulunan Ölüdeniz Plajı Lagünü’nde, Kayaköy Mahallesi Soğuksu Plajı mevki ile Delikliburun/Gemiler Sahili içerisinde ve Darboğaz Plajı kuzeyindeki Oyukbaşı Tepesi mevkiinde toplam 6 adet jeotermal sondaj kuyusu açılması haberlerinin ardından Fethiye’ye gelen Chp Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kayaköy’de geniş güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamalı eylemden sonra jeotermal bölgesini gezdi.

Babadağ teleferik porojesi’nde engel kalmadı

Babadağ Teleferik Projesi’nin daha rantabıl olması ve Ölüdeniz manzarası ile zirveye çıkılması amacıyla kalkış istasyonunda yapılan değişikliğe Ankara’dan onay çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ön izni verilen değişikliğe göre; Ovacık mevkiinden Ölüdeniz’e giden yolda seyir tepesi olarak bilinen ve 226 metre yükseklikteki yer kalkış noktası olacak. Kalkış istasyonuyla ilgili ön izin hakkındaki müjdeli haberin 1 Mart Cuma günü kendilerine ulaştığını açıklayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Teleferik Projemiz şimdi daha da değerli hale geldi. Ön izin sürecinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım ve Orman Bakanımız, Eski Milletvekilerimiz Hasan Özyer, Ali Boğa ve Nihat Öztürk ile Odamızın eski yöneticileri olmak üzere bize inanan ve destek olan herkese teşekkür ederiz. Babadağ Teleferik Projesi’nin önünde artık engel kalmadı. Şimdi tek amacımız Dünya Hava Oyunları ile 2020 yılında yapılacak ön hazırlıklarına teleferik projemizi yetiştirmek ve Babadağ ile Fethiyemizi dünya markası haline getirmek.” dedi.

Fethiye’de Şehit evinin yolu yarım kaldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde vatandaşlar şehit ailesinin evinin de bulunduğu yolun bozuk olması nedeniyle belediyeye tepki gösterdi. Karaçulha Mahallesi Çalıca tepesi mevkiindeki Şehit Sezgin Burak Cantürk Sitesi’nin önünde toplanan vatandaşlar yolunun yarım kalması nedeniyle Fethiye Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Fethiye Belediyesi Tarafından Temizlendi

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Aşıklar Tepesi olarak bilinen yarım adada temizlik çalışmalarına başlandı. Vatandaşların özellikle hava karardıktan sonra gelip huzur bulduğu, dinlendiği yarım ada adeta çöplük haline geldi. Çöplerini çöp kutusuna atmayıp denize atan vatandaşların oluşturduğu kirliliği temizleye çalışan ekipler, ellerinde kürek ve tırmıklar yardımıyla temizlik yaptı. Fethiye’nin Karagözler Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden başlanan temizliğin ilk gününde yaklaşık 150 torba çöp çıktı.