Üniversite Öğrenciler Haberleri

Üniversite Öğrenciler Haberleri

Muğla’da üniversite öğrencileri çocuklara tiyatro oyunu sergiledi

 Muğla Gençlik ve Spor il Müdürlüğü bünyesindeki Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllü gençleri çocuklara müzikli çocuk tiyatrosu sergiledi.

Muğla’da öğrenciler geri dönüşüm malzemelerini sanata dönüştürüyor

Muğla’da üniversite öğrencileri kendi bez çantalarının dikimini yaparak tasarım atölyesinde geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Geleneksel Gölge Oyunu Hacivat Ve Karagöz Çocuklarla Buluştu

Muğla'da üniversite öğrencileri tiyatro ekibi çocuklara Hacivat ve Karagöz oyununu sergiledi.

Üniversite öğrencileri, "Çocuklar Mutlu Olsun" Diye Oyuncak Yapıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Şahidi Kız Öğrenci Yurdu'nda yürütülen proje çerçevesinde yapılan ürünler, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk polikliniğinde tedavi görmekte olan çocuklara hediye edilecek.

Ara Tatilde Çocuklara Müzikli Çocuk Tiyatrosu

Muğla’da üniversite öğrencilerinin 2 aylık bir çalışma sonucunda Gençlik Merkezi'nin faaliyetlerine katılan çocuklara yönelik Müzikli Çocuk Tiyatrosu ''Sihirli Çiçeğin Gücü'' oyununu sergilendi.

Muğla’da üniversite öğrencilerini zehirliyorlardı, yakalandılar

Muğla’da üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde sattıkları tespit edilen 7 şüpheli yapılan operasyonlar ile yakalandı. Şüphelilerin İzmir ve Mersin illerinden getirdikleri uyuşturucuları Muğla’da piyasaya sürdükleri tespit edildi.

Başkan Gümüş: “MEGEM’de Herkes İçin Mutlaka Bir Şey Var”

Menteşe Belediyesi Kötekli Gençlik Merkezi’nde (MEGEM) spor, sanat ve kültürel faaliyetleri içeren ücretsiz kursların yanı sıra üniversite öğrencileri ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için el ele butik ve ücretsiz çamaşırhane hizmeti de veriliyor.

Atölye Çalışmaları Minik Öğrencilere

Muğla’da üniversite öğrencileri yurtlarda öğrendikleri atölye çalışmalarını köy okullarında uyguluyor.

Üniversite öğrencilerine her gün sıcak çorba

Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencileri için soğuk havalarda çorba ikram hizmetine ara vermeden devam ediyor.

Pabuşçu Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Veli Pabuşçu, çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. 

KYK yurdunda asansör halatı koptu

Üniversite öğrencilerinin kaldığı KYK yurdunda asansör halatları koptu, 4 öğrenci tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Gençler, Cumhuriyet’in 100. yılında kampta buluştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gençlik Masası (SOGEM) gönüllü gençleri ile Marmaris Asparan’da 100. Yıl Gençlik Kampı düzenledi.

Menteşe Belediyesi'nden öğrencilere sıcak çorba ikramı

Menteşe Belediyesi yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte üniversite öğrencilerine yönelik sıcak çorba ikramına başladı. MSKÜ Meslek Yüksekokulundaki öğrencilere haftanın beş günü 07.30-10.00 saatleri arasında ücretsiz sıcak çorba ikram ediliyor.

Büyükşehir’den üniversite öğrencilerine destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’da ikamet eden ve çocukları üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi yardımlara devam ediyor.

Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor

Anadolu Vakfı’nın gençlere 40 yılı aşkın süredir eğitim desteği verdiği burs programının yeni dönemi için başvurular 30 Eylül’de sona eriyor. Anadolu Vakfı 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Burs Programı kapsamında burs desteği almak isteyen üniversite öğrencileri, bu tarihe kadar www.anadoluvakfi.org.tr adresinden online başvuruda bulunabilecek.

Fethiye Belediyesi’nden öğrencilere burs imkanı

Fethiye Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde üniversitede öğrenim gören öğrencilere karşılıksız burs vermeyi planlıyor. Belediye tarafından üniversite öğrencilerine her ay karşılıksız olarak 500.- TL verilecek.

Üniversite öğrencilerine karanfilli karşılama

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine kayıt yaptıracak öğrenciler, Muğla şehirlerarası terminalinde protokol tarafından karanfillerle karşılandı.

Bakan Şimşek: 'Çalışmalarımız var'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üniversite öğrencilerine KDV ve ÖTV'siz bilgisayar ve telefon satışı 'Çalışmalarımız var ama onun detayını veremiyorum' dedi.

Üniversite Öğrencileri Mezuniyet Töreni İle Uğurlandılar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin, Fethiye ilçesinde bulunan İşletme Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılı mezunlarını, mezuniyet töreniyle uğurladı. 

MSKÜ’ye TEKNOFEST'te Sosyal Yenilik ve Girişimcilik Alanında Birincilik Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), TEKNOFES TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında "Merkeziyetsiz Tasarım ve Tedarik Sistemi: LunaJo" projesi ile "Sosyal yenilik ve Girişimcilik" alanında Türkiye birincisi oldu.

CHP'Lİ DEMİR'DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÖNEMLİ ÇAĞRI

CHP milletvekili aday adayı Mehmet Demir, üniversite öğrencilerine seslenip, mutlaka gerekli başvuruları yapmaları ve bulundukları yerde oylarını kullanmalarını istedi.

TRAFİKÇİLERDEN ASAYİŞ DESTEKLİ ALKOL UYGULAMASI

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Kötekli Mahallesinde Asayiş ve Karakol bekçileri takviyeli alkol uygulaması gerçekleştirdi.

MUĞLA’DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ KEŞFETTİ

Muğla Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında kalan öğrenciler tarih ve doğanın buluştuğu Ortaca ve Köyceğiz ilçelerini gezme şansı buldu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ FUHŞA SÜRÜKLEYEN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Muğla'da polis ekipleri tarafından fuhşa aracılık ve yer temin etme, insan ticareti suçu ile ilgili gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. İçlerinde üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 7 mağdur kurtarıldı.

MUĞLA'DA GECE KULÜPLERİNDE HUZUR DENETİMİ

Muğla'nın Menteşe ilçesinde üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Kötekli Mahallesi'nde bulunan eğlence mekanlarına denetim düzenlendi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE STANTLA TANITIM

Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesinin bulunduğu Kötekli Mahallesinde kurulan stantta; öğrencilerine yönelik tanıtım ve kurs kayıtları gerçekleştiriliyor.

Muğla Emniyeti huzur uygulamalarına başladı

2022-2023 Eğitim öğretim yılının başlaması ile Muğla'nın Kötekli Mahallesi'nde bulunan üniversite öğrencilerinin huzur ve güvenini sağlamak için Muğla il Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetimlerine başladı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BAŞKAN GÜMÜŞ’TEN KARANFİLLİ KARŞILAMA

2022-2023 eğitim-öğretim yılı kaydı için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ni tercih eden öğrenciler ve aileleri karanfillerle karşılandı.

Üniversite Öğrencileri Mezun Oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Ali Sıtkı Mefaret Koçman MYO ve Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri Beşkaza Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle mezun oldular.

Datça’da üniversite öğrencileri sahili temizledi

Muğla'nın Datça ilçesinde üniversite öğrencileri Burgaz sahilinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.