Virüs Haberleri

Virüs Haberleri

Dr. Emnalar “Grip virüsü konuşma sırasında bile bulaşabilir”

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yıldız Gören Emnalar, kolaylıkla ve hızla yayılan grip virüsünün 5 yaşından küçük çocuklarda hastaneye yatarak tedavi gerektirecek kadar ciddi sonuçları olabileceğini belirtti. Dr. Emnalar Aralık ve Şubat ayları arasında virüsün çok etkili olduğunu vurgulayarak özellikle 2 yaş altın çocuklarda hastaneye yatışa neden olabileceğini belirtti.

10 Kişiden 8’i Hayatının Bir Döneminde HPV İle Karşılaşıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Melih Gündüz kadınlarda en sık görülen 5 kanser türünden biri olan rahim ağzı kanserinin test ve aşı yoluyla “önlenebilir” olduğuna dikkat çekerek, “HPV aşısı virüs içermez, enfeksiyon yapmaz, felç veya kansere yol açmaz. 9 yaşından itibaren kız ve erkek çocuklara uygulanabilir” dedi.

Havalar soğudu, Başhekim Togan vatandaşları uyardı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Turhan Togan, üst solunum yolu hastalığının, havaların soğumasıyla birlikte özellikle kış aylarında artış gösteren bir rahatsızlık olduğunu açıkladı.

Çiftçilerden eğitime yoğun ilgi

Domateste Virüs ve Bakteri Hastalıkları ile ilgili eğitim çiftçilerin yoğun ilgisiyle tamamlandı.

Vatandaşlar Yeni Koronavirüs Varyantı Hakkında Konuştu

Fethiye’de vatandaşlar, bugün Türkiye’de 9 kişide görülen koronavirüsün alt varyantı Eris varyantı hakkında düşüncelerini FRT TV mikrofonları aracılığıyla belirttiler.

MUĞLA'DA HAYVAN PAZARLARINI KAPATMA KARARI ALINDI

Muğla'da SAT-2 tipi şap virüsü hastalığı nedeniyle bulaşıcılığı önlemek için hayvan pazarları kapatıldı.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK CANLI HAYVAN PAZARI ŞAP HASTALIĞI NEDENİYLE KAPATILDI

Erzurum’da Avrupa’nın en büyük hayvan pazarı olan Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle kapatıldı. Diğer illere yapılacak olan hayvan sevkiyatları da virüs nedeniyle durduruldu.

MUĞLA'YA İNGİLİZ TURİST AKINI

Pandemi öncesi yıllık 3 milyon turist ağırlayan Muğla, son iki yıl koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası uçuşların kapalı olması ve seyahat yasağı nedeniyle 2020 yılında 695 bin 314, 2021 yılında 1 milyon 083 bin 589 yabancı turist ağırladı.

Muğla 7 ayda 1,5 milyon turist ağırladı

Son iki yılda korona virüs salgını nedeniyle uluslararası uçuşların kısıtlanması ile dibe vuran turizm faaliyetleri 2022 yılında yükselişe geçti. Pandemi kurallarının gevşetilmesi ile Muğla'ya 7 ayda gelen yabancı turist sayısı 1,5 milyona ulaştı.

COVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZU

Dünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Balık Pazarı Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen, koronavirüse karşı vücut direncini arttırmak için önerilerde bulundu.

‘Eşofmanlı Virüsler’ Alkış Topladı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde tiyatro gösterisi düzenlendi.

Toplu taşımada maske kuralı yakında kalkıyor

22 Mayıs itibariyle vaka sayısının 1000’in altına düşmesiyle Twitter hesabından açıklama yapan Fahrettin Koca: ”Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!” dedi.

MASKE KURALI DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecek" açıklamasını yapmıştı.

FETHİYE BELEDİYESİ SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ UNUTMADI!

Fethiye Belediyesi tarafından geçtiğimiz sene koronavirüs salgınında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için ‘Saygı Anıtı’ yapılmıştı. 14 Mart Tıp Bayramı olması nedeniyle Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, saygı anıtına giderek, vefat eden sağlık emekçilerinin isimlerinin yazılı olduğu plakaları anıta çaktı ve ‘onları unutmayacağız’ dedi.

Seray Sever’in acı günü

Ünlü oyuncu Seray Sever'in babası Eral Tamer Sever (70) korona virüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Pahalılık Kafeleri Boşalttı

Yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen kafe sektörü ardı ardına gelen zamlardan sonra ne yapacağını şaşırdı. Vatandaşın alım gücünün zayıflaması kafelerin müşteri kaybetmesine neden oldu

Hasan Haşmet Işık'ın mezarı 1 yıl sonra yapıldı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde dört dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan ve bir sene önce koronavirüs yüzünden hayatını kaybeden Hasan Haşmet Işık'ın mezarı düzenlenerek yapıldı.

Ekolojik yaşam uzmanı Erkan Şamcı hayatını kaybetti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Ekolojik yaşam uzmanı 63 yaşındaki Erkan Şamcı korona virüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Omıcron’u evde geçirmenin 8 kuralı!

Son iki yıldır tüm dünyayı derinden etkileyen Covid-19’a yol açan SARS-CoV-2 virüsünün yeni varyantı Omicron çok hızlı bulaş riskiyle büyük tehlike olmaya devam ediyor. Doç. Dr. Tülin Sevim Omicron’da hem kişinin kendi sağlığı hem de çevresindekilerin sağlığını korumak için uyulması gereken 8 önemli kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu. 

Restoranların zam çıkmazı

Yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen restoran sektörü ardı ardına gelen zamlardan sonra ne yapacağını şaşırdı. Yağdan elektriğe, etten tavuğa kadar her ürüne gelen zamların ardından vatandaşın alım gücünün zayıflaması restoranların müşteri kaybetmesine yol açtı.

Coronavirüs mücadelesinde yeni kararlar

Muğla genelinde koronavirüs vaka sayılarının artmaya başlaması ile beraber koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Muğla genelinde alınacak önlemler ile ilgili olarak Muğla İli Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Fethiye’de Yoğun Bakım Yatakları Doldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25- 31 Aralık tarihleri arasında korona virüs vaka sayısının en çok arttığı 10 ili paylaştı.Listede Muğla altıncı sırada yer aldı.Fethiye’de de her gün yaklaşık 150 pozitif vaka tespit edildiği öğrenildi.

Okullar Kapatılacak Mı?

Omicron varyantıyla birlikte corona virüs vakalarında yaşanan artışa ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şu anda okulların kapatılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Süreci yakından takip ettiklerini belirten Özer, ''Omicron varyantı nedeniyle okullarımızda şu an alarm verebileceğimiz bir durum yok'' dedi.

Karayiğit, Sağlığına Kavuşuyor

Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit koronavirüse yakalandı. Evinde karantina sürecinde bulunan Karayiğit, bu süreçte kendisine destek olan, arayan, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese sosyal medya hesabından yayınladığı mesajıyla teşekkür etti.

Medya kuruluşları kapanmanın eşiğinde

Koronavirüs salgını, döviz krizi, enerji ve akaryakıt fiyatlarındaki artış gibi birbiri ardına yaşanan krizler, medya kuruluşlarını kapanmanın eşiğine getirdi.

Dalyan’da Noel Pazarı yoğun katılımla gerçekleştirildi

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'nde kurulan Noel Pazarı, renkli görüntülere sahne oldu. Korona virüs nedeniyle birkaç yıldır kurulamayan pazara, sıcak havanın da etkisi ile çevre ilçe ve illerden de yoğun katılım gerçekleşti.

Kaymakam Fırat, “Covid-19 ile mücadelede yüzde yüz istiyoruz”

Fethiye’de covid-19 ile mücadele devam ederken okullarda salgının arttığı ve okulların kapandığı bilgisine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’tan açıklama geldi. Kaymakam Fırat covid-19 nedeni ile hiçbir okulun kapanmadığını belirtti.

Fethiye'de kovid vakalarında düşüş devam ediyor

Fethiye genelinde aşılama oranın yüzde 80’ni aşması ile Covid-19 vakalarında düşüş yaşanıyor. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye’nin aşılamada çok iyi durumda olduğunu belirterek, vaka sayılarında düşüş yaşandığını kaydetti. Fethiye Devlet Hastanesinden alınan bilgilere göre koronavirüs salgınından dolayı toplam 7 kişinin tedavi gördüğü öğrenildi.

Bülent Üstüner, korona virüse yenik düştü

TFF 2. Lig takımlarından Çorum FK'da antrenör olarak görev yapan Bülent Üstüner, korona virüs sebebi ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Daha önce Fethiyespor’da görev yapan Üstüner’in vefatı yasa boğdu.

İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı!

İllere göre 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayısı açıklandı. Bir önceki haftaya göre; vaka sayısı en çok artan il Bursa oldu.