Yaşandı Haberleri

Yaşandı Haberleri

Hıdırellez ve 19 Mayıs coşkusu Ula'da yaşandı

Muğla'nın Ula ilçesinde, öğrencilere yönelik düzenlenen Hıdırellez ve 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında şenlikler heyecan dolu anlara sahne olmaya devam ediyor. Ula ilçesinde gerçekleştirilen Hıdırellez etkinliğinde, çocuklar müzik eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi.

Bilecik, Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın 1. Ayağı'na ilk kez ev sahipliği yaptı

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nda sezonun açılış mücadelesi Bilecik ilinde yer alan Endurobil 365 Ekstrem Park’ta yaşandı.

Seydikemer’de ED Spor Akademi Açıldı

Muğla Seydikemer'de spor tutkunları için heyecan verici bir gelişme yaşandı. Genç Girişimci Erkan Doğan tarafından kurulan ED Spor Akademi, çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğlenceli ve eğitici spor faaliyetleriyle dolu bir kapı aralıyor.

Bodrum Güvercinlik 3 Yılda Yeşerdi

Muğla tarihinin büyük orman yangınlarının yaşandığı 2021 yılında Bodrum Güvercinlik Mahallesinde yanan 80 hektar alan tekrar yeşile büründü. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yanan sahanın yandıktan sonra Eylül 2021 yılındaki durumunu ve 2024 yılı Şubat ayındaki son halini paylaştı.

Karaca, 'Bölgemizde Rekorlara İmza Attık'

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Fethiye’de görev yapan basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 5 yıllık süreçte ülkemizde pandemi ve deprem felaketi yaşandığını belirten Karaca, “Mazeret üretmeden hizmet ettik” dedi. 

Marmaris Adnan Menderes Caddesi’nde Çalışma Başlatıldı

Yaz sezonu açılmadan yol yapım ve üst yapı çalışmalarına ağırlık veren Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bir sorunlu noktaya daha neşter vuruyor. Özellikle yaz aylarında yoğunluğun yaşandığı yerlerden biri olan Adnan Menderes Caddesi’nde çalışma başlatıldı. Çalışma bittiğinde bu yol da asfalta kavuşacak.

Cuma Pazarında Yoğunluk

Fethiye’de her Cuma günü kurulan üretici pazarında yoğunluk yaşandı. Sıcak havayı gören vatandaşlar pazara akın etti.

Ölüm Kavşağı Sinyalizasyona Kavuştu

Yaz aylarında Muğla’nın e fazla araç sirkülasyonunun yaşandığı Gökova’dan Fethiye ve Antalya’ya ulaşımın sağlandığı karayolu Gökova Mahallesi yol ayrımında sinyalizasyon olmadığı için çok sayıda yaralamalı ve ölümlü kaza meydana gelmişti. En son 28 Ekim 2023 tarihinde kavşakta meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Köyceğiz’de kış ortasında bahar havası yaşandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde kış ortasında bahar havası yaşandı.

Muğla’daki yangınlardan sonra çam balı hasadında sevindirici gelişme

Dünyanın çam balı üretim merkezi konumundaki Muğla’da yangınlar ve küresel iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan kuraklığın ardından azalan çam balı üretiminde bu yıl olumlu gelişme yaşandı.

Fethiye’de Şiddetli Yağış Toprak Kaymasına Neden Oldu

Muğla’nın Fethiye ilçesi, Yarımada mevkiinde sağanak yağış nedeniyle toprak kayması yaşandı. Olaydan sonra kapanan yolda trafik tek şeritten sağlandı.

İmam-Hatip Ortaokulu’nda yarışma coşkusu yaşandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi İmam-Hatip Ortaokulu’nda; ezanı ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ile hafızlık yarışması yapıldı.

Rögarlar patladı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sabah saat 05.00’te başlayan gök gürültüsü, fırtına ve yağmur ile birlikte dolu yağışı sonrası su baskınları yaşandı. Fındık büyüklüğünde yağan dolu ağaçların yapraklarına zarar verdi.

Bayraklarla süslenen gezi tekneleri renkli görüntüler oluşturdu

Kaunos Antik Kenti’nde bulunan Kaya Mezarlarının en güzel görünürlüğü sunduğu Ortaca İlçesine bağlı Dalyan Kanalında Cumhuriyet Bayramı Coşkusu farklı yaşandı.

“Gökyüzünün Sarsılmaz Gücü” Bodrum Semalarında

Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Kumbahçe Meydanında 100 dansçı ile çökertme oyunu ve ardından gerçekleşen “Solo Türk” akrobasisi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Savaştan kaçtı, maganda kurşunuyla yaralandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Savaş nedeniyle Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen Palchik ailesinin küçük oğulları, yorgun mermiyle ayağından yaralandı.

Akreditasyon Krizi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Şehir Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen Muğla programında gazetecilere yönelik akreditasyon krizi yaşandı. Ulusal ve yerel de görev yapan birçok basın mensubunun, kim tarafından bildirildiği belirlenemeyen basın mensupları listesinde isimleri yer almadığı gerekçesiyle programı takip etmelerine izin verilmedi. 

Trafoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü

Muğla’nın Datça ilçesinde trafoda çıkan yangın büyümeden söndürülürken, yangın nedeniyle bazı mahallelerde elektrik kesintisi yaşandı.

İş İnsanına Dehşeti Yaşattılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde iş insanını silah zoruyla kaçırıp ziynet eşyalarını ve parasını gasp eden 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dönercilerde öğrenci yoğunluğu

Fethiye’de okulların açılmasıyla birlikte dönerci esnaflarında en hareketli günlerden biri yaşandı. Öğrencilerin tercihinin tavuk döner olduğunu söyleyen Murat usta, işlerden memnun olduğunu söyledi.

Can pazarının yaşandığı kazanın görüntüsü ortaya çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen ve 23 kişinin yaralandığı trafik kazasının güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı.

Yağış anında 10 farklı yangın çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan yağışla birlikte trafo patladı, bölgede elektrik kesintisi yaşandı. Yağış anında Gölköy ve Gündoğan bölgelerinde 10 farklı yangının çıktığı öğrenildi.

Şampiyonluk Coşkusu Atapark’ta Yaşandı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Türk spor tarihinin en büyük başarılarından birini elde ederek , Avrupa Şampiyonu oldu.

Final Heyecanı Menteşe Kent Meydanı'nda Yaşandı

2023 CEV Avrupa Voleybol final heyecanı Menteşe Kent Meydanında yaşandı. Sporseverler Filenin Sultanlarının Voleybol Avrupa Şampiyonluk karşılaşmasını Menteşe Belediyesi tarafından Kent Meydanında kurulan dev ekranda izledi. 

Marmarisliler tek yürek oldu Filenin sultanlarını izledi

2023 CEV Avrupa Voleybol final heyecanı dün akşam Marmaris 19 Meydanında yaşandı. 7den 70 e Marmarisliler Filenin Sultanlarının Voleybol Avrupa Şampiyonluk karşılaşmasını Marmaris Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik Meydanında kurulan dev ekranda izledi.

Muğla’da organik salça mevsimi

Yaz aylarının son günlerinin yaşandığı Muğla’da, kışlık yiyecek telaşı da başladı. Özellikle kırsal kesimlerde biber, domates, bamya, patlıcan, börülce gibi kurutmalıklar devam ederken, salça yapımı da tüm hızıyla devam ediyor.

Çalış Halk Plajı’nda Pazar yoğunluğu

Fethiye Belediyesi Çalış Halk Plajı'nda Pazar günü yoğunluğu yaşandı. 

Cuma Pazarı’nda Yoğunluk Yaşandı

Fethiye’de her hafta Cuma günleri kurulan ‘Üretici Pazarı’ olarak da bilinen Cuma Pazarı’nda bu haftada da yoğunluk yaşandı.

Erdoğan'dan Akbelen Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağaç katliamının yaşandığı Akbelen Ormanı'ndaki bölge halkı ve çevrecileri hedef aldı. Erdoğan, 'Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyor, işimize bakıyoruz' dedi.

Fethiye’de Maddi Hasarlı Kaza Meydana Geldi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 741.sokakta maddi hasarlı kaza meydana geldi. Olay 14.30 sularında yaşandı. Kazada, maddi hasar meydana gelirken sürücüler ambulansla hastaneye kaldırıldı.