Tur, Haberleri

Tur, Haberleri

İsmet Taşdemir: "Turu geçmeye çalışacağız"

Trendyol 1. Lig Play-Off 1. Tur maçında sahasında Boluspor’u ağırlayacak Bodrum FK'da Teknik Direktör İsmet Taşdemir, "Turu geçmeye çalışacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağımıza oyuncularım adına söz verebilirim" dedi.

Menteşe’de Ege’den Teke’ye türkü dolu bir gece

 Menteşe Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun Ege’den Teke’ye isimli konseri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Öğrenciler kendi dont destilerini yaptı

Dont Destisi’nin son ustası Güllü Yaman, Seydikemer Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere el sanatlarının inceliklerini öğretti. Desti yapmayı öğrenen öğrenciler daha sonra kendi destilerini yaptılar.

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği Çökertme Kebabı

 Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) dünyanın en iyi yoğurtlu yemeklerini listeledi. İlk 20'de 6 Türk lezzetinin bulunduğu listenin ilk sırasında Bodrum, Muğla bölgesine özgü olan 'Çökertme kebabı' yer aldı.

Öğrenciler Sihirli Gemi’yi izledi

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, kurs merkezlerinde ücretsiz eğitim alan 80 ilkokul öğrencisine Sihirli Gemi’yi sergiledi.

FETAV’dan sıra gecesi konseri

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) tarafından Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sıra gecesi konseri düzenlendi.

Dünya Dans Günü etkinliğine yoğun ilgi

29 Nisan Dünya Dans Günü’nde Fethiye Belediyesi tarafından Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Yunanistan, Kırgızistan başta olmak üzere çeşitli dünya dansları “Fethiye Dans Ediyor” adlı programda sergilendi.

Büyükşehir, Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi’nin tanıtımını gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün katılımıyla tanıtıldı.

Milletvekili Otgöz, Muhtarlar ve mahalle başkanları ile toplantı yaptı

Ayaydın Başkanımızla, 13 ilçe belediye başkan adayımızla ve devasa projelerimizle gümbür gümbür geliyoruz.

Bodrum'da 'Acı Ot Festivali' basın toplantısı yapıldı

Bodrum Belediyesi ve Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) iş birliğiyle yapılacak olan 5. Acı Ot Festivalinin basın toplantısı gerçekleşti.

Amos Antik Kenti’ndeki keşif heyecanlandırdı

Marmaris’in kültürel mirası Amos Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmaları sonucunda yeni bir keşif daha yapıldı. Yaklaşık 3 bin yıllık tarihe sahip antik kentte yapılan kazı çalışmaları sonucunda 10 adet amfora (dikey kulplu kap) bulundu. Bir tanesi tam olmak üzere, diğerleri parçalar halinde ele geçen amforaların M.Ö. 2. yüzyıla ait Rodos amforaları olduğu ve çalışmaların hala devam ettiği belirtiliyor.

Muğla'da 'Biz Bir Takımız Projesi' başladı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 'Bir Spor Yolu İle Sosyal Uyum Projesi' farklı okullardan 30 öğrencinin katılımı ile başladı.

Geleneksel Sanatlar Ukraynalı Çocuklara Tanıtıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Muğla Kötekli Gençlik Merkezi'ne bağlı Genç Ofis'te Ukrayna'dan Türkiye’ye gelen 40 çocuğa geleneksel Ebru Sanatının tanıtımı gerçekleşti.

Ukrayna'lı Öğrenciler Azmak Turuna Katıldı

Muğla Valiliğinin koordinasyonunda Ukrayna’nın Sumy kentinden Muğla’ya gelen 13-15 yaş arası 40 öğrencinin Muğla ziyaretleri devam ediyor.

Türk Halk Müziği konseri programı

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik programları kapsamında Fethiye Özer Olgu Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde 257 etkinlik yapıldı

43 Milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılan Çağdaş Yaşam Merkezi Muğla’da kültür ve sanatın merkezi olmaya devam ediyor.

Gönen, ‘Okullarımızda Öğretmenlerimiz Dışında Kimsenin Yeri Yoktur’

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı Avukat Ali Gönen, “Okullarımızda öğretmenlerimiz dışında kimsenin yeri yoktur” diyerek basın açıklamasında bulundu.

Milas Belediyesi Tarihine Sahip Çıkıyor

Tarihi ve kültürel birikimiyle öne çıkan Milas’ta köy çeşmelerinin tarihsel nitelikleri hakkında arşiv oluşturularak, korunmasına yönelik projeler üretilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Kültür Evleri’ni 50 bin kişi ziyaret etti

Muğla Büyükşehir Belediyesine ait Osman Hamdi Bey, Bozüyük Kültür Evi ve Belen Kahvesi’ni 2023 yılında 50 bin 783 kişiyi ağırladı.

Korkmazgil, “Bu oyun için uzun süre hazırlandık”

Fethiye Belediyesi katkılarıyla Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Neye Niyet Neye Kısmet” adlı oyun, seyircilerden tam not aldı.

Abi, kardeş buluşmasında öğrenciler tarihi Muğla'yı gezdi

Menteşe ilçe Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen abi, kardeş buluşmasında öğrenciler tarihi Muğla'yı gezdi.

Köyceğiz’de ‘Öğretmen etkileşim günleri’

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğretmenlerin kültür, tarih, sanat, spor ve doğa etkinlikleriyle iletişim ve etkileşimlerini artırmayı amaçlayan ‘Öğretmen Etkileşim Günleri Projesi’nin bu ayki durağı Köyceğiz ilçesi oldu.

"Hafız Mehmet Gürün Kültür Evi" açıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve diğer hak sahibi akrabaları, 2020 yılında kendilerine ait evi Menteşe Belediyesi'ne bağışlamış, evin tapusu Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'e teslim edilmişti.

Muğla’da öğretmenler kalaycılık mesleğine sahip çıktı

 Muğla’da öğretmenlerin kültür, tarih, sanat, spor ve doğa etkinlikleriyle iletişim ve etkileşimlerini artırmayı amaçlayan Öğretmen Etkileşim Günleri çerçevesinde, Kavaklıdere’de “Bakırcılık Atölyesi” etkinliği düzenlendi.

Bisikletçiler Cumhuriyet’in 100. Yılı için pedalladı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle Kaymakamlığın koordinasyonunda hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri 100. Yıl Resim Sergisi ile başlamıştı. Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlama etkinlikleri 100. Yıl Bisiklet Turu ile devam etti.

Milas Kültür Merkezi’ne kavuşuyor

Turizm, tarım ve kültür kenti olan Muğla’da yatırımlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi Milas’a kültür, sanat alanında hizmet edecek, sosyal hayatı zenginleştirecek Milas Kültür Merkezinin yapımına başlıyor.

Cumhuriyetin 100. Yılında 'Menteşe bisiklet turu gerçekleştirildi

Cumhuriyet Yürüyüşü ile başlayan bisiklet turu 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Menteşe’de gerçekleştirildi

Halk geleneklerine sahip çıkıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi'nde yaşayan kadınlar hamur leğenlerinden kendilerine özgü oluşturdukları enstrüman eşliğinde düğün ve festivallerde yöresel kıyafetleriyle oynadıkları oyunlar ile geleneklerini sürdürüyor.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı, 100 motorcuyla kutlandı

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Muğla’ya Türkiye’nin dört bir yanından 100 motorcu geldi. İki gün süreyle Muğla’da kalan motorcular, Marmaris-Datça güzergahında sürüş yaptı, Menteşe’ye gelerek şehir turu attı.

Kültür ve Dayanışma şenliği düzenlenecek

Menteşe’de bu hafta sonu Göktepe Belenye 9. Kültür ve Dayanışma Şenliği ile 6. Tarhana Festivali düzenlenecek.