Varyant Haberleri

Varyant Haberleri

Vatandaşlar Yeni Koronavirüs Varyantı Hakkında Konuştu

Fethiye’de vatandaşlar, bugün Türkiye’de 9 kişide görülen koronavirüsün alt varyantı Eris varyantı hakkında düşüncelerini FRT TV mikrofonları aracılığıyla belirttiler.

Türkiye’de Eris Varyantı Görüldü!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19’un Omicron varyantının bir alt türü olan Eris varyantının Türkiye’de 9 kişide görüldüğünü açıkladı. 

Omıcron’u evde geçirmenin 8 kuralı!

Son iki yıldır tüm dünyayı derinden etkileyen Covid-19’a yol açan SARS-CoV-2 virüsünün yeni varyantı Omicron çok hızlı bulaş riskiyle büyük tehlike olmaya devam ediyor. Doç. Dr. Tülin Sevim Omicron’da hem kişinin kendi sağlığı hem de çevresindekilerin sağlığını korumak için uyulması gereken 8 önemli kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu. 

Okullar Kapatılacak Mı?

Omicron varyantıyla birlikte corona virüs vakalarında yaşanan artışa ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şu anda okulların kapatılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Süreci yakından takip ettiklerini belirten Özer, ''Omicron varyantı nedeniyle okullarımızda şu an alarm verebileceğimiz bir durum yok'' dedi.

Omicron Daha Bulaşıcı Ve Tehlikeli

İlk olarak Güney Afrika'da ortaya çıktıktan sonra en az 100 ülkede tespit edilen Omicron varyantı vakalarının sayıları Türkiye de dâhil olmak üzere gün geçtikçe artıyor.

Prof. Dr. Songül Özer, “Biontech Aşısı Güvenle Yaptırılabilir”

Covid-19 pandemisiyle mücadele tüm dünyada sürüyor. Pandemiyle mücadelede en önemli silah olan aşılardan Biontech’in son kullanma tarihi, 4 ay uzatıldı. Biontech aşısının saklama koşullarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten uzmanlar, “Biontech aşısı güvenle yaptırılabilir. Omicron varyantı bu hızla yayılıyorken üçüncü doz aşı da en kısa zamanda yaptırılmalıdır.” tavsiyesinde bulundu.

20 Dakikada Sonuç Verecek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Anık, Covid-19 varyantlarına karşı etkili, 20 dakikada sonuç veren test kitine kolaylıkla dönüştürülebilecek tanı platformu için patent başvurusunda bulunduklarını açıkladı.

MUTSO’dan Covıd-19 Hint Varyantına Karşı Aşı Uyarısı

Muğla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eriş Başaran Akça ile Başkan Yardımcısı Ahmet Demiral, Covid-19 Salgınının 4’üncü ve en tehlikeli Hint Varyantı üzerine aşılama konusunda bilgilendirme amaçlı MUTSO’yu ziyaret etti.