Yasaklandı Haberleri

Yasaklandı Haberleri

Kara Avcılığı Sezonu Kapandı

26 Ağustos tarihinde başlayan kara avcılığı 2023-2024 av dönemi merkez av komisyonu kararları doğrultusunda ülke genelinde 3 Mart 2024 tarihinde sona erdi. Bu tarihten itibaren 2024-2025 av dönemi açılışına kadar kara avcılığı faaliyetleri tüm ülke genelinde yasaklandı.

Okullarda Cep Telefonu Yasaklandı Mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engellemek için önlemler alacaklarını açıkladı.

Ormanlara Giriş Sınırlandırıldı

Orman yangınlarına en hassa iller arasında yer alan Muğla’da Muğla Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlık alanlara izinsiz girilmesi yasaklandı.

ORMANLARA GİRİŞ YASAK

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre artan sıcaklık değerleri sonrasında olabilecek orman yangınlarına karşı uyarıda bulunurken orman yangını için riskli bölgelere girişlerin 31 Ağustos’a kadar yasaklandığını duyurdu.

Tehlikeli köpeği olanlar dikkat!!!

7332 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu İle Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" 14/07/2021 tarihli ve 31541 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpekler tehlike arz eden hayvanlar olarak belirlendi. tehlike arz eden köpekleri üretmek, sahiplenmek, sahiplendirmek, barındırmak, beslemek, takas etmek, sergilemek, hediye etmek ve bunların ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak yasaklandı. Bu kanuna aykırı davrananlara 11 bin TL. sokağa terk edenler 30 bin TL ceza uygulanarak hayvanlarına el konulacak.

Köyceğiz’deki yangın Çameli’de dikkatle izleniyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde devam eden yangın ilçeye komşu olan Denizli'nin Çameli ilçesinde de dikkatle izleniyor. Bu kapsamda ilçede Yangın Afeti Koordinasyon ekibi kuruldu, orman alanları ile mesire yerlerine girişler yasaklandı, belediyedeki tüm izinler durduruldu.

Fethiye’de paraşüt uçuşlarına ‘yasak’ getirildi

Muğla il genelinde 6 ayrı noktada devam eden orman yangınları dolayısıyla Fethiye'de paraşüt uçuşları yasaklandı.

Muğla’da eylem ve etkinlikler 1 ay yasaklandı

Muğla İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla etkinliklerin 15 Mayıs'a kadar ertelendiği açıklandı. 

‘Jiletli tel’ kullanımı yasaklandı

Fethiye Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısında hayvanseverleri sevindirecek örnek bir karar alındı.

Vaka sayısı artan illere yasak getirildi

Sağlık Bakanlığı tarafından illere göre haftalık vaka sayılarının açıklanmasıyla vaka sayısının yüksek olduğu illerde, yeni tedbirler alınmaya başladı. Bazı illerde, ev ziyaretleri, düğün, kına vb. etkinliklere kısıtlama getirildi. Bodrum'da ise sahil bantları, park gibi alanlarda piknik yapılması yasaklandı.

Marmaris’te sahiller denetlendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun almış olduğu karar doğrultusunda kısıtlama günlerinde sahil şeridinde yürümek yasaklandı.Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında sahil yürüyüş yolları ve plajlar polis ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ekipleri tarafından denetlendi.

Marmaris’te hafta sonu sahilde yürümek yasaklandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında saat 17.00 ye kadar zaruri ihtiyaç ve evcil hayvanları dolaştırmak bahanesi ile sahil bantlarında kalabalık oluştuğu için ilçe hıfzıssıhha kurulundan yasak geldi.

Bu ilçede 37 yıldır kömür yakmak yasak

Muğla'nın Marmaris ilçesinde belediye meclisi tarafından 1984 yılında alınan karar ile ilçe sınırları içinde kömür yakılması yasaklandı. 37 yıldır kömür kullanılmayan turistik ilçede belediye zabıta ekipleri denetim yaptı, yoğun duman ve koku gelen evlerde didik didik kömür aradı.

Marmaris’te kamuya ait alanlarda piknik yapmak yasaklandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde piknik yapmak, toplu halde oturmak, parklarda bir araya gelip çay, kahve içmek yasaklandı.

81 İLDE KAMUYA AÇIK ALANDA SİGARA İÇMEK YASAKLANDI!..

Corona nedeniyle ülke genelinde alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi.