Kökten, 'Böyle Giderse Ağustosta Sezonu Kapatacağız'

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Ölüdeniz'de turizmin olumsuz yönde ilerlediğini ifade etti. Tatil cenneti Ölüdeniz'de turizm sezonu bayram tatilinin ardından düşüşe geçti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Plajlarda yerli turistlerin kalabalığı gözlenirken, mekanlar ise günlerini sakin geçirdi. Daha çok yabancı turistler yamaç paraşütüyle adrenalin depoladı. Yoğun geçen bayram tatilinin ardından duraklamanın yaşandığını belirten Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, sezonun geç başladığını böyle giderse de erken biteceğini ifade etti. Ülkenin ekonomik sıkıntısının ve yabancı turistlerin eskisi kadar bu bölgeyi tercih etmediğini söyleyen Kökten, “Bu şekilde gidersek Ağustos’ta sezonu kapatacağız” dedi. 

“İşletmelerde Doluluğu Sağlayamıyoruz”
Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten yaptığı açıklamada, “Özellikle bu sezon için konuşmak gerekirse, şu anda maalesef olumsuz yönde ilerliyoruz. Hem oteller konusunda hem işletme konusunda doluluğu rahat sağlayamıyoruz. Bunda biraz bizimde eksiklerimiz var. Tabi ekonomik olarak da sıkıntı var. Dünyada da var. Yabancı müşterilerimizden istediğimiz karşılığı alamadık. Sezon yoğun geçiyor ama bu Ağustos ayı olduğu için. Nisan, Mayıs, Haziran ayları çok iyi geçmedi. Hatta Eylül ve Ekim aylarının rezervasyonlarına baktığımız zaman maalesef beklentilerimizin çok altında bir sonuç var. Bu şekilde gidersek Ağustos’ta sezonu kapatacağız” şeklinde konuştu.

 

Kökten, 'Böyle Giderse Ağustosta Sezonu Kapatacağız'

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN