Yapılıyor Haberleri

Yapılıyor Haberleri

Hemşirelik Haftası etkinlikleri başladı

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından açılan stantta boy, kilo, tansiyon ve ateş ölçümü yapılıyor.

Bodrum plajlarında sezon hazırlığı

Bodrum Belediyesi tarafından kent genelindeki 83 halk plajında sezon hazırlıkları yapılıyor.

Zerdeçal ve Zencefil üretimine büyük ilgi

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından TAB Projeleri (Tıbbi Aromatik Bitkiler) çerçevesinde ‘Zerdaçal ve Zencefil Üretimini Geliştirilmesi’ çalışmaları devam ediyor. Her yıl üreticilere yüzde 75 hibeli Zerdeçal ve Zencefil yumrusu dağıtımı yapılıyor.

Köyceğiz BİLSEM’de ön değerlendirme uygulamaları yapılıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Bilim Sanat ve Eğitim Merkezi’nde ön değerlendirme uygulamaları başladı.

Yurtlarda kültür sanat çalışmaları yapılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Erkek Yurtlarında öğrenciler kültürden sanata birçok atölye çalışmaları ile zamanlarını verimli bir şekilde geçiriyorlar.

Muğla’dan Gazze’ye Yardım Eli

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi ve Marmaris Halk Eğitimi Merkezi usta öğretici ve kursiyerleri tarafından İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze’deki kadın ve çocuklar için havlu, atkı ve bere üretimi yapılıyor.

Narkotik ekipleri UYUMA ve NARVAS uygulamalarını tanıtıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılında yerli ve milli yazılım ile geliştirdiği uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflediği UYUMA İhbar Aplikasyonu ve 2024 yılında uygulamaya konulan Narkotik Vaka Sistemi NARVAS Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri tarafından vatandaşlara tanıtımı yapılıyor.

Anjiyo Cihazı İçin Son Hazırlıklar Yapılıyor

Fethiye Devlet Hastanesi’ne kurulan anjiyo cihazı için son hazırlıkların yapıldığı belirtildi. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Murat Çağlar Ayıkol, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerden önce, anjiyo cihazının hizmette olacağını belirtti.

Muğla’da sanatla engeller aşılıyor

 Muğla’da engelli bireylere yönelik, ahşap boyama, takı tasarımı, ebru sanatı, mum sanatı, keçe, dekoratif ürünler gibi çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Ortaca'da yolların bakım ve onarımları yapılıyor

Ortaca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından mahallelerde bozuk olan yolların tadilatı ve bakım onarımları yapılıyor.

Okullarda bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ara dönemi fırsat bilen idareciler okulların bakım ve onarım çalışmalarını hızla tamamlamaya çalışıyor.

Başkan Gümüş, “Kadınların Daha Güçlü Olduğu Bir Menteşe İçin Çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi Kadın Danışma Merkezi şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor. Danışma Merkezinde ayrıca kadınlara şiddetle mücadelede, 6284 sayılı kanun kapsamında yasal hakları ve önleyici tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılıyor.

Marmaris Çetibeli Mahallesi'ne meydan yapılıyor

Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Çetibeli Mahallesi’nde meydan düzenlemesi ve mahalle meydanı yapmak için kolları sıvadı.

Bodrum Belediyesi, Kızılağaç yolunda çalışma başlattı

Kızılağaç Mahallesi’nde yol çökme sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Bodrum Belediyesi tarafından çalışma yapılıyor.

Bodrum Mandalini Zincir Marketlerde

Bodrum Belediyesi tarafından ilçe genelindeki üreticilerden coğrafi işaretli Bodrum mandalini alımları yapılıyor.

Büyükşehirden Şeffaf İtfaiye Sınavı

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam edilecek olan 60 itfaiye memurunun uygulamalı ve sözlü sınavları başladı. 29 Aralık tarihinde sona erecek sınavlar herkesin izleyebileceği şekilde şeffaf bir biçimde yapılıyor.

13 ilçede şeker ölçümü yapılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle farkındalık oluşturmak ve diyabet hastalığına karşı vatandaşları bilgilendirmek için 13 ilçe 28 noktada sabah 09.00 ile 12.00 saatleri arasında ücretsiz kan şekeri ölçümleri yapacak. 10-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan şeker ölçümünden tüm vatandaşlar faydalanabilecek.

Yılda 8 bin organ nakli yapılıyor

Ortaca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Organ Bağışı Haftası’nda İlçe Müftülüğü işbirliğinde seminer düzenlendi.

Yarış haftasında dereceye giren teknelerde ölçümler yapılıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 34.sünün düzenlendiği Marmaris yarış haftası devam ediyor.

Mitoloji ve Felsefe Zirvesi Yapılıyor

Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen 2. Mitoloji ve Felsefe Zirvesi, Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Zabıta ekiplerinden denetim

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mahalle ve caddelerde dilencilik ve seyyar satıcılık faaliyetlerine yönelik denetimler yapılıyor.

K Belgesi İşlemleri FTSO’da Yapılıyor

Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapan gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan K türü yetki belgesi işlemleri, 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yapılıyor.

Babataşı Mahallesi’ne de modern park yapılıyor!

Fethiye Belediyesi, ilçenin çeşitli bölgelerine modern parklar yapmaya devam ediyor. Ekipler, Babataşı Mahallesi’ndeki 3127 m2’lik alanda çalışmalarını sürdürüyor.

“Yaz Sezonunda Neden Yol Çalışması Yapıyoruz?”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye’li vatandaşların kafasında soru işareti oluşturan “Neden yaz sezonunda yol çalışması yapılıyor?” sorusuna açıklık getirdi. 

Bin 651 Ton Su Takviyesi

Bodrum Belediyesi tarafından rutin temizlik çalışmaları yanında sıcak havalar sebebiyle yaban hayvanlarının yaşam alanlarına su takviyesi yapılıyor.

Belediye’den ücretsiz sağlık taraması

Menteşe Belediyesi tarafından pazar yerinde bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğü önünde kurulan stantta, ücretsiz sağlık taraması yapılıyor. Menteşe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevli 2 hemşire tarafından yapılan sağlık taraması çerçevesinde vatandaşların tansiyonuna ve kan şekeri değerine bakılıyor.

İçme suyu sıkıntısı çözmek için içme suyu hattı yapılıyor

Muğla genelinde sağlıklı ve sürekli içme suyu sağlamak için çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede Marmaris’te önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Özellikle yaz aylarında içme suyunun yetersiz olduğu ve yeraltı kaynaklarının tuzlanması nedeniyle kaliteli su sağlanması konusunda sorunların yaşandığı Bozburun bölgesinde içme suyu projesi yapılıyor.

HATAY ARSUZ DOSTLUK KENTİ VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE

Depremin ilk gününden itibaren gönüllülerin de destekleriyle birçok yardımın ulaştırıldığı Hatay'ın Arsuz ilçesinde barınma kapasitesi artırma çalışmaları sürerken bölge halkı için geniş çerçevede çalışmalar yapılıyor.

DEPREMİN YARALARI SARILIYOR

Hatay ve Osmaniye'den gelen depremzede çocuklar, Fethiye’de konaklama merkezlerinde oluşturulan sınıflarda öğretmenler tarafından psikososyal destek çalışmalarının yanı sıra sanat atölyelerinde de etkinlikler yapılıyor.

ORTACA'DAN DEPREM BÖLGESİNE 7'İNCİ TIR GÖNDERİLDİ

10 ilde etkili olan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem sonrası bölgeye ulaştırılmak üzere başlatılan yardım kampanyalarında toplanan yardımlar TIR ile sevkiyatı yapılıyor.