Yangına Müdahale Haberleri

Yangına Müdahale Haberleri

Büyükşehir Acil Müdahale Teknesinden Gulet Yangınına Müdahale

Fethiye Şövalye Adası’nda Holiday 5 isimli gulette yangın meydana geldi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait acil müdahale teknesi yangına müdahale ederek söndürme çalışmalarında önemli bir rol aldı.

Tatil Cennetinde Domuzların Rahatlığı

Muğla’nın Bordum ilçesinde ağaçlık ve otluk alanda çıkan yangına müdahale için giden itfaiye ekipleri bir siteden sürü halinde çıkan domuz ailesine denk geldi. Sitenin hemen altında alevler görünürken, domuzların rahat tavırları dikkat çekti.

Yangına müdahale vatandaşlar tarafından alkışlandı

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Gecesi'nin ardından evlerine giden basın mensupları yol kenarında çıkan yangını görünce yangını çekmek yerine söndürmeyi tercih ettiler. Kısa bir çekim yaptıktan sonra etrafta kimsenin olmadığını görünce yangın tüpleriyle alevlere müdahale eden gazeteciler, yangını büyümeden kontrol altına aldı.

Helikopterlerden alevlere nokta atışı

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Yangın söndürme helikopterinin yangın bölgesine yaptığı nokta atışı göz doldururken, o anlar helikopter kamerasına yansıdı.

CHP’Lİ ALBAN, “MARMARİS BİR YILDA 3. KEZ YANIYORSA BURADA BÜYÜK BİR İHMAL VE KASIT VAR DEMEKTİR”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Marmaris’te dün öğle saatlerinde çıkan ve yaklaşık 19 saat sonra kontrol altına alanın yangına gece görüşlü helikopterlerin müdahale etmediğini söyledi. Alban, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye, “Marmaris yanarken ormandan sorumlu Bakan, özel jetle Adıyaman’da ne işin var? Neden programını yarıda kesip dönüp gelmedin? Yangın mahalinde şu an kim var? Gece yangına müdahale eden helikopterlerin neden sözleşmeleri bitti ve gönderildi?” diye sordu.

DUMANDAN ETKİLENEN ORMAN İŞÇİSİ HASTANEYE KALDIRILDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisi ile bir anda büyüyen yangına müdahale sürerken, dumandan etkilenen bir orman işçisi hastaneye kaldırıldı.

MARMARİS’TE UÇAK VE HELİKOPTERLERİN ART ARDA SORTİLERİ İLE YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda şiddetli rüzgarın etkisi ile bir anda büyüyen yangına 15 helikopter ve 8 uçak ile müdahale sürüyor.

CHP’Lİ ERBAY, “GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER OLMADIĞI İÇİN EKSİK VAR”

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla’nın Datça ilçesinde 13 Temmuz 2022 tarihinde başlayan orman yangınında gece görüş özelliğine sahip helikopterlerin yangına müdahale etmesi ile ilgili yaşanan eksiklikleri verdiği soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Başkan Oktay’dan “iyi ki varsınız” mektubu

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 21 Haziran'da Bördübet'te çıkan yangına müdahale eden ekiplerle yardım gönderen kişi ve kurumlara mektup göndererek teşekkür etti.

Kızılay’dan Muğla’daki orman yangınına yardım eli

Muğla'nın Datça ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor. Yangının ilk anlarından bu yana Bölge Afet Müdahale Merkezi ve bölgedeki Kızılay şubelerinden afet uzmanı ve gönüllüleriyle bölgede yardım çalışmaları yürüten Kızılay, yangın söndürme ekiplerine verdiği desteği sürdürüyor.

Ünal, “Tedbirler bilinçli müdahale sağlar”

Ülke genelinde meydana gelen ormanlık yangınlarında yangınla mücadelede öne çıkan unsurlar hakkında FRT TV mikrofonlarına konuşan Sadim işletme sahibi İsmail Hüseyin Ünal, “Bu tedbirlerin en başında doğaya saygılı olmak, doğayı kirletmemek, yangın hakkında bir bilince sahip olmak ve bu bilince göre davranmak gelir. Düzenli aralıklarla yapılan tatbikat ve eğitim insanların daha bilinçli müdahale etmesini sağlar” dedi.

İtfaiyeden yangına müdahale eğitimi aldılar

Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği gönüllüleri, itfaiye görevlilerinden yangın söndürme eğitimi aldı.

Menteşe Belediyesi, yangınlarda sahadaki ekiplerin ihtiyaçlarını karşılıyor

Orman yangınlarına sahada görevli tüm birimleriyle destek veren Menteşe Belediyesi, Yardım Toplama Merkezlerinde kurduğu ekiplerle yangına müdahale edenlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Hava araçlarının yüzlerce sortisine karşılık rüzgarın yön değiştirmesi alevleri artırdı

Muğla'nın Milas ilçesi Fesleğen Mahallesi'nde başlayan ve Bayır Mahallesi'ne doğru ilerleyen yangında helikopterler, gün boyu 300 sorti yaparak yangına müdahale etse de rüzgarın yön değiştirmesi ile alevleri söndüremedi.

Menteşe'de yangına müdahale eden 2 kişi ağır yaralandı!

Menteşe İlçesi'ndeki orman yangına müdahale eden biri gönüllü biri orman işçisi ağır yaralandı.

Muğla’da ekipler karadan su taşıdı, helikopter havadan müdahale etti

Muğla'daki yangına havadan müdahale eden ekipler, karadan destek veren itfaiye ekiplerinin taşıdığı tonlarca litre suyla defalarca sortiler yaparak yangına müdahale etti. O seferberlik anları havadan görüntülendi.

Köyceğiz yangını Denizli sınırına dayandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 29 Temmuz'da başlayan orman yangını büyük bir alana yayıldı. Şiddetli rüzgar ve arazi şartları nedeniyle yerden müdahalenin güçleştiği bölgede havadan helikopter ve uçaklar yangına müdahale ediyor.

Yaralanan itfaiye eri kendini tedavi ettikten sonra alevlere müdahaleye devam etti

Kayseri'den giderek Muğla'daki yangında görev yapan itfaiye eri, yangına müdahale sırasında yaralanan ayağını kendisi tedavi ettikten sonra alevlere müdahale etmeye devam etti.

Altınova’dan Muğla’ya su tankeri gönderildi

Yalova'nın Altınova Belediyesi, Muğla'daki yangına müdahale için 10 tonluk su tankeri ve 2 personel gönderdi.

Aydın-Muğla sınırında başlayan orman yangına müdahale sürüyor

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde rüzgarın da etkisi ile şiddetini arttırarak devam eden orman yangını nedeniyle 11 mahalle tedbir amaçlı geçici olarak boşaltıldı. Orman yangını havadan görüntülendi.

Alevlerle savaştı, geçit vermedi

Muğla'nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi'nde başlayan ve Bodrum'a sıçrayan orman yangını devam ediyor. Yangına müdahale sırasında DSİ'ye ait bir dozerin sürücüsü, alevlerin yolun karşısına geçmemesi için adeta canını ortaya koydu.

Belediye personeline Temel Yangın Eğitimi verildi

Bodrum Belediyesi tarafından, Gıda A.Ş. bünyesinde görevli personele yangına müdahale eğitimi verildi.

CHP’li Erbay; 'Muğla’da yanan alanların ranta açılmasına izin vermeyeceğiz'

Muğla’nın Marmaris içesi İçmeler kara yolu üzerinde Pamucak mevkiinde orman yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğü personeli 38 yaşındaki Görkem Hasdemir şehit oldu.

Kumluova Mahallesi’nde yangın

Seydikemer’e bağlı Kumluova Mahallesi’nde bulunan akasya sahasında nedeni bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü Karadere Şefliği ekipleri 2 arazöz ile yangına müdahale ediyor. 

Tersanede bakımda olan teknede yangın çıktı

Fethiye’de bakım için karaya alınan 14 metre uzunluğundaki You Are Life isimli gezi teknesinde yangın çıktığı bildirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye Grup Amirliği ekipleri yangına müdahale etti.