Menteşe'de kişi başına 7,25 metrekare yeşil alan düşüyor

Menteşe Belediyesi ilçede park ve yeşil alanların miktarını arttırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 870 bin metre kare yeşil alana sahip Menteşe'de 2019 yılında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 4,34 metrekare iken, bu rakam 2023 yılında ortalama 7,25 metrekareye yükseldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe’de vatandaşların sosyalleşerek keyifli vakit geçirebilecekleri 183 park bulunduğunu ifade ederek, Menteşe’deki çocuk oyun bahçeleri, parklar, meydanlar, spor, mesire alanlarının bakımlarının da düzenli olarak yapıldığını kaydetti.

Başkan Gümüş, “Kişi başına düşen yeşil alan miktarımızı arttırmak için 2023 yılında da çalışmalarımıza devam ettik. Bu alanlarımızın peyzaj düzenlemelerini yapıyor, bitki ve çiçek gruplarını Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki Ortaköy üretim seramızda yetiştiriyoruz.

Parklar ve yeşil alanlar vatandaşlarımızın bolca vakit geçirdiği, dinlenerek sosyalleştiği alanlar olması ve kent estetiğine katkı sağlaması bakımından bizim için önemli. Menteşemizde yeşil alan miktarımızı arttırmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN