Turizm Sektörü Haberleri

Turizm Sektörü Haberleri

Alim Karaca turizm sektörü temsilcileri ile bir araya geldi

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, seçim çalışmaları kapsamında, Denizatı Restaurant’ta, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Kayaköy İçin Koruma Amaçlı İmar Planı Yapılacak

Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup'un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs’te düzenlenen "Fethiye Turizm Sektörü Temsilcileri Buluşması" programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy "Fethiye Kalesi'nde 12 ay kazı yapılacak" dedi. Ersoy, 144 kazı başkanlığıyla kazı programını başlattıklarını belirterek, Fethiye Kalesi'ni de 12 ay kazı programına aldırma talimatını verdiğini söyledi.

Denizciler Sorunlarına Çözüm Talep Etti

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, kordon boyunda bulunan teknecilerin sorunlarını dinledi. Başkan Adayı Kökten, körfez temizliğinin Fethiye’nin geleceği ve turizm sektörü için büyük önem taşıdığını belirtti.

Çalış Sezona Hazırlanıyor

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Fethiye Foça Mahallesi’nde bulunan Çalış Mevkii’nde 2024 yılı yaz sezonu için çalışmalar devam ediyor. İşletmeler yaz sezonuna yetişebilmek için ara vermeden çalışmalarına devam ediyor.

Şekerbank’tan Turizm Sektöründeki FTSO Üyelerine Özel Kredi İmkanı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Şekerbank arasında imzalanan protokolle, turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere (oteller, seyahat acenteleri vb.), bu firmaların tedarikçileri ve turizm yörelerinde hizmet veren, geliri turizme doğrudan bağlı diğer işletmeler için “Turizm Destek Paketi” uygulaması hayata geçirildi.

Marmaris’te ‘İklim Krizi Ve Sürdürülebilir Turizm ‘ Konulu Panel Yapıldı

Marmaris Ticaret Odası (MTO) tüm dünyayı etkisi altına alan ve turizm sektörünü oldukça yakından ilgilendiren ‘İklim Krizi’ ile ilgili bir panel düzenledi.

Marmaris’te İklim Krizi Ve Turizm Ele Alınacak

Marmaris Ticaret Odası (MTO) tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan ve turizm sektörünü oldukça yakından ilgilendiren iklim krizi masaya yatırılıyor.

İk Platformu Toplantısı Gerçekleştirildi

Çalışma hayatındaki tüm tarafları buluşturmayı hedefleyen Muğla İnsan Kaynakları (İK) Platformunun ilk toplantısı Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde turizm sektörünün öncü firmalarının insan kaynakları yöneticileriyle gerçekleştirildi.

Kökten, 'Böyle Giderse Ağustosta Sezonu Kapatacağız'

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Ölüdeniz’de turizmin olumsuz yönde ilerlediğini ifade etti. Tatil cenneti Ölüdeniz’de turizm sezonu bayram tatilinin ardından düşüşe geçti.

Başkanı Deliveli: "Datça'da 3 gündür verilemeyen elektrik neticesinde turizm sektörü durdu"

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, "Datça'da 3 gündür verilemeyen elektrik neticesinde turizm sektörü durdu" dedi.

MSKÜ-Turizm Sektörü İş Birliği

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Duman ve Başkan Yardımcısı Hakan Şamhal Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’ı ziyaret etti.

FTSO’da eğitim verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) düzenlediği Turizm Sektöründe Müşteri Memnuniyeti eğitimine 30 kişi katıldı. 

FETHİYE TURİZM SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI FTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Sektörü İstişare Toplantısı’nda 12-15 Nisan 2023 tarihinde İstanbul’da Fethiye’nin tanıtılacağı 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) ilişkin hazırlıklar ile yaklaşan turizm sezonu öncesi yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi.

FTSO VE FETOB YÖNETİMİ TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal ve Yönetim Kurulu üyeleri, yeni FTSO yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti. Görüşmede 2022 turizm verileri, konaklama sektörüne yönelik vergilerin kaldırılması, yurt dışından uçak seferleri ve 2023 turizm sezonunun sorunsuz başlamasına yönelik alınabilecek tedbirler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

TURİZM SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ BULUŞTU

Makedonya ve Fethiye Turizm Sektörü Temsilcileri Toplantısı, Sundia Exclusive By Liberty’de gerçekleştirildi.

CHP’li Erbay: ‘Turistlere gece 1’de otele geri dönün diyemeyiz’

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında konulan yasakların kaldırılmasına rağmen müzik yasağının devam etmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Milyonlarca insanın hayatını kazandığı turizm sektöründe sezonun açıldığı bir dönemde müzik yasağının gece 12.00’den 01.00’e uzatılması turizme ve eğlence sektörüne büyük darbe vuracaktır.” dedi.

CHP’Lİ ERBAY: ‘BÜTÜN YASAKLAR KALKTIYSA MÜZİK YASAĞI DA KALKMALIDIR’

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, pandemi nedeniyle ağır darbe alan, milyonlarca insanın hayatını kazandığı turizm sektöründe rezervasyonların başlayacağı bir dönemde gece 12’den sonra müzik yasağının devam ediyor olmasının turizme ve eğlence sektörüne büyük darbe vuracağını söyledi.

Bodrum’daki fuara turizmciler akın etti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen turizm tedarikçileri fuarına Türkiye'nin dört bir yanından katılım sağlandı. Turizm sektörünün tüm ihtiyacını karşılayacak olan tedarikçiler fuarda buluştu.

Karaca, “Yaptığımız Güzel İşlerle Anılmalıyız”

Turizm sektörü temsilcilerinin en önemli buluşma platformu Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT’te Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Kurucusu, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın eşi Çiğdem Karaca; SED Medya canlı yayınına katıldı. Karaca, FRT mikrofonlarına samimi açıklamalarda bulundu.

Çevreye Duyarlı Tekne Sahipleri Ödüllendirildi

Ambalaj atıkları; kağıt, karton, pet, plastik, metal, elektronik atık, atık pil, bitkisel atık yağ, tekstil atıkları ve sıvı tekne atıklarının toplandığı “Tekneler Yarışıyor” yarışması kapsamında tekne sahipleri ödüllendirildi. Fethiye Belediyesi, Deniz-Temiz Turmepa Derneği , Deniz Ticaret Odası , D-Marin Göcek ve Travel Foundation İngiliz Vakfı işbirliğiyle, turizm sektöründe faaliyet gösteren kişilere, turistlere; denize ve çevreye yönelik tehditleri anlatmayı ve bu konularda farkındalığı arttırmayı hedefleyen Mavi Dalga Projesi kapsamında “Tekneler Yarışıyor” yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada sıfır atık kapsamında oluşan atıklar teknelerden teslim alındı. Her atık alımı sırasında kaynağında ayrıştırılmış olan atıklar cinslerine göre tartıldı. Tartımları yapılan atıklara ait miktarlar makbuz düzenlenerek kayıt altına alındı. Oluşturulan kayıtlar sonrasında ödül almaya hak kazanan tekneler belirlendi.

Ftso’nun ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ Projesine Geka’dan Yüzde 100 Hibe Desteği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye’de spor turizminin geliştirilmesi amacıyla başlattığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) yüzde 100 hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında Fethiye’de yapılabilecek spor turizmi türleri ile uygun cazibe merkezleri belirlenecek, ayrıca ilçenin spor turizmi haritası ve envanteri çıkarılacak. Proje kapsamında Fethiye’nin önemli bir turizm potansiyelini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre küresel turizm sektörü yıllık yüzde 3,5 civarında büyürken, spor turizmi yüzde 10’un üzerinde büyüyor. Bu potansiyeli ilçemizde canlandırmak için FTSO olarak önemli bir projeye imza attığımızı düşünüyorum.” dedi.

Çıralı, “2021 yılı turizm sezonumuz için kayıp bir yıl oldu”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Çalış Bölgesel Toplantısı gerçekleştirdi. Çalış Bölgesinin de kendine has sorunları olduğuna değinen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Tüm turizm sektörümüzün olduğu gibi Çalış bölgemizin de kendine has sorunları var. Bunları ele alacağımız toplantımızın da sizlerin katılımıyla verimli olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Marmaris’te yazdan kalma gecelerde eğlenceler devam ediyor

Muhteşem doğasının yanı sıra eğlence hayatı ile de turizm sektörünün göz bebeklerinden olan Marmaris'te gece hayatı devam ediyor.

Marmaris Ticaret Odası’ndan 2022 atağı

Son 2 senedir Marmaris'te neredeyse durma noktasına gelen turizm sektörünü 2022 yılında canlandırmak için Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı S. Mutlu Ayhan, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott ile biraraya geldi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı görüşmede, İngiltere ve Marmaris arasındaki turizm ilişkileri ele alındı.

CHP’li Erbay; 'Turizm sektörümüz acil destek bekliyor'

Turizm sektörünün Türkiye için önemli gelir ve istihdam kaynarından biri olması nedeniyle stratejik öneme sahip sektörlerden birisi olduğunu dile getiren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, turizm sektörünün içinde bulunduğu zor durumdan çıkması ve gelecek senelerde varlığını devam ettirebilmesi için acilen destek paketi açıklanması çağrısında bulundu.

İşletmeci Bülent Kaya’dan Bodrum’a yatırım açıklaması

Turizm sektöründeki yatırımlarıyla bilinen işletmeci Bülent Kaya, Bodrum'da yeni bir eğlence mekanı hizmete alacağını açıkladı. Kaya, 'Müzikler ve canlı performanslarla eğlencenin tavan yaptığı bir mekn olacak' dedi.

FTSO, İngiltere Pazarı İçin Turizm Bakanlığı Nezdinde Girişimde Bulundu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak destek istedi. Turizm sektörünün önce Thomas Cook’un batışı, daha sonra tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi ve orman yangınları nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Her yıl 1,5-2 milyon civarında turist ağırlayan Fethiyemizde, turizm sektöründe faaliyet gösteren ve sezonluk çalışan işletmelerimizin ve bölgemizin ayakta kalabilmesi, Eylül, Ekim, Kasım aylarında canlanacak İngiliz pazarı ile mümkün olabilecek. Bu noktada Kültür ve Turizm Bakanlığımıza yazdığımız yazı ile ülkemizin, İngiliz hükümetinin kırmızı listesinden çıkarılması hususunda desteklerini talep ettik.” dedi.

Başkan Çoban, “Turizm sektörü zor durumda”

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, turizm sektörünün iki sezondur çeşitli nedenlerden dolayı kötüye gittiğini ve hükümetin turizmciler için destek paketlerinin hazırlanması gerektiğini belirttiler.

Uysal, “Yerli ve yabancı turistler akını başladı”

1 Temmuz itibariyle geçilen normalleşme sürecinde turizm sektörü hareketlenirken, Fethiye’de yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşanıyor. Fethiye’deki otellerin neredeyse tamamında doluluk yaşanırken, artan turist sayısıyla beraber trafikte aksamalar da meydana geliyor. Türkiye’de tatile çıkmak isteyen misafirlerin sahil bölgelerine akın ettiğini belirten FETOB Başkanı Bülent Uysal, “Fethiye’de yıllardır en çok yerli misafirleri ağırlayan bölgeyiz. O yüzden şu dönemde çok ciddi yerli misafir akışımız başladı. Ancak malumunuz herkes tatile arabasıyla geliyor. Fethiye’de de tüm tatil bölgelerinde şu anda çok ciddi bir trafik sorunu var” diye konuştu.

Turizm Sektöründe Personel Sıkıntısı Yaşanıyor

Fethiye’de turizm sezonunun başlamasıyla birlikte sektörde personel sıkıntısı yaşanıyor. FETOB 12. Olağan genel kurulunda konuşan FETOB Başkanı Bülent Uysal, “Turizm personeli sıkıntısının en hızlı ve pratik çözümü üniversiteli öğrencilerimizin turizm sektörüne kazandırılmasından geçtiğini düşünüyoruz” dedi.