Üretim, Haberleri

Üretim, Haberleri

Yabancı Diller Yüksekokulları yöneticileri MSKÜ’de buluşacak

Her yıl düzenlenen Yabancı Diller Yüksekokulları Yöneticileri toplantısı, bu yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yabancı Diler Yüksekokulu ev sahipliğinde yapılacak.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Minik eller tarımla buluştu

Marmaris'in küçük çiftçileri Marmaris Belediyesi tarafından açılan Çiftçi Çocuklar Parkı'nda bir araya geldi.

Yumurta Üretim Çiftliği hizmete açıldı

Yeşilüzümlü Halkevi ve Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme Kalkınma Kooperatifi'nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü'de yaptırılan yumurta üretim çiftliği törenle hizmete açıldı.

Yumurta Çiftliği Üretim Merkezi Ve Yeşilüzümlü Halkevi Hizmete Açılıyor

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliği ve Yeşilüzümlü Halkevi 12 Mart 2024 günü, saat: 17.00’de hizmete açılıyor. İki tesisin açılışı, Yeşilüzümlü’deki Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin içindeki yeni Halkevi’nde yapılacak.

Fethiye Belediyesi’nden Yumurta Çiftliği Açılışı

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliğinin açılışı 12 Mart 2024 Salı günü yapılacak. Doğal ortamlarında gezen tavuklardan yumurta üretilecek olan tesiste, çalışmalarda sona gelindi.

Bir Sosyal Belediyecilik Projesi Daha Hayata Geçiyor

Fethiye Belediyesi, S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Fethiye’ye Tavuk Yumurtası Üretim Tesisi’nde çalışmalarda sona gelindi.

Büyükşehir can dostlar için mama üretiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2022 yılından bu yana can dostlar için mama üretimini aralıksız sürdürüyor.

Baştuğ’dan Çiftçilere ÇKS Uyarısı

Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinin kayıt altına alınması amacıyla 1 Eylül’de başlayan Çiftçi Kayık Sistemi başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

42 adet çok amaçlı sosyal alan Menteşelilerin hizmetinde

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kardiyoloji stajında örnek Ekokardiyografi yapılan 22 yaşındaki Kağan isimli genç tıbbiyelinin kalbinin delik olduğu ortayla çıktı.

Ortaca'da gıda denetimleri devam ediyor

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimleri tarafından, ilçede faaliyet gösteren gıda işletmeleri ve zeytinyağı üretim tesislerinde denetimler gerçekleştirildi.

Çam balı rekoltesinde beklentiler gerçekleşmedi

Dünyanın çam balı üretim merkezi durumundaki Muğla’da küresel iklim değişikliği, orman yangınları ve hava şartları nedeniyle çam balı üretiminde büyük düşüş yaşanıyor.

Bitki Üretim Tesisi Kuruluyor

Ortaca Belediyesi park ve bahçelerde kullanılmak üzere kendi bitki üretim tesisini kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Fethiye ve Seydikemer zeytini için üretim modeli oluşturulacak

Fethiye ve Seydikemer'de zeytin üretiminde değişen iklim ve ekonomik koşullara uygun üretim modeli oluşturarak verimliliğin arttırılması amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Seydikemer Ziraat Odası öncülüğünde araştırma projesi başlatıldı.

Ormancılara Üretim Kayıplarını Önleme Eğitimi

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2024 yılı üretim programlarına yönelik eğitim ve tatbikatların ilki Yılanlı Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında yapıldı.

Tarımsal Üretimde Üreticiye Laboratuvar Desteği 

Muğla Büyükşehir Belediyesi modern tarım tekniklerinin uygulanması ve verimin arttırılması amacıyla kurmuş olduğu Toprak, Bitki, Sulama Suyu Analiz Laboratuvarında 2015 yılından bugüne kadar 10 bin 957 toprak, 5 bin 150 bitki, 607 su toplam 16 bin 714 analiz gerçekleştirdi. 

Muğla'da limon üretiminde yüzde 222 artış bekleniyor

Muğla'nın önemli ihracat kalemlerinden olan narenciye üretiminde portakalda yüzde 158, limon üretiminde ise yüzde 222 bir artış bekleniyor.

KÖYCEĞİZ’DE ARONYA HASADI GERÇEKLEŞTİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Aronya hasadı yapıldı.

VATANDAŞIN TERCİHİ ÜRETİCİ PAZARI

Fethiye’de kurulan ‘’Üretici Pazarı’’ olarak da bilinen Cuma Pazarı, taze ürünleri ve uygun fiyatları ile üretici ile vatandaşı buluşturuyor. Birinci elden ucuz ve kaliteli ürene ulaşan vatandaşlar ise Fethiye bölgesinde Üretici Pazarı’nı tercih ediyorlar.

GİRGİN: TÜRKİYE BİR DEPREM ÜLKESİ, YAPI ÜRETİMİ MÜHENDİSLİK ESASLARINA GÖRE YAPILMALI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şantiye şefliğine dair sorunları gündeme getirdi.

Karaca, “Yaptığımız Güzel İşlerle Anılmalıyız”

Turizm sektörü temsilcilerinin en önemli buluşma platformu Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT’te Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Kurucusu, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın eşi Çiğdem Karaca; SED Medya canlı yayınına katıldı. Karaca, FRT mikrofonlarına samimi açıklamalarda bulundu.

Yaş Sebze Meyvede Üretim Düşüyor

2000-2002 arası TOBB tarım konseyi üyeliği 2007’den sonra Türkiye Haller Federasyonu, bütün Türkiye’deki hallerin bağlı olduğu çatı örgütünde yöneticiliği yapan ve 2 dönemden beri de başkan vekilliği görevini yürüten Atabey Akgün hal piyasasını değerlendirdi.

“2022 yılı, bizim en parlak yılımız olacak”

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup önerisinin aleyhinde bir konuşma yaptı. Gökcan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi, 2022 yılı, bizim en parlak yılımız olacak, 2023’e de böyle gireceğiz” dedi.

Çiftçi üretim maliyetinin altında eziliyor

Fethiye ve çevresinde örtü altı ve açık alanlarda üretim yapan çiftçiler fiyatların düşüklüğünden dert yanıyor. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit çiftçilerin çok zor dönemlerden geçtiğini belirterek, ürettikleri ürünlerin maliyetin altına satıldığını ve hiçbir kazanç elde edemediklerini ifade etti.

Menteşe’de 1 Ton Karakılçık Buğdayı Toprakla Buluştu

Menteşe Belediyesi Kafaca, Yeşilyurt ve Karabağlar Yaylasında kendine ait 37 dönüm araziye karakılçık buğdayı ekerek, yerli üretim çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ektiği ve 6 ton mahsul elde ettiği karakılçık buğdayını bu yıl ikinci kez toprakla buluşturan Menteşe Belediyesi, ekimini yaptığı 1 ton karakılçık buğdayı ile yerli üreticiye ve ihtiyaç sahiplerine destek olacak.

Yemek üretim ve dağıtım hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, T.C Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü(Tcdd) 4. Bölge Satın Alma Ve Stok Kontrol Servis Müdürlüğü tarafından, Malzeme Dahil Yemek Üretim, Dağıtım Hizmetlerinin Satın Alınması hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Başkan Çıralı, ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur?’ programında coğrafi işaretli ürünlerimizi tanıttı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Muğla'nın coğrafi işaretli ürünlerinin ve markalaşma çalışmalarının ele alındığı ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur?’ programının canlı yayın konuğu oldu. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Muğla Odaları ve Borsa başkanları ile Fethiyeli Sanatçı Soner Olgun, Milli Futbolcu Taylan Antalyalı ve Oyuncu Yiğit Dören’in de konuk olduğu programda Başkan Çıralı, “Büyük yatırımların yanı sıra üretim, markalaşma ve pazarlama projelerimizle, bölgemizin kendine özgü ürünlerine değer katmak için çalışıyoruz.” dedi.

Tatlıköy Durağı 2. Şubesiyle hizmet vermeye devam ediyor

Yıllardır bir birinden lezzetli ürünleri ile Fethiye halkına hizmet veren Tatlıköy Durağı bünyesine bir şube daha ekledi. Tatlıköy Durağı geniş ürün yelpazesiyle ürünlerini halkın beğenisine sunuyor. Üretimde önceliğin günlük üretim, hijyen ve sağlıklı ürünler üretmeye dikkat ettiklerini vurgulayan İşletme sahibi Muharrem Canözü, “Üretimde öncelikle günlük üretim yapmaya temizliğe hijyene sağlıklı ürünler üretmeye dikkat ediyoruz doğal olarak bu da başarıyı getiriyor” dedi. 

‘Bizim Bahçe’ projesi fidan dikimiyle sürüyor

Fethiye Belediyesi ve beraberinde S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi ile Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle birlikte Fethiye Belediyesi’ne ait çeşitli alanlardaki 270 dönümlük tarım alanında ‘bizim bahçe’ projesini başlatmıştı. Çenger’in ardından İncirköy’de, içerisinde 100 zeytin ağacı bulunan Fethiye Belediyesi’ne ait araziye, 30 zeytin fidanı daha dikildi.