Yargıtay Haberleri

Yargıtay Haberleri

Özel: Bugün Belediye Başkan Adayı Ve Yerel Seçimlere Dair Açıklama Olmayacak

CHP’de aday belirleme süreci devam ediyor. Muğla’da şimdiye kadar sadece Kavaklıdere Belediye Başkan adayını açıklayan CHP’de Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adayları merakla bekleniyor.

Pınar Gültekin cinayetinin nihai kararını Yargıtay Ceza dairesi verecek

Muğla’da Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili sanık Cemal Metin Avcı hakkında yerel mahkemenin kararı istinafta bozuldu.

“Senden koca olmaz” sözü boşanma sebebi

Yargıtay'dan emsal karar çıktı. Ankara’da reddedilen ilk davanın ardından yeniden bir araya gelen çift tekrar mahkemelik oldu, kadının eşine söylediği 'senden koca olmaz' sözü haklı boşanma sebebi sayıldı.

Dövizle Kredi Çekene Kötü Haber!

Dövizle kredi çektikten sonra taksitleri ödeyemeyen işadamı mahkemenin yolunu tuttu. Yıllar süren davaya son noktaşı koyan Yargıtay 11. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı. Dolar kurunun artmasının öngörülemeyecek bir olgu olmadığına dikkat çeken Yüksek mahkeme; kurlarda yaşanabilecek değişikliklerin davacı tarafça kredi sözleşmenin yapıldığı sırada göz önüne alınması ve basiretli bir tacirin dövizle kredi çekmenin sonuçlarını öngörmesi gerektiğine hükmetti.

ARGIÇ’TAN KARAYİĞİT’E ZİYARET

Yargıtay ceza kurulu üyesi Fevzi Argıç, Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’i ziyaret etti.

GÜLLER İÇİNDE SULTANLARA LAYIK DÜĞÜN BÜYÜLEDİ

Yargıtay Eski Genel Sekreter Yardımcısı ve devletin çeşitli kademelerinde 36 yıl görev yaptıktan sonra ülkemizin cennet köşesinde emekliliğe karar veren Emekli Cumhuriyet Savcısı Ercan Yalçınkaya, bülbüllerin götürdüğü kırmızı güller arasında sultanlara layık düğün yaptı.

Yargıtay 1. Başkanı Mehmet Akarca Ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Vali Orhan Tavlı’yı Ziyaret Etti

17. Türk Ceza Hukuku Günleri için Muğla’ya gelen Yargıtay 1. Başkanı Mehmet Akarca ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve beraberindeki heyet Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

Hukuk Semineri Sona Erdi

T.C. Yargıtay Başkanlığı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türk Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 17 Türk Ceza Hukuku Günleri’nin son günü Lykia Otel Göcek’te yapıldı.

Kaymakam Balcı’ya Nezaket Ziyareti

28 Mayıs-1 Haziran 2022 tarihlerinde Göcek’te düzenlenen 17. Türk Ceza Hukuku Günleri Kongresi nedeniyle Fethiye’ye gelen Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve Yargıtay Ceza Dairesi Üyesi Halil Adıgüzel, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’ya nezaket ziyaretinde bulundular.

Cansu Kaya davasında ceza yağdı 

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 14 Haziran 2015’te kaybolan ve 2 gün sonra Dalyan Kanalı’nda cesedi bulunan Cansu Kaya’nın ölümü ile ilgili davada sanıklara verilen ceza Yargıtay tarafından bozulurken, iki sanığın tekrar Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanması sonucunda ceza yağdı. Duruşma esnasında Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği, Fethiye Kadın Platformu, Kibele Kadın Platformu ile CHP Fethiye Kadın Kolları üyeleri Adliye binası dışında Cansu Kaya fotoğrafları ile kararı merakla beklediler. 

Aydıner, Şahsıma karşı itibar suikastı yapılmıştır

FETÖ terör örgütü tarafından kendisine kurulan tezgâhları hakkında açıklamada bulunan Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner; kendisi hakkında kurulan kumpas, şahsına atılan iftiraların yargı tarafından boşa çıkartıldığını söyledi. Aydıner, hukuki mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Acılı Baba, kızım yerinde rahat yatmıyor

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 14 Haziran 2015’te kaybolan ve 2 gün sonra Dalyan Kanalı’nda cesedi bulunan Cansu Kaya’nın ölümü ile ilgili davada sanıklara verilen ceza Yargıtay tarafından bozulurken, iki sanığın yargılanmasına devam edildi. Bugünkü duruşmada karar beklenirken, sanık avukatlarının mazeret göndermeleri nedeniyle duruşma, 12 Nisan tarihine ertelendi. 

Enginyurt, Kemal Kılıçdaroğlu siyasetin dilini değiştirdi

Demokrat Parti Seydikemer İlçe Kongresi’ne katılmak üzere Fethiye’ye gelen DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Chp’li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya nezaket ziyaretinde bulundu. DP İl ve İlçe teşkilatı üyeleriyle Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın makamında samimi bir sohbet gerçekleştiren DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Türkiye gündemini değerlendirdi. Sohbet esnasında Enginyurt, “Demokrat Parti, Türkiye’de Yargıtay kayıtlarına göre 432 bin 132 üyesiyle Türkiye’nin 4. partisidir. Asla tabela partisi olmamıştır, olmaz, olması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Sanıklar yeniden hakim karşısında

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 14 Haziran 2015'te kaybolan ve 2 gün sonra Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın ölümü ile ilgili yapılan duruşmalarda sanıklara verilen ceza Yargıtay tarafından bozuldu.

Cansu Kaya davasında sanıklar yeniden hakim karşısına çıktı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 14 Haziran 2015'te kaybolan ve 2 gün sonra Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın ölümü ile ilgili yapılan duruşmalarda sanıklara verilen ceza Yargıtay tarafından bozuldu. Olaydaki her iki sanık da yeniden hakim karşısına çıkarıldı.

Cansu Kaya davasında sanıklar yeniden hakim karşısına çıkıyor

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 14 Haziran 2015'te kaybolan ve 2 gün sonra Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın ölümü ile ilgili yapılan duruşmalarda sanıklara verilen ceza Yargıtay tarafından bozuldu. Olaydaki her iki sanık da yeniden hakim karşısına çıkarılacak.

Girgin Marmaris’teki Osmanlı tapularını meclise taşıdı 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Marmaris’teki Osmanlı tapuları hakkındaki köylü aleyhindeki kararları sordu. Girgin “köylülerin 70 yıllık mücadelesi sonucu köylü lehine kararlar elde edildi. Şimdi Yargıtay bu kararları yok sayarak, yeni karar kurulmasını istiyor. Bunun nedenleri araştırılmalıdır” dedi. 

Fehmi Tosun, “Hedefe inat ve azimle ulaşılır”

Fethiyeli Yargıtay Üyesi Fehmi Tosun, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi öğrencilerine “Hedefe nasıl ulaşılır” konulu konferans verdi. Fehmi Tosun, “Hedefe ulaşmak inat ve azim sayesinde gerçekleşebilir” dedi.