Tutuklu Sanık Haberleri

Tutuklu Sanık Haberleri

Eşini öldürüp kayıp ilanı veren katil zanlısı savunma yaptı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanlık alanda cesedi bulunan Sevim Çet’in tutuklu sanık kocası Özgür Çet’in 'Ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezası talebi ile yargılanmasına devam edildi.

3 kez müebbet hapsi istendi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde eşini, kayınvalidesini ve kayınpederini bıçaklayarak ağır yaralayan sanık hakim karşısına çıktı. Savcı, tutuklu sanık için mütalaasını verirken, sanığın 3 kez müebbet hapsi istendi.

Cinayet zanlısı iki sevgiliye ağırlaştırılmış müebbet verildi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, dere yatağında ölü bulunan 24 yaşındaki Kerim Bozan'ı öldürdükleri iddiası ile yakalanıp tutuklanan İngiliz uyruklu Elizabeth Rose Oleary ile sevgilisi Iraklı Hayder Mahdı Karaeem, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında yine birbirlerini suçlarken, her iki tutuklu sanık da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

ŞEHİT POLİSİN DAVASINDA 2 SANIĞIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde polis memuru Ercan Yangöz'ün şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı olayla ilgili 1'i tutuklu 2 sanığın yargılanmasına devam edildi. Davanın 27 Eylül Salı günü karara bağlanacağı bildirildi.

"Şehidin kanı yerde kalmayacak"

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir polisin şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı saldırıyla ilgili 1'i tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada 2 tanık dinlenirken tutuklu sanık Fatih Özturan'ın avukatı olmadığı için savunması alınamadı. Tutuksuz sanık Efe Özturan ise duruşmaya katılmadı.

17 yaşındaki gencin ölümünde korkunç detay: 112 hiç aranmamış

Muğla'nın Menteşe ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde 7 Temmuz günü ana yol üzerinde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarptığı bisikletli Oğuzhan Kemçin yaşamını yitirmişti. Kemçin'e çarpan ve hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Mestan Göksal'ın, ailesi ve akrabalarıyla birlikte 3 kez olay yerine git gel yaptıkları halde 112'yi aramadıkları, ambulansı da kazadan yaklaşık 3,5 saat sonra şans eseri oradan geçen polis ekiplerinin aradığı ortaya çıktı. Ayrıca sanığın ailesi ile olay yerine üçüncü gidişlerinde Kemçin'i vefat ettiği yerden çıkarmaya çalıştıkları, olay yerine kasalı araçla gittikleri öğrenildi.

Eş katili için ağırlaştırılmış müebbet istendi

Fethiye’de 2 çocuk annesi eşi Selvan Acar'ı (25) sırtından ve kalbinden bıçaklayarak öldüren Tanju Acar (31) hakkında savcılığın hazırladığı iddianamenin ardından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava da ilk duruşma gerçekleştirildi. Tutuklu sanık Tanju Acar’ın Antalya cezaevine SEGBİS ile bağlantı kurulamaması üzerine duruşma gıyabında gerçekleşti. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis ile yargılanan Tanju Acar’dan şikayetçi olduğunu söyleyen Selvan Acar’ın annesi Cemile Kaya, duruşmada gözyaşları içerisinde, “Benim çocuğumu öldürdüler. En ağır şekilde cezalandırılsınlar” dedi. 

Tutuklu Sanık Hüsnü Ö., 20 bin TL için 2 kişi öldürecek kişi değilim

Fethiye'de villada birlikte yaşayan İngiliz uyruklu Vivien Cheryl Barnes (63) ile Hasan Tayfun Baransel'i (71) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sıhhi tesisatçı Hüsnü Ö.'nün olayda kullanıldığı iddia edilen motosikletin sanığa ait motosiklet ile aynı motosiklet olup olmadığına dair bilirkişi raporu aldırılmasına karar verildi. Tutuklu sanık Hüsnü Ö.’nün tahliye talebi bir kez daha reddedilen duruşmada maktul Cemal Hasan Tayfun Baransel’e ait tabletin Marmaris’te facebook sayfasının güncellendiği iddiası da nazara alınarak adli makamlarca herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı sorulup bu konuda mahkemenin bildirilmesi istendi.

Villa cinayetinde tutuklu sanık için yeni rapor alınacak

Fethiye'de villada birlikte yaşayan İngiliz uyruklu Vivien Cheryl Barnes (63) ile Hasan Tayfun Baransel'i (71) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sıhhi tesisatçı Hüsnü Ö.'nün tahliye talebi yine reddedilirken dosya kapsamındaki bütün cd ve fotoğraflarda bulunan kişinin tutuklu sanığa ait cd içerisindeki fotoğraftaki kişinin aynı kişi olup olmadığı konusunda Ulusal Kriminal Büro (UKB) ve iyileştirme ve eşleştirme yapılarak rapor aldırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi’ne müzekkere yazılması kararlaştırıldı.

Cankel ailesinin istinaf başvurusu reddedildi

Muğlalı 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Güleda Cankel’in Isparta'da erkek arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada tutuklu sanık Zafer Pehlivan’a mahkeme "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası vermişti. Cankel ailesinin avukatı Alev Öztürk’ün Zafer Pehlivan’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi amacıyla yapmış olduğu istinaf başvurusu reddedildi.

Villa cinayetinde tahliye isteği yine reddedildi

Fethiye’de villada birlikte yaşayan İngiliz uyruklu Vivien Cheryl Barnes (63) ile Hasan Tayfun Baransel’i (71) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sıhhi tesisatçı Hüsnü Ö.’nün tahliye talebi yine reddedildi. Bu cinayet ile ilgisinin olmadığını söyleyen tutuklu sanık Hüsnü Ö. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada “Tahliyemi talep ediyorum. Hayatımda ilk kez mahkemeye çıkıyorum. Olayla ilgim yoktur, oldukça mağdur oldum” şeklinde konuştu.

Çuval cinayetinde 2 sevgiliye ağır müebbet

Fethiye’de kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Aziz Özbay'ın katilleri olarak yakalanan eşi ve Suriye uyruklu iş arkadaşı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış, her iki tutuklu sanık, tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı. İstinaf Mahkemesi, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozunca dosya aynı mahkemede yeniden görülmeye başlanmıştı. Yaklaşık 3 yıldır cezaevinde bulunan katil zanlısı Rabia Özbay ile İbrahim Şeyh, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ilk yargılama kararında olduğu gibi yine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldılar.

Kan davası cinayetinde babaya ağır müebbet, oğluna 17 yıl hapis

Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz yıl Ekim ayı sonunda Patlangıç Mahallesindeki bir spor salonunda kan davası nedeniyle işlendiği öne sürülen cinayetin katil zanlıları olan baba ile oğlunun cinayeti planlayıp tasarlayarak gerçekleştirdiklerine hükmedildi. Spor salonu işletmecisi Riyad Reşat Özkan'ı (26), tasarlayarak adam öldürme ve kasten öldürme suçlarından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan baba Murat Aksoy ile oğlu Metehan Kutalmış Aksoy’un bu cinayeti planlı ve tasarlayarak yaptığını belirten Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında her iki tutuklu sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti. Spor salonu cinayeti tutuklu sanıklarından baba ve oğlu Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki son duruşmada son sözlerini söylerken, Özkan’ın annesi Nurcan Özkan da, “Bunların ağababaları vardır. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum” dedi

KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Aziz Özbay'ın katilleri olarak yakalanan eşi ve iş arkadaşı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış, her iki tutuklu sanık tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı. İstinaf mahkemesi, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı bozunca dosya yeniden görülmeye başlandı. 2 yıl 7 aydır cezaevinde bulunan katil zanlısı Rabia Özbay, annesinin öldüğü haberini duruşma sırasında avukatı Eyüp Oktay’dan alınca gözyaşlarına boğuldu.