Uğur Mumcu Haberleri

Uğur Mumcu Haberleri

Kökten, Anma Programına Katıldı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten ve beraberindeki heyet, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 109. yıldönümü kapsamında düzenlenen törenlere katılım sağladı.

Mahalle Afet Gönüllüleri 6 Şubat’ı Unutmadı

Mahalle Afet Gönüllüleri ve Acil Müdahale Fethiye ekibi (MAG) tarafından 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle Uğur Mumcu Parkı girişinde bilgilendirme standı kuruldu.

Uğur Mumcu Bodrum’da Anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ölümünün 31’inci yıl dönümünde Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirilen belgesel gösterimi ile anıldı.

Fethiye’de Uğur Mumcu Ve Ali Gaffar Okkan Unutulmadı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediyesi’nin katkılarıyla, Osman Batur Keser ile İbrahim Kurnaz’ın hazırladığı Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ı anma programı düzenlendi. Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapılan anma programına çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Marmaris’te Uğur Mumcu Törenle Anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ölümünün 31. yılında Marmaris’te düzenlenen törenle anıldı. Düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na Uğur Mumcu ve basın şehitleri adına çelenk konuldu. Törene Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Uğur Mumcu Anıtı’na Karanfil Bıraktılar

24 - 31 Ocak Devrim ve Demokrasi Şehitleri’ni anma haftasında Uğur Mumcu parkı önüne basın açıklaması yapıldı.

Türk Usulü Yardıma 2 Bin 180 Tl Ceza

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 16 Aralık gece saatlerinde yolda kalan bir araç, başka bir aracın kaputuna yatan ve ayakları ile öndeki aracı itmesi ile ilgili Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 2 bin 180 lira para cezası kesildi.

KAYMAKAM KARAMAN, “FETHİYE’NİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUM”

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan Fethiye Kızılay Şubesi’ni ziyaret etti.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ İÇİN UĞUR MUMCU’DA KAN BAĞIŞI

Kahramanmaraş depremi sonrasında hızla tüketen kan stoklarındaki ihtiyacın karşılanması amacıyla 9.30-19.00 saatleri arasında Uğur Mumcu Parkı girişinde bulunan Kızılay Kan Bağışı aracı kan vermek isteyen vatandaşlar için bağış kabul edecektir.

KIZILAY KAN BAĞIŞI TIRI VATANDAŞIN HİZMETİNDE

Sıcaklar sebebiyle azalan kan bağışlarına destek olabilmek adına 8-9 Eylül perşembe ve cuma günleri 15.30-22.30 saatleri arasında Uğur Mumcu Parkı girişinde Kızılay kan bağışı tırı, kan vermek isteyen vatandaşlar için hizmet verdi.

TOMA bu defa yanan araca müdahale etti

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde seyir halinde iken yanmaya başlayan araca Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan TOMA müdahale ederek söndürdü.

FETHİYE ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMALARI’NA HAZIR

Fethiye’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümü hazırlıkları tamamlandı.Uğur Mumcu Parkı , Şehitler Anıtı’nda düzenlenecek olan tören için meydan bayraklarla süslendi.

Menteşe’de 3 araç birbirine girdi: 2 yaralı

Muğla'nın Menteşe İlçesi Uğur Mumcu Bulvarında üç araç zincirleme kazaya karıştı.

Öztürk ve yönetiminden örnek etkinlik

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı, ülkemizde kan ihtiyacının artması üzerine örnek bir kampanyaya imza attı. İlçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları üyeleri; Uğur Mumcu Parkı içerisinde yer alan Kızılay Kan Bağış Noktasında kan bağışında bulundu. İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Pandemi döneminde kan ihtiyacı biraz daha arttı. Hem kan bağışının arttırılması hem de vatandaşların özendirilmesi adına ilçe teşkilatı olarak bir etkinlik düzenledik. Halkımıza örnek olmak ve kan ihtiyacının karşılanması adına sosyal sorumluluk çalışması gerçekleştirdik” dedi.

Oymak, Mumcu cinayetinin ardındaki karanlık yapı çözülemedi

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları tarafından Fethiye Belediyesi tarafından yeni açılışı yapılan Uğur Mumcu Anıtı önünde açıklama yapıldı. CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, “Öncelikle 1990’lı yılların başlarına, özellikle de 1993 yılına gidildiğinde dikkatimizi bir dizi faili meçhul cinayetler çeker. Ülkenin bu karanlık dönemi için adeta gizli bir el düğmeye basmış ve birçok tanınmış gazeteci, yazar ve aydınların da yaşamları sonlandırılmıştır” dedi. 

Mumcu ve devrim şehitleri anıldı 

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter; 28 yıl önce bir suikast sonucu hayatını kaybeden Araştırmacı Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu’yu unutmadı. Yeter, “Uğur Mumcu, aydınlanmadan yana, bağımsızlıktan yana antiemperyalist bir devrimci. Atatürkçülüğün, Cumhuriyet Devrimlerinin cesur savunucusu bir aydınımız” şeklinde ifadeler kullandı. 

Demokrasi ve devrim şehitleri anıldı 

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi yönetim kurulu üyeleri; Devrim ve Demokrasi Şehitleri Anma Haftası dolayısıyla şube merkezinde anma programı gerçekleştirdi. ADD Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Volkan Yuluk, “24 Ocak, onurlu yaşamını ülkesi için feda eden Kemalizm’in; ulusal bağımsızlığın ve laikliğin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu’nun karanlık güçler tarafından acımasızca katledildiği acılarla dolu gündür. Bugünü asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi. 

Uğur Mumcu Parkı’na yakışan anıt karanfillerle donatıldı

Fethiye'de geçmiş dönemlerde halkın kullanımına sunulan Uğur Mumcu Parkı, adına yakışan bir anıta kavuştu. Yontucu Onur Fırat Fen'in yaptığı Uğur Mumcu'nun anıt heykeli, Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen bir törenle açıldı. Yoğun bir katılımın olduğu açılış töreninde, yapılan konuşmalarla hem Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu anıldı, hem de anlatılan anekdotlarla Mumcu'nun gazeteciliği ve kişiliği, katılımcılara bir kez daha hatırlatıldı. Chp Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının da konuşma yaptığı törende Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, kalemini satmayan, kiraya vermeyen gazetecilerin de olduğunu dile getirerek "Bu anıt, içimizdeki acının ve üzüntünün ifadesidir. Bizler Uğur Mumcu'yu unutmamak ve unutturmamak adına bu anıtı sizlerle birlikte açıyoruz" dedi.

Uğur Mumcu fotoğraflarla anıldı 

Bombalı saldırı sonucu katledilen gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 28. yıl dönümünde Fethiye’de, Fotoğrafçı Gürsel Gökçe’nin “Sönmeyen Işık Uğur Mumcu” isimli fotoğraf sergisi ile anıldı. 

Genel Başkan Yardımcısı Akın, Ailenin üyesi olmak gurur verici

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP Muğla Milletvekilleri, Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’i ziyaret etti. Uğur Mumcu anıtı açılışı için Fethiye’de bulunan Ahmet Akın ve Muğla Milletvekilleri, parti üyeleri ile ülke gündemini değerlendirdi. 

Genel Başkan Yardımcısı Akın’dan Başkan Karaca’ya teşekkür

Uğur Mumcu Anıtı açılışı için Fethiye’ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Uğur Mumcu Anıtı Çarşamba günü açılıyor

Fethiye Belediyesi tarafından basın şehidi, araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun anısına yaptırılan Uğur Mumcu anıtının açılışı Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Uğur Mumcu Anıtı açılış gününü bekliyor

Fethiye Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Parkı girişine yapılan, Uğur Mumcu Anıtı’nın önümüzdeki günlerde açılış töreni gerçekleştirilecek.

Muğla’da araç yangını

Muğla'nın Menteşe ilçesi Uğur Mumcu Bulvarında sabah saatlerinde araçta çıkan yangın Menteşe İtfaiye Grup Amirliği ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Kan bağış aracı Fethiye’de

İki gündür vatandaşlardan kan bağışı kabul eden Türk Kızılay kan bağış aracı, Fethiye’de yoğun ilgi oldu. Uğur Mumcu Parkı girişinde konuşlanan araçta, vatandaşlar kan vermek için kuyruğa girdi.

Bağımsız Aday Saatcı, “Fethiye’yi mutlu ve huzurlu insanların kenti yapmak için 20 yıl çalıştık”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yönetim kurulu başkanı Osman Çıralı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyaretin veda anlamına da geldiğini belirten Bağımsız Aday Saatcı, “Uğur Mumcu, Muhsin Yazıcıoğlu, Bahriye Üçok ve Alpaslan Türkeş isimlerini bir arada yaşattığımız Fethiye’yi mutlu ve huzurlu insanların kenti yapmak için 20 yıl gece gündüz çalıştık.” dedi.

Vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

Fethiye Belediyesi Doktoru Serpil Dündar ile hemşirelerin katılımıyla vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı. Taramalar gün boyu Fethiye Belediyesi önünde, Uğur Mumcu Parkı’nda ve Erasta AVYM’de yapıldı.

“FETHİYE SOKAKLARINDA NASIL OY İSTEYECEKSİNİZ?”

Fethiye Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle her yıl düzenlenen geleneksek Basın Gecesi, balık halindeki reis restoranda gerçekleşti. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Saatcı, ilçemizde son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili de şunları söyledi; “Fethiye’nin zararına iş yapan herkesin karşısındayım. İlçemiz için kim güzel işler yapıyorsa, o bizim dostumuzdur. O bizim yanımızdadır. İskelemizi elimizden aldılar. Allah izin verirse, Pazartesi günü iskelemizi geri alacağız. Fethiyespor’un Uğur Mumcu’daki otoparkı elinden alındı, şuan tek gelir kaynağı olan Cumhuriyet Meydanı’ndaki otoparkına da göz koydular. Fethiye’nin değerlerinin elinden alınmasına en ufak bir eleştiri dahi getiremeyen, sadece bir partiye değnekçilik yapan arkadaşlar; 2019’a 14 ay kaldı. 14 ay sonra bu Fethiye sokaklarından, ‘Ben CHP’ye oy istiyorum’ nasıl diyeceksiniz?”

Fethiye’de Sağlık İçin Pedalla Etkinliği

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Gençlik haftası kapsamında bisiklet kullanımının önemine dikkat çekmek için sağlık için pedalla etkinliği yapıldı. Uğur Mumcu Parkı girişinde toplanan yaklaşık 150 bisikletli Fethiye kaymakamı Ekrem Çalık, protokol üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar Akdeniz Caddesi’nde 5 kilometre bisiklet sürdü. Etkinliğe bazı vatandaşlar çocuklarıyla katıldı.