Yeşil Alan Haberleri

Yeşil Alan Haberleri

Ortaca, yaz sezonuna hazırlanıyor

Ortaca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte parklar, yeşil alanlar, orta refüjler ve kaldırımlarda yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Babataşı Mahallesine Yeni Park

Fethiye Belediyesi, ilçedeki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Belediyenin Babataşı mahallesinde 3 dönümden büyük bir alanda yaptığı, içinde basketbol sahası, çocuk oyun grubu, 1636 çeşit bitki, 1546 metrekare çim alan ve çeşitli sosyalleşme alanlarının yer aldığı parkın açılışı törenle gerçekleşti.

Park Ve Bahçeler Marmaris'in Çehresini Değiştiriyor

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kentin dört bir noktasında çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Marmaris’te Yeşil Alan Miktarı 638 Bin Metrekareye Çıktı

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri 5 yıllık süreçte ilçenin yeşil alan miktarını 638 bin metrekareye çıkararak yeşil Marmaris’e yemyeşil katkı sundu.

Menteşe’de 780 bin ton su tasarrufu

Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 870 bin metrekare yeşil alan ve parkları arıtma suyu (gri su) ile sulayarak yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu sağlıyor.

Menteşe’de kişi başına 7,25 metrekare yeşil alan düşüyor

Menteşe Belediyesi ilçede park ve yeşil alanların miktarını arttırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 870 bin metre kare yeşil alana sahip Menteşe’de 2019 yılında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 4,34 metrekare iken, bu rakam 2023 yılında ortalama 7,25 metrekareye yükseldi.

Belediye, Yeşil Alan Düzenleme Çalışmaları Yapıyor

Bodrum Belediyesi, ilçe genelinde ekolojik dengeye ve kent estetiğine uyumlu yeşil alan düzenleme çalışmaları kapsamında ağaç budama faaliyetlerine devam ediyor

Belediye hız kesmeden çalışmalara devam ediyor

Ortaca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Ortaca’daki parkların bakımı ve onarımı, yeşil alanların temizlik ve düzenleme çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Parkların Yüzde 90’ı Arıtma Suyuyla Sulanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Atıksu Arıtma tesisindeki suyun geri kazanımını sağlayarak bu suyu yeşil alan sulamasında kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi İleri Biyolojik arıtma Tesisinde arıttığı su ile Menteşe’de sorumluluk alanında ki yeşil alanların yüzde 90’ını suluyor.

Proje Halk Oylaması ile İptal Edildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde belediye projeleri dahilinde İçmeler Mahallesi Cumhuriyet Meydanı Atatürk parkına yapımı planlanan çok amaçlı salon projesi için yapılan referandum sonucunda ‘yapılmasın’ sonucu çıktı. Belediye Başkanı Oktay ‘ halkın iradesi herşeyden üstündür proje iptal ‘ diyerek o alanı park ve yeşil alan olarak değiştirilmesi direktifini verdi.

Uygunsuz park edilen scooterlar toplandı

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yeşil alan, yürüyüş ve bisiklet yoluna park etmiş scooterlar toplandı.

Marmaris'te yeşil alanlar düzenlendi

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri son 4 yıllık süreçte toplamda 81 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirdi.

Ormanlık alanlar yeniden yeşeriyor

Marmaris Bördübet tam 1 yıl önce çıkan orman yangınında küle dönen ormanlık alanlar yeniden yeşeriyor.

ORTACA’NIN YEŞİL ALANLARINDA 'BAHAR' BAKIMI

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Ortaca Belediyesi tarafından parklarda bakım onarım çalışmalarının yanı sıra, mevsimsel budama çalışması da başlatıldı.

ORTACA’NIN PARK VE BAHÇELERİ ‘YAZ’A HAZIRLANIYOR

Ortaca’nın merkez ve kırsal mahallelerinde devam eden yeni yeşil alan çalışmaları sürürken, mevcut park ve bahçelerde de temizlik çalışması sürüyor.

ORTACA’DA HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yeşil alanların ve çocuk oyun parkalarının arttırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Başkan Aras: “Atık sular arıtmayla yeşil alanlarda kullanılacak”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, halk ile bir araya gelerek vatandaşların sorunlarını dinlediği toplantıda, atık suların arıtmayla yeşil alanlarda kullanılacağını söyledi.

Düğerek Mahallesine 300 Tonluk Atıksu Deposu

Menteşe Belediyesi tarafından Düğerek Mahallesindeki 30 Bin metrekarelik yeşil alanların atık su ile sulanabilmesi için bölgeye atıksu depolama tesisi yapılıyor.

Bakım ve budama çalışması

Belediye ekipleri tarafından düzenlenen yeşil alanlarda bakım ve budama çalışmaları devam ediyor.

Vatandaş Lağımdan Şikayetçi

Fethiye’de Devlet Hastanesi karşısındaki yeşil alanda vanası açılan lağım vatandaşı çileden çıkardı.

Marmaris’te yeşil alanlar, 600 bin metrekareye çıktı

Marmaris Belediyesi, 2021 yılında ilçedeki toplam yeşil alan miktarını 600 bin 227 metrekareye çıkardı. Bir yılda yaklaşık 400 bin mevsimlik çiçek, 30 bin bitki üreten ekipler ayrıca 2200 adet fidan dikimi gerçekleştirdi.

Tır, park adresini şaşırdı

Muğla’nın Menteşe İlçesinde Adliye karşısındaki saatli kavşağın bulunduğu yaya geçişinin bile olmadığı yeşil alana park eden TIR şaşkınlığa neden oldu.

Yangın sonrası siyaha bürünen Muğla gökyüzünden böyle görüntülendi

Muğla'da 8 gün önce Marmaris'te başlayın tüm ili saran orman yangınlarında binlerce dönüm yeşil alan simsiyah oldu. Yangın sonrası oluşan manzara görenlerin yüreklerini dağladı.

AK Partili Boz, çevremizi koruyarak, gelecek nesillere bırakmalıyız

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Kadın Kolları üyelerinden çevre duyarlılığı. AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Kadın Kolu yönetim kurulu üyeleri Fethiye’nin Oyuktepe Yarımadası’ndaki Club & Hotel Letoonia yanında bulunan koyda çevre temizliği gerçekleştirdi. Bu bölgede piknik yapan vatandaşların bıraktığı çöpler bir bir toplanırken AK Parti Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülhanım Boz, “Çevrenin korunması ve kirlenmesinin önlenmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için yeşil alanları ve diğer canlılar korumalıyız” dedi.

Çalışmalar hızla sürüyor

Fethiye Belediyesi, ilçenin dört bir yanında park, yeşil alan, alt ve üstyapı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Baha Şıkman Caddesi’nde altyapı, Bahriye Üçok Parkı’nın yapımı, Fethiye Sahil Bandı’nın parke çalışması, Çalış’ta ise Sahil Bandı Projesi, GES Pazaryeri projesi hızla ilerliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Hisarönü-Ovacık altyapı çalışmalarının bitireceği bölgelerde ise, Fethiye Belediyesi kendisine ait yollarda hemen yapım çalışmalarına başlayacak. İşte çalışmalarla ilgili gelişmeler…

Çalış’tan sökülen ağaçlar, yeşil alanlara dikildi

Fethiye Belediyesi tarafından Çalış’ta gerçekleştirilen ‘Büyük Çalış Sahil Bandı düzenlemesi’ kapsamında sökülen ağaçlar, Foça Mahallesi’nde Mut Deresi etrafında bulunan yeşil alanlara tekrar dikildi.

Çalış Plajı’nın Çehresi Değişecek

Dünyanın önemli turizm merkezleri arasında yer alan ve gün batımının en güzel izlendiği yer olan Çalış Plajı’nın çehresi değişecek. Fethiye Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında sahil çevresinde bulunan ışıklandırma, yeşil alanlar ile parkelerin yenileceği kaydedildi. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, çalışmaların Ekim sonu veya Kasım ayı başında başlayacağını söyledi.

Seydikemer, Avustralya'daki Yangın Felaketine Sessiz Kalmadı

Seydikemer Belediyesi, Avustralya’da 500 milyon canlının hayatını kaybettiği 5.5 milyon hektarın üzerinde Yeşil Alanın yandığı felaket karşısında sessiz kalmadı. Seydikemer Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Belediye olarak küresel ısınma ve çevre kirliliği sorunların çözüm noktasında her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını belirtti.