Villa Kiralama Haberleri

Villa Kiralama Haberleri

Kayaköy Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Tarık Yılmaz Açıklamalarda Bulundu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Kayaköy Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Tarık Yılmaz, Kayaköy Mahallesi’ndeki yaz turizmini değerlendiren açıklamalarda bulundu.

Villa kiralama hakkında istişarede bulundular

Fethiye Turizm Derneği tarafından hazırlanan söyleşilerin ikincisi FETAV’da yapıldı.

Çıralı, Tobb Müşterek Konsey Toplantısına Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla gerçekleştirilen TOBB Müşterek Konsey Toplantısı’nda FTSO üyelerinin sorunlarına çözüm istedi. Toplantıda konuşan Çıralı, yeni bir sektör haline gelen villa kiralama ile zincir mağazalar ve ekmek azami fiyatları konularında yaşanan sorunları dile getirdi.

Fethiye’de villa ücretleri 3 bin TL’ye kadar çıkıyor

Kademeli normalleşme ile birlikte yasaklar gevşetilmeye başlayınca başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerden Fethiye ve çevresindeki villa ve apartlara talep iyice arttı. Son günlerde Fethiye ve çevresindeki başta Kayaköy olmak üzere Faralya ve Fethiye merkezindeki villalara yoğun talep olduğu öğrenildi. Geceliği Bin TL’den 3 Bin TL’ye kadar villa kiralandığı öğrenilirken, villa turizminin konaklama tesisleriyle herhangi bir rekabetinin söz konusu olmadığı ve pandemi de tercih meselesi olduğu kaydediliyor. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Villa sektörü aslında pandemi ile konuşulan ve rekabet gören bir turizm şekli oldu. Fethiye ve bölgemizde 15-20 yıldan beri villa turizminin yapıldığını gözlemlemekteyiz. Burada ilk etapta otelciler villa turizmine biraz karşı durdular. Ancak villa kiralamanın otele ya da pansiyona rakip olmadığı, turizmin değişik bir türü olduğu ortaya çıkınca otelciler ve pansiyoncular da villa yapıp kiralamaya başladılar” ifadelerini kullandı.

Başkan Oğuz, Villa kiralama yeni konaklama şekline dönüştü

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını tedbirleri nedeni ile emlak sektörü de durgunluk yaşıyor. 17 günlük kısıtlamada faizlerinde yüksek olması nedeni ile Fethiye bölgesinde emlak ve konut piyasasında haraketlilik oldukça az. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Faizlerin yüksekliği, pandemi tedbirleri ve dünya ekonomisindeki belirsizlik bölgemizdeki emlak sektörünü de etkiledi. Şuanda durgunluk yaşanıyor. 17 günlük kısıtlamanın ardından piyasanın açılmasını bekliyoruz. Villa kiralama yeni konaklama şekline dönüştü” şeklinde konuştu. 

Muğla Vergi Dairesi Başkanı FTSO’yu ziyaret etti

Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, 32’ncisi düzenlenen ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret etti. Ziyarette turizm sektörünün yaşadığı gelir kaybına dair yapıcı vergisel düzenlemeler ile yapılandırma ödemelerinin ilk taksitinin ötelenmesi konusu gündeme geldi. Kayıt dışı villa kiralamalarından kaynaklanan vergi kaybı hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, FTSO üyelerinin yaşadığı sorunlar da konuşuldu.

“İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK, TEKRARI HALİNDE RUHSATLAR İPTAL EDİLECEK”

Fethiye’de ki otelcilere ve pansiyon işletmecilerine yönelik kimlik bildirim kanununda yapılan değişiklikler anlatıldı. OHAL kapsamında uygulanan düzenlemeler ile ilgili kanun hükmündeki kararnameler ve 1774 sayılı kimlik bildirme kanununda yapılan değişiklikler anlatıldı. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Sosyal tesislerinde gerçekleşen bilgilendirme seminerine; Fethiye’de yaşayan villa kiralama ve pansiyon işleten yerleşik yabancılarda katıldı.