Ülke Haberleri

Ülke Haberleri

Çöl tozu Muğla’ya ulaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası Afrika üzerinden gelen çöl tozu bulutu, Muğla kıyılarına ulaştı. Akdeniz’den giriş yapan çöl tozu bulutu Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur illerini etkisi altına aldıktan sonra Marmara ve Karadeniz üzerinden ülkeyi terk edecek.

Yiğit, ‘Ülkemizin Tanıtımı İçin Gerçekten Çok Önemli’

Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda açıklamada bulundu.

Fethiye Fotoğraf Festivali başlıyor

10'uncu yılını kutlayan FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) 20-21-22-23 Nisan tarihleri arasında 3. Fethiye Fotoğraf Festivalini düzenliyor. Festival, bu yıl "Işık" temasıyla ülkemizin "Işık Ülkesi" olarak adlandırılmasına vurgu yapıyor. Festivalin onur konuğu ise usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar.

Bakan Özhaseki, “Fethiye’yi Hizmetlerle Tanıştıralım”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Fethiye’de ülke gündemini ve ilçeye kazandıracakları hizmetleri değerlendirdi. Özhaseki, “Fethiye’yi ve Muğla’yı hizmetle tanıştıralım. Ak Parti belediyeciliğinden onlar da istifade etsinler” dedi.

Datça’da 13 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 13 düzensiz göçmen kurtarılırken, ülkeyi yasa dışı yollardan terk etmeye çalışan bir şahıs yakalandı.

Büyükşehir 8 Yılda 19 Milyon Yerel Tohum Dağıttı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan, 120 çeşit yerel türden oluşan 1 Milyon tohumun dağıtımını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi böylece bugüne kadar ülke genelinde 19 Milyon yerel tohum dağıtım rakamına ulaştı.

Kara Avcılığı Sezonu Kapandı

26 Ağustos tarihinde başlayan kara avcılığı 2023-2024 av dönemi merkez av komisyonu kararları doğrultusunda ülke genelinde 3 Mart 2024 tarihinde sona erdi. Bu tarihten itibaren 2024-2025 av dönemi açılışına kadar kara avcılığı faaliyetleri tüm ülke genelinde yasaklandı.

Adalet Bakanı Tunç: “Ülkemiz aleyhine çalışan kimseye müsaade etmeyeceğiz”

Bakanlığı ile ilgili çalışmaları yerinde incelemek ve Cumhur İttifakı Muğla büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’ın proje tanıtım toplantısı için Muğla’ya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine casusluk yapan ve çalışan kimseye müsaade etmeyeceklerini açıkladı.

Başkan Akdenizli’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Kadınlarımız; iş hayatı, eğitim, sağlık, yasama, yürütme ve yargıya varıncaya kadar her alanda üstlendiği görevi başarıyla yerine getirmişlerdir. Kadınlarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük roller üstlenmişler ve ülkemizin simgesi ve Cumhuriyet'in en büyük teminatı olmuşlardır.” dedi.

Vali Akbıyık’tan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık kadınlara yönelik ayrımcılığa dayalı eşitsizliklere ve toplumsal sorunlara dikkat çekmek amacıyla 8 Mart, tüm dünyada ve ülkemizde ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kabul edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizi 21 Yılda 3 Kat Büyüttük"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Muğla mitingine katıldı. Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen aday tanıtım mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye’yi 3 kat büyüttüklerini açıkladı.

MIYC Kış Trofesi Yarışı rüzgar yetersizliğinden iptal oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Marmaris Uluslararası Yat Kulübünün (MIYC) 15'inci kez düzenlediği 7 ülkeden 38 yelkenli yatın katıldığı Kış Trofesi'nin 3'üncü ayak ilk gün yarışları, yeterli rüzgar olmadığı için yapılamadı.

Bodrum’da Dev Bisiklet Organizasyonu İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye Geneli İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Muğla olmak üzere sadece 6 ilde organize edilen Garanfondo Bisiklet Yol Yarışı 4. uzun ve kısa parkur olmak üzere 2 ayrı etapta 10 Mart tarihinde Bodrum’da pedallanacak. Kısa ve uzun parkur olmak üzere iki ayrı rotada gerçekleştirilecek yarış; Tüm Türkiye’nin yanı sıra Dünyanın değişik ülkelerinden Bisiklet tutkunlarını Bodrum’da ağırlayacak.

Marmaris Ukraynalılar Derneği: "Halkımız her gün siren ve patlama sesleri ile uyanıyor"

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Ukraynalılar, ülkelerinde yaşanan savaş ile ilgili açıklama yaptı.

Karaca, 'Bölgemizde Rekorlara İmza Attık'

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Fethiye’de görev yapan basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 5 yıllık süreçte ülkemizde pandemi ve deprem felaketi yaşandığını belirten Karaca, “Mazeret üretmeden hizmet ettik” dedi. 

Türk Kızılay’ından Salih Dündar’a Teşekkür

Nursel Özdemir kurumları kurucusu psikolojik danışman Salih Dündar’ a Türk Kızılay’ı teşekkür etti. Ülkemizde yaşanan asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depreminin ardından depremzedelere ve bu uğurda hizmet eden gönüllülerin yanında olan Dündar, Türk Kızılay’ına desteklerini sunmuştu.

Fethiye’de 6 Şubat Depremindeki Kayıplarımız Unutulmadı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde yakınlarını kaybeden Emniyet Teşkilatı Mensubu ve vatandaşlar için Fethiye Merkez Yeni Camiinde mevlit okutuldu.

Vali Akbıyık’tan Eğitim-Öğretim İkinci Yarıyıl Mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, 2023-2024 eğitim ve öğretim ikinci yarıyılının başlaması nedeniyle yayımladığı mesajında eğitim sürecinin, toplumları oluşturan bireylerin yetişmesinde, bu bireylerin geleceğe ilişkin umutlarının korunmasında, toplumsal mutluluğun, birlik ve beraberliğin sağlanmasında, ülkelerin medeniyet yarışında ön sıralarda yer almasında çok önemli olduğunu açıkladı.

Köyceğiz'de Şehitler Unutulmadı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde tüm ülkede olduğu gibi Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şahadete uğurlanan şehitleri anmak için okullarda tören düzenlendi.

Köyceğiz’deki okullarda eğlenerek öğrenme haftası başlıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde tüm ülkede olduğu gibi, okullarda karne öncesi “Etkinlik Haftası” dönemi başlıyor.

Ak Parti Adayı Prof. Dr. Ayaydın Seçim Çalışmalarına Hız Verdi

Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından Aydın Ayaydın, seçim çalışmalarına hızlı başladı. Ayaydın, tüm Türkiye’de dikkat çeken adaylardan olurken katıldığı TV programlarıyla ülke gündeminde yer aldı.

Köyceğiz’de Evleksiz, Filistin için gönderilen 25 bin TL’yi teslim etti

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi müftülük personelinden oluşan görevliler, yurt dışında yaşayan ülkemize misafir olarak gelen gençlere rehberlik etti.

Marmaris’te Vatandaşlar Halk Ekmeğe Yoğun İlgi Gösteriyor

Marmaris Belediyesi Halk Ekmek Büfelerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, geçtiğimiz haftalarda ortalama 3 bin olan günlük satış miktarı 4 bine çıktı.

Gastronomi Kenti Menteşe’de Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

Otgöz, “2024 Yılında da Muğla’mız ve Ülkemiz İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, yeni yıl dolayısı ile mesaj yayınladı.

Başkan Akdenizli, Yeni Yılı Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, 2024 yılının tüm insanlığa ve ülkemize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni etti.

Günübirlik kiralamalar ile ilgili çıkan yasadan Marmarisli turizmciler memnun

Dünyanın ve ülkemizin gözde turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesindeki turizmciler ve emlakçılar resmi gazetede yayımlanan günübirlik ev kiralamalarına yönelik alınan karar ile ilgili konuştu.

Bodrum'da 84 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisinde 84 düzensiz göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi ve ülkeyi yasadışı yollarla terk etmeye çalışan 1 Türk vatandaşı yakalandı.

Datça’da 16 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında 16 düzensiz göçmen kurtarılırken, ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan 1 şahıs yakalandı.

Başkan Gürün Kavaklıdere’de kooperatif üyeleri ile bir araya geldi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatif üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Gürün “Tarım ve hayvancılık ülkemizin ve kentimizin geleceği için çok önemli. Bu nedenle kooperatiflerimize önemli destekler sağladık” dedi.