Yeni Dönem Haberleri

Yeni Dönem Haberleri

Dalaman’da Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Dalaman Kaymakamlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası mazbatalarını alan mahalle muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Fethiye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

31 Mart yerel seçimleri sonrası Fethiye Belediyesi ilk olağan Meclis toplantısını arefe günü gerçekleştirdi. Yeni dönemin ilk Meclis oturumunda çeşitli komisyonların asil ve yedek üyeleri seçildi.

Başkan Akdenizli: “Rekor Kırdık”

Türkiye’de 14’üncü, nüfusunun 10 binin üzerindeki ilçeler arasında aldığı oy oranıyla birinci olan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yeni döneminin ilk iş gününde kurum çalışanları tarafından coşkuyla karşılandı.

Saatcı: Akıllı Otopark Sistemi ile Trafiği Bir Nebze Olsun Rahatlatacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yeni dönemde Fethiye’de Akıllı Otopark Sistemini hayata geçireceklerini açıkladı. Saatcı hayata geçirilecek yeni sistemle boş park yerlerinin telefon uygulaması ile belirlenebileceğini kaydetti.

Saatcı: Sizin Yaptığınız Parklar Bizim Fethibey Parkının Zekatı Olur

Yeni dönemde yapmayı açıkladığı projelerine yönelik rakiplerinin eleştirilerine cevap veren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "Bizim yaptığımız Şehit Fethibey Parkı'nın zekatı sizin yapığınız parklara eş değer. Biz hayal satmıyoruz, yapamayacağımız sözü vermeyiz." dedi.

Çamköy Kapalı Etkinlik Alanının Temeli Bugün Atılıyor

Fethiye Belediyesi, Çamköy mahallesine hareketlilik getirecek ve pek çok ihtiyacı aynı anda karşılayacak “Çamköy Kapalı Etkinlik Alanı” için temel atma töreni gerçekleştiriyor. 15 Mart 2024 Cuma günü, saat: 16.00’da gerçekleştirilecek açılış törenine Fethiye Belediye Başkanı ve CHP’nin yeni dönem Belediye Başkan adayı Alim Karaca ile belediye yetkilileri başta olmak üzere, Belediye Meclis üyeleri, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ile bazı siyasi parti temsilcileri ve Çamköy halkının katılmaları bekleniyor.

Saatcı: Belediye Konservatuarı Kuracağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, göreve gelmeleri halinde Fethiye Belediyesi bünyesinde Belediye Konservatuarını kuracaklarını açıkladı.

Karaca'dan hayvan bakım evi için büyük söz!

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin yeni dönem adayı Alim Karaca Yeşilüzümlü Halkevi’nin açılış töreninde çeşitli konulara değindi.

Alim Karaca “Müfettişler Çöp Tenekelerinin Sac Kalınlığını, Parkelerin Boyunu Bile Ölçtüler”

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP'den yeni dönem adayı Alim Karaca, seçim kampanyası çerçevesinde mahallelerde halk buluşmalarına devam ediyor. Alim Karaca Cumartesi akşamı Çatalarık sakinleriyle bir araya gelerek, yurttaşların belediyeden taleplerini ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini dinledi.

Akdenizli: “Seydikemer’de Turizmi 12 Aya Çıkaracağız”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yerel seçim çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Esenköy’de Dont ve Yayla Gökbenli hemşehrileriyle buluşan Akdenizli, yeni dönemde ilçeye kazandırılacak hizmetler ve projelere ilişkin bilgi verip; “Turizmi 12 aya yayacak Saklıkent Cam Teras ve Teleferik Projemiz var. Projemiz şekillendi. İnşallah bu projemizi hayata geçirirsek, Seydikemer’de turizmi 12 aya çıkaracağız” dedi.

Başkan Alim Karaca Muhtarlar İle Kahvaltıda Biraraya Geldi

Fethiye Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni dönemdeki belediye başkan adayı Alim Karaca, Fethiye’de görev yapan muhtarlar ile kahvaltıda biraraya geldi.

Karaca'dan Pazar Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda yeni dönem Başkan adayı Alim Karaca, klasikleşen pazar ziyaretlerine devam ediyor.

Tüp Fiyatına Zam Geldi

Doğal gaz alt yapısı bulunmayan alanların demirbaşlarından olan tüpler, 2024 yılı zamları ile gündeme geldi. Yetkili isim, yeni dönem itibari ile tüp fiyatlarına zam yapıldığını bildirdi. Peki, ev tüpü kaç TL oldu?

Lokanta Ve Kafelerde Yeni Dönem

Ticaret Bakanlığı'nın yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların önüne koymasına ilişkin düzenlemesi yürürlüğe girdi. Artık işletmeler tarife ve fiyat listelerini girişte görünür bir yere koyacak.

CHP'de yeni dönem

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı'nda ikinci turda 812 oy alan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan seçildi.

Yeni Dönem KGK ve GGK Başkanları Seçildi

Geçtiğimiz hafta yapılan seçimle belirlenen TOBB Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İl İcra Komitesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi Üyeleri, düzenlenen ilk gündemli toplantı ile bir araya gelerek Başkan ve Başkan Yardımcısı seçimlerini gerçekleştirdi. KGK İcra Komitesi Başkanı olarak Mehtap Şeniz Çahan yeniden seçilirken, GGK İcra Komitesi Başkanlığına Berke Altınsoy seçildi.

Yaşlanmayan öğrencilerin yeni dönemi başladı

60 yaş üstü kişilerin katıldığı Muğla Tazelenme Üniversitesi Marmaris Kampüsü 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılışı AKM’de yapıldı.

TOBB Genç Girişimci İl Kurulu’nun işleyişi hakkında bilgi verdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyesi, kadın girişimciler ve genç girişimciler tanışma toplantısında bir araya gelerek yeni döneme ilişkin değerlendirmede bulundular.

Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor

Anadolu Vakfı’nın gençlere 40 yılı aşkın süredir eğitim desteği verdiği burs programının yeni dönemi için başvurular 30 Eylül’de sona eriyor. Anadolu Vakfı 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Burs Programı kapsamında burs desteği almak isteyen üniversite öğrencileri, bu tarihe kadar www.anadoluvakfi.org.tr adresinden online başvuruda bulunabilecek.

Türkçe ortalaması 70’i geçmeyen sınıfta kalacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrenci ve velilerin merakla beklediği yeni döneme ilişkin bilgiler verdi.

Okullara Yeni Dönem Öncesi Bahçe Temizliği

Menteşe Belediyesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi öncesi okul bahçelerinde bakım ve temizlik çalışmalarına başladı.

Üniversite öğrencilerine karanfilli karşılama

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine kayıt yaptıracak öğrenciler, Muğla şehirlerarası terminalinde protokol tarafından karanfillerle karşılandı.

Okul bahçeleri yeni döneme hazırlanıyor

Marmaris Belediyesi okulların açılmasına az bir zaman kala okul bahçelerini elden geçiriyor.

Muğlaspor Futbol Akademisi’nde Yeni Dönem

Bölgesel Amatör Lig hazırlıklarını sürdüren Muğlaspor, bir yandan da kulübün temeli olan Muğlaspor Futbol Akademisi’nde de yeni sezon hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdüyor.

Tapuda yeni dönem başlıyor

Tapuda yeni dönem başlıyor. Sadece tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki neden böyle bir yetkilendirmeye ihtiyaç duyuldu ve tapu işlemi yaptıracakların dikkat etmesi gereken neler var? İşte tüm ayrıntıları KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Bedia Güleş anlattı.

Borsa haftaya yükselişle başladı

Piyasaların üzerinden seçim stresi kalktı. Yeni haftaya borsa yükselişle başlarken, dövizde sınırlı hareketler görülüyor. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur seçiminde tercihi yaptı. Sandıktan alınan sonuçla 13. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan ile devam denildi. Seçim sürecini tamamlanmasıyla gözler ekonomiye çevrildi. Yeni dönemde en kritik konuların başında ekonomi geliyor. İstikrarın devam edeceği bu dönemde dolar ve altın fiyatlarındaki hareketlenmelere odaklanıldı.

İNTERNET HABER SİTELERİ İÇİN 1 NİSAN’DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Resmi ilan ve reklamların gazete, dergi ve internet haber sitelerinde yayımını düzenleyen Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Sektör temsilcileri ile Kurumun tüm paydaşlarının görüşü alınarak geniş katılımlı müzakereler sonucunda hazırlanan Yönetmelik, resmi ilan ve reklam yayımında internet haber sitelerini de içerisine alan yeni dönemin başlangıcı olacak önemli kararları içeriyor.

MAVİ GRUP BAŞKAN ADAYI OSMAN ÇIRALI YENİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Ekim 2022 tarihinde yapılacak organ seçimleri öncesinde FTR TV’ye özel röportaj veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, yeni dönem için hazırladıkları projelerini açıkladı. Gezici Destek Masası’ndan, Sanal İşletme Rehberi’ne, Örtü Altı İhtisas OSB’den kongre salonuna, turizm envanterinden FTSO Akademi’ye kadar tüm yeni projeleri hakkında bilgi veren Çıralı, 1 Nisan 2018 yılında göreve gelirken Oda üyelerini verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiklerini vurgulayarak, “2.5 yılı pandemiyle geçen 4.5 yıllık görev süresinde üyelerimize verdiğimiz sözlerin hepsini yaptık. Şimdi de söz veriyoruz yapacağız.” dedi. Seçim sürecinde hakkında yapılan eleştiri ve iddialara da cevap veren Osman Çıralı, “Odamız seçim sürecinde, gazeteci kisvesi altında yapılan yalan yazı ve paylaşımlarla tarafı belli olan kişiler tarafından şahsıma karşı planlı yürütülen karalama ve iftira kampanyalarını yasal hakkım saklı kalmak kaydıyla sağduyu ile takip ediyorum. Ancak 6 bini aşkın üyesi ile Fethiye ve Seydikemer iş dünyasını temsil eden ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın itibarını zedeleyen haber adı altında yapılan iftira ve karalama girişimlerine izin vermem asla mümkün değil. Kişisel kin ve hırsla şahsıma yapılan saldırılara, Odamızın faaliyetlerinin alet edilmesi son derece ahlak dışıdır.” diye konuştu.

MÜDÜR CAZAĞ, ‘’FETHİYE HALKIMIZ KURSLARIMIZA İLGİ GÖSTERİYOR’’

Fethiye Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, yeni dönem kurslarını FRT TV aracılığıyla duyurdu. Kursların yoğun ilgi gördüğünü belirten Cazağ, Fethiye halkını kurslara kayıt için Halk Eğitim Merkezi’ne davet etti.

MENTEŞE BELEDİYE TİYATROSU YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

Geçtiğimiz sezon birçok kursiyere eğitim veren ve oyunlar sahneleyen Menteşe Belediye Tiyatrosunda, genç ve yetişkin gruplarına yönelik 2022-2023 kış dönemi kurs başvuruları başladı.