Trafik Kuralları Haberleri

Trafik Kuralları Haberleri

Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine trafik ve suçtan korunma eğitimi

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından Menteşe ilçesindeki yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik trafik kuralları ve kişisel güvenlik konularında eğitim programı düzenlendi.

Fethiye’de Usulsüz Park, Trafiği Kilitliyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Çarşı Caddesi’nde yaz aylarında tatilcilerin de Fethiye’ye gelmesiyle neredeyse her gün oluşan trafik kilitlenmesinin bir sebebi de usulsüzlük park olduğu ortaya çıkıyor.

Mobil trafik güvenliği eğitim timi, öğrencilere trafik eğitimi verdi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü Mobil Trafik Güvenliği Eğitim Timi tarafından 92 öğrenciye trafik eğitimi verildi.

Öğrencilere Trafik Kuralları hakkında eğitim verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Karayolu Trafik Haftası nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Fethiye’de anaokulu öğrencileri trafik kurallarını öğrendi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu’nun minik öğrencileri, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında trafik kurallarını eğlenerek öğrendi.

Datça Polisinden Öğrencilere Hacivat-Karagöz Oyunu İle ‘Deprem’ Bilinci Eğitimi

Muğla'nın Datça ilçesinde Datça Emniyet Müdürlüğü polisleri, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine Hacivat-Karagöz gösterisi ile trafik kuralları, deprem ve su bilinci eğitimi veriyor.

Milas'ta Trafik Denetimleri Sürüyor

Muğla'nın Milas ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nden trafik kurallarını ihlal eden sürücüleri tespit ederek cezai işlem uygulanıyor.

Marmaris’te polisler hem kask denetimi yaptılar hem şapka dağıttılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri Atatürk Meydanı'nda trafik kurallarına uyma konusunda farkındalık çalışması ve özellikle motosiklet sürücülerine yönelik kask uygulaması yaptılar. Kask takmanın önemini anlatan trafik polisleri kasklarını takmayan sürücülere ceza yazarken takan sürücülere şapka hediye edip sıcak havalara karşı dikkatli olmalarını istediler.

Trafik denetimleri artırıldı

Kurban Bayramı tatili ile birlikte trafik yoğunluğu da yaşanmaya başlarken Muğla'nın Fethiye ilçesinde 3.Etap Sahil Bandı’nda trafik ekipleri karayolları üzerinde yaptıkları denetimlerde sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda hatırlatmalarda bulundu.

Trafik ekipleri denetimlerini sıklaştırdı

 Kurban Bayramı tatili ile birlikte trafik yoğunluğu da yaşanmaya başlarken Muğla'nın Datça ilçesinde trafik ekipleri karayolları üzerinde yaptıkları denetimlerde sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda hatırlatmalarda bulundu.

338 ÖĞRENCİYE SEMİNER VERİLDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde jandarma ekiplerince öğrencilere trafik kuralları ile ilgili seminer verildi.

JANDARMADAN MİNİKLERE TRAFİK KURALLARI EĞİTİMİ

MUĞLA (İHA) – Muğla İl Jandarma Komutanlığı Menteşe Jandarma Trafik timleri tarafından ilköğretim okullarda trafik kuralları hakkında eğitimler veriliyor.

Kaymakam Aksoy’dan bayramda trafik yoğunluğu uyarısı!

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Kurban Bayramı Kutlama mesajında; bayramda artan tatilci yoğunluğuna dikkat çekerek,” sürücülerin trafik kurallarına her zamankinden daha fazla uymalarını, aşırı hız, yakın takip gibi trafik kuralı ihlallerinden kaçınmalarını, uykusuz, yorgun araç kullanmamalarını hatırlatarak, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli” olduğunu söyledi.

Muğla’da “şeker” tadında trafik uygulaması

Muğla'da bayramın 1. gününde denetimlerine devam eden trafik ekipleri, sürücülere trafik kurallarına uyulması konusunda hatırlatmalarda bulunurken, minik yolculara da çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Bayram öncesi yolculara trafik kuralları ve emniyet kemeri uyarısı

Kurban Bayram öncesi Muğla'da trafik denetlemeleri yoğunlaşırken, Muğla Trafik Şube Müdürü Kayhan Dadaşoğlu vatandaşları trafik kuralları ve emniyet kemeri uyardı.

Muğla’da, kurallara uymayan sürücülere ceza kesildi

Muğla'da trafik kurallarına uymayan sürücüler için drone destekli denetim gerçeklkeştirildi.

Kaymakam Bayar’dan emniyet kemeri uyarısı

Muğla'nın Bodrum ilçesi Kaymakamı Bilgehan Bayar, Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçeye tatil yapmaya gelenlere emniyet kemeri başta olmak üzere trafik kurallarına uyma tavsiyesinde bulundu.

BAKANLIKTAN TRAFİK KURALLARI UYARISI

İçişleri Bakanlığı vatandaşlara gönderdiği SMS ile trafik kurallara uyma çağrısı yaptı. Gönderilen SMS’te 20212 yılında trafik kazalarında ölenlerin yüzde 22’sinin yaya olduğu vurgusu yapıldı.

Jandarmadan bin 130 öğrenciye seminer

Muğla'nın Bodrum ilçesinde görevli jandarma ekipleri, toplamda bin 130 öğrenciye trafik kuralları ile ilgili seminer verdi.

Trafik denetimleri kameralardan yapılıyor

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, EDS kameralarından yapılan denetimlerde trafik kurallarına uymayan 88 sürücüye ceza kesildi.

Jandarma havadan-karadan trafiği denetliyor

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk bölgelerinde trafik bilincinin geliştirilmesi, sürücülerin yakalanma riski duygusunu artırmak ve trafik kurallarına uyumunu üst seviyeye taşımak amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

Öğrencilere trafik kuralları anlatıldı

Muğla'nın Datça ilçesinde jandarma ekiplerin tarafından Kızlan İlköğretim Okulu öğrencilerine trafik kuralları ve alınması gereken tedbirler anlatıldı.

Datça'da trafik kurallarının önemi sürücülere aktarıldı

Muğla'nın Datça ilçesinde polis ve jandarma ekipleri “Bi Hareketine Bakar Hayat” projesi kapsamında uygulama yaparak emniyet kemeri takmanın önemi sürücülere hatırlatıldı.

Trafikçilere tutanak düzenleme ve kurallara uyum eğitimi

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli personele trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleme trafik kurallarına uyum eğitimi verildi.

Toplu taşıma araçlarında denetimler devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde toplu taşıma araçlarına, okul servislerine yapılan trafik denetimleri devam ediyor. Sürücülerin hız, trafik kurallarına uyup uymadığı, yolcuların maske takıp takmadığı ve HES kodları kontrol ediliyor.

Polisi görünce, kız arkadaşını araçta bırakıp dağa kaçtı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasında uygulama yapan polis ekibinin "dur" ihtarına uymayarak aracını ve kız arkadaşını bırakarak dağa kaçan sürücüye sokağa çıkma kısıtlamasını ve trafik kurallarını ihlalden dolayı 5 bin 460 lira ceza uygulandı.

Ortaca Emniyeti uzaktan eğitim uygulamaları üzerinden öğrencilere trafik eğitimi verdi

Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği Kovid-19 virüs salgını nedeniyle okullarından uzak kalan öğrencileri, trafik kuralları hakkında bilgilendirmek için uzaktan eğitim verdi.

Kurallara uymayanlara kameralardan ceza yağacak

Muğla'nın Menteşe ilçesinde kural tanımayanlar, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile belirlenecek. Muğla İl Trafik Tescil Şube Amirliği ekipleri İl genelinde, trafik kurallarına uymayanları  KGYS kameraları ile denetleyecek. 

Marmaris’te kural tanımayanlar Mobese ile belirlenecek

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Amirliği ekipleri ilçe içinde trafik kurallarına uymayanları Mobese kameraları ile denetleyecek.

HAMEŞİ OLANLAR DİKKAT !

Koronavirüs salgınının yaşandığı tüm dünyada ve ülkemizde, yeni normale geçişler de hızlandı. Şehir giriş çıkışlarının serbestleşmesinin ardından şehirler arası trafiğin de yoğunlaştığı gözlendi. Özellikle yoğun olan trafikte araç kullanan sürücülerin de trafik kurallarına azami şekilde uymaları, birçok olası kazaların önüne geçilmesini sağlıyor. Bu nedenle yola çıkmadan önce sürücülerin araçlarını kontrol ederek herhangi bir arızaları varsa gidermeleri konusunda yetkililer uyarılarda bulunuyor. Araçlarının arkasına mal taşımak için hameş takan sürücülerin de özellikle hameşin sinyallerinin çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi gerektiğinin altı çiziliyor