Uyum Haberleri

Uyum Haberleri

Fethiye’de düğün sezonu açıldı! Altın fiyatları ne durumda..

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaz sezonuna girilmesiyle beraber düğün sezonu da açılmış oldu. Peki kuyumcularda en çok hangi altın grubu tercih ediliyor? Altında alım gücü ne durumda? Tufanlar Kuyumculuk’tan Seyfettin Dalkılıç açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘Orman Benim’ projesi kapsamında Muğla’da düzenlenen etkinliğe katıldı. Yumaklı yaptığı konuşmasında, “Unutmayalım ki her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır. Ormana atılan atıklar maalesef ki bu yangınların büyümesi ve ilerlemesine en büyük sebep teşkil ediyor. Bunun için ormanlarımızın temiz tutulması hayati önem teşkil ediyor” dedi.

Karaca'dan 1 Mayıs Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 24 ayar gram altın kaç TL? Gram, Çeyrek, Ata altın güncel fiyatlar 12 Nisan 2024

Son dönemde hızla artan altın fiyatları hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki Fethiye’de 12 Nisan 2024 Cuma gününde altın fiyatları ne kadar?  Kuyumcu Ömer Faruk Ceylan’dan dikkat çeken açıklamalar!

Gezen, ‘Altın piyasası yükselişte’

Fed'in 2024 yılında üç defa faiz indirimine gitmesini beklediklerini açıklamalarının ardından ons ve gram altından yeni rekor geldi. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Tufanlar Kuyumculuk’tan Caner Gezen piyasa hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Karaca “Ben Yörük Oğluyum, Bazıları Gibi Kaçak Güreşmem”

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, yerel seçime saatler kala, halk buluşmaları kapsamında, Cuma akşamı önce Yeni Mahalle’de, daha sonra Foça’da konuştu.

Özmen, ‘Gol attığım için mutluyum’

Fethiyespor'un tecrübeli stoperi Sezer Özmen, 68 Aksaray Belediyespor karşılaşmasında bir gol atarak takımına 3 puanda katkı sağladı. Mücadele sonrasında ise açıklama yapan Özmen, FRT TV’ye konuştu.

Fethiye’de Polis – Jandarma El Ele!

Fethiye Çarşı caddesinde polis ve jandarma ekipleri bir araya gelerek sürücülere uyarı broşürü dağıttı. Uyum içerisinde çalışan iki birimin ekipleri güler yüzleriyle dikkat çekti.

Narkotik ekipleri UYUMA ve NARVAS uygulamalarını tanıtıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılında yerli ve milli yazılım ile geliştirdiği uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflediği UYUMA İhbar Aplikasyonu ve 2024 yılında uygulamaya konulan Narkotik Vaka Sistemi NARVAS Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri tarafından vatandaşlara tanıtımı yapılıyor.

Karaca'dan Deniz Ticaret Odasına Dostluk Eli

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, çalışmaları kapsamında İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi’ni ziyaret etti. Karaca, uyumlu bir çalışma ile 5 yılı geride bıraktıklarını söyledi. 

Milas’taki Yangın Büyümeden Söndürüldü

Muğla’nın Milas ilçesinde bir evde meydana gelen yangın büyümeden söndürüldü.

Muğla'da 'Biz Bir Takımız Projesi' başladı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 'Bir Spor Yolu İle Sosyal Uyum Projesi' farklı okullardan 30 öğrencinin katılımı ile başladı.

Marmaris’te Mahalle Sayısı 30'a Çıkarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Belediye Başkanlığı yetki ve sorumluluk alanının genişlemesi ve köylerin mahallelere dönmesi ile ilçe sınırları da büyümüş oldu. Bu büyüme ile birlikte sınırların genişlemesi, nüfusun artmasına yönelik hizmet kalitesinin artması amacı doğrultusunda Marmaris’in bazı mahalleleri bölünerek sayıları artarken, ilçeye 5 mahalle daha eklenmiş oldu.

Belediye, Yeşil Alan Düzenleme Çalışmaları Yapıyor

Bodrum Belediyesi, ilçe genelinde ekolojik dengeye ve kent estetiğine uyumlu yeşil alan düzenleme çalışmaları kapsamında ağaç budama faaliyetlerine devam ediyor

Ocakta unutulan tava evi yakıyordu

Muğla'nın Milas ilçesinde ocakta unutulan tava yangına neden olurken, itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğün’den Hükümlülere THM Konseri

Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı işbirliğinde hükümlülerin toplumla bütünleşmesin desteklemek, olumlu sosyal davranışlarına ilgi alanları ve becerilerini geliştirerek uyumlu bir birey olmasını sağlamak amacıyla sanatsal etkinlikler düzenleniyor.

Bankaların Faiz Oranları Vatandaşı Bankaya Yönlendiriyor! Uzmanı Açıkladı

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Yıldırım düşmesi sonucu bir evde yangın çıktı

Milas'ta devam eden yağmur yağışı sırasında bir evde yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Yana evde kimsenin olmaması olası bir faciayı önlerken, yangın ekipler tarafından büyümeden söndürüldü.

Üçüncü: "Altının Yükselmesinin Sebebi Savaş"

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle beraber gram altın fiyatı da yükselmeye devam ediyor. Dün 1.670 lira seviyelerinde güne başlayan gram altın bugün itibariyle 1.725 lira seviyelerinden işlem görüyor. Basın mensuplarına konuşan kuyumcu yetkilileri, altının artmasının sebebi olarak İsrail ile Hamas arasında savaş olarak değerlendiriyor.

Şirketlerin Rekabet Gücü Artacak

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program’da, Ulusal Emisyon Ticaret Sisteminin hukuki altyapısının tamamlanması ve AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına uyumlu bir şekilde geliştirilmesi hedeflendi. Emisyon Ticaret Sistemi sayesinde atmosfere salınacak emisyon limitini aşan şirketlere karbon ücreti yansıtılırken, karbon ücreti ödemek zorunda kalmayan şirketlerin rekabet gücü artacak.

Trafoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü

Muğla’nın Datça ilçesinde trafoda çıkan yangın büyümeden söndürülürken, yangın nedeniyle bazı mahallelerde elektrik kesintisi yaşandı.

Taşdemir “Deplasmandan üç puanla döndüğümüz için çok mutluyum”

Trendyol 1.Lig’de Bodrum FK ile Sakaryaspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi, Bodrum FK deplasmanda 0-2 kazandı. Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir müsabaka sonrası açıklamalarda bulundu.

Öğrencilere Oryantasyon Eğitimi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 3 Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik staj uyum sürecinde oryantasyon eğitimi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Çay, uyum programına katıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıflar için 4 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başlayan okula uyum programı çerçevesinde okul ziyaretlerini sürdürüyor. Menteşe İlçesinde Akçaova İlkokulunu ziyaret eden İl Müdürü Emre Çay, okula ilk adımını atan ana sınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin heyecanlarına ortak oldu.

Kuyumcudan döviz çalan turist yakalandı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde sarraftan el çabukluğu ile döviz çalan Bulgaristan uyruklu bir kişi yakalandı.

Uyum Haftası ile Okula Başladılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 11 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve sınıflar için hazırlanan okula uyum programı başladı. Marmaris’te 2 bin 575 öğrenci uyum haftasında okullarıyla buluşurken velileri ilk gün toplantısına katıldı.

Muğla'da 30 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı

Tüm sınıf ve kademelerde 11 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıflar için hazırlanan okula uyum programı başladı. Muğla’da yaklaşık 30 bin öğrenci uyum haftasında okullarıyla buluştu.

Arazi yangını büyümeden söndürüldü

Muğla’nın Menteşe ilçesinde arazide başlayan yangın orman ve itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile söndürüldü.

Balaban, “Birinci olmayı başardığım için çok mutluyum”

30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivanlığı, güreş sahalarının 'Sarı Fırtınası' lakaplı başpehlivanı İsmail Balaban kazandı. Festival hakkında konuşan Balaban, çeşitli açıklamalarda bulundu.