Yılan Haberleri

Yılan Haberleri

Muğla'da orman işletmede İş Başı Eğitimi yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde iş başı eğitimleri Muğla ile Yılanlı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Muğla'nın Yüksek Kesimleri, Bu Yıl Kar Yüzü Görmedi

Muğla'nın Menteşe ilçesi Yılanlı mevkii geçen yıl bu dönemlerde karlı iken, bu sene kar yağışı olmayışı vatandaşları endişelendiriyor.

Dr. Emnalar “Grip virüsü konuşma sırasında bile bulaşabilir”

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yıldız Gören Emnalar, kolaylıkla ve hızla yayılan grip virüsünün 5 yaşından küçük çocuklarda hastaneye yatarak tedavi gerektirecek kadar ciddi sonuçları olabileceğini belirtti. Dr. Emnalar Aralık ve Şubat ayları arasında virüsün çok etkili olduğunu vurgulayarak özellikle 2 yaş altın çocuklarda hastaneye yatışa neden olabileceğini belirtti.

Yılan Adası’nda yangın ve patlama

Milas ilçesi Boğaziçi Mahallesi yakınlarında bulunan Yılan Adası'nda bir evde meydana gelen yangında prefabrik ev alev alev yandı.

Mantar toplamaya giden kadının cansız bedeni bulundu

Muğla'da yakınları ile birlikte Yılanlı Dağı'nda çıntar mantarı toplamaya giden ve sonrasında kaybolan 77 yaşındaki Fatma Avcı'nın, kaybolduğu yerden 3 kilometre uzaklıkta ekipler tarafından cansız bedenine ulaşıldı.

Muğla’da Mantar Toplarken Kaybolan Yaşlı Kadın Her Yerde Aranıyor

Muğla’da yakınları ile birlikte Yılanlı Dağı’nda çıntar mantarı toplamaya giden ve sonrasında kaybolan 77 yaşındaki Fatma Avcı her yerde aranıyor.

Yaşlı kadın dağda kayboldu

Muğla'da 77 yaşındaki Fatma Avcı yakınları ile birlikte Yılanlı Dağı'nda çıntar mantarı toplamaya giden, dağlık alanda kayboldu.

Ormancılara Üretim Kayıplarını Önleme Eğitimi

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2024 yılı üretim programlarına yönelik eğitim ve tatbikatların ilki Yılanlı Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında yapıldı.

Yangını söndürmek için ekipler alevlere dört koldan müdahale etti

Milas-Bodrum karayolu havalimanı kavşağında çıkan ve yayılan orman yangınına karadan ve havadan müdahale edildi.

Yangın tarlaya sıçradı

Muğla’nın Ula ilçesinde yol kenarında çıkan yangın tarlaya sıçradı. Geniş alana yayılan alevler, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ile söndürüldü.

Dilek Yarımadası Milli Parkı mercek altında

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda başta arıcılar ve çobanlardan rüşvet alınması konusu olmak üzere çeşitli konularda 'rüşvet ve irtikap" operasyonu başlatıldı. Aydın ilinin yanında 5 ile daha yayılan ve toplam 6 ilde sürdürülen operasyon kapsamında 5'i kamu görevlisi olmak üzere şu an itibariyle 28 kişinin gözaltına alındığı yakalaması bulunan 14 kişinin daha arandığı belirtildi.

İş yerinden yılan çıktı

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Atatürk Caddesi’ndeki bir iş yerinde bulunan yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak, doğal yaşam alanına bırakıldı.

MUĞLA'DA BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Muğla'da uzun zamandır beklenen kar yağışı başladı. Kavaklıdere, Menteşe Yılanlı-Göktepe, Köyceğiz Sandras ve Seydikemer Seki yaylası gibi yüksek kesimlerde öğleden sonra başlayan kar yağışı devam ediyor.

GAMZE'NİN CİNAYETİ YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 24 Ocak'ta yatağında boynu kırılmış bir şekilde ölü bulunan 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu'nun annesi ve babası cinayet şüphelisi olarak adliyeye sevk edildi. Anne Turcen Sakallıoğlu “kızımın katilini bulacağız” dedi.

MUĞLA, YILANLI VE MARMARİS’TE SİLVİKÜLTÜR TATBİKATI YAPILDI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde 2022 yılı silvikültür tatbikatları devam ediyor.

YILANLI' DA ALPTEKİN BOZKURT KARAPÜR GÖREVE BAŞLADI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Yılanlı Orman İşletme Müdürü olarak atanan Alptekin Bozkurt Karapür yeni görevine başladı.

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN, “SAYIN GÜRÜN HEMŞERİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ?

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek ile birlikte, yılan hikayesine dönen Muğla Bölge Müzesi’nin önünde açıklama yaptı.

İŞ YERİNDEN YILAN ÇIKTI

Karagözler Mahallesi’nde bir iş yerinin tuvaletine yılan girdi. Ekipler tarafından yakalanan yılan doğaya serbest bırakıldı.

Korona öldürmedi koku öldürecek

Fethiye Kordonunda yayılan koku vatandaşları canından bezdirdi. Vatandaşlar kokunun Cuma gününden bu yana Fethiyespor Otoparkının hizasından denize akıtılan fosseptik kokusu olduğunu ifade ettiler.

Fethiye’de yılan paniği

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bir iş yerine yaklaşık 1 metre boyundaki yılan panik oluştururken, itfaiye ekibi tarafından yakalanarak doğaya salındı.

CHP’li Erbay; ‘Ormanlar yanarken görmediğimiz uçak ve helikopterleri yangın saraya yaklaşınca gördük’

Muğla'nın Marmaris ilçesi Börtübed mevkiinde 3 gün önce başlayan ve rüzgarın etkisiyle farklı bölgelere yayılan orman yangınları halen devam ediyor. Yangın nedeniyle binlerce hektar ormanlık alan yok oldu. Marmaris – Datça karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik gerekçesiyle birçok ev boşaltıldı.

Pınar Gültekin’in katil zanlısına 23 yıl hapis

İki yıl önce Muğla'nın Menteşe ilçesi Karabağlar Yaylasında Cemal Metin Avcı ile tartıştıktan sonra bayılan ve ardından canlı canlı varile konularak üzerine benzin dökülerek yakılan ve üzerine beton dökülen Pınar Gültekin cinayeti davasında karar açıklandı.

İtfaiyeden Yılan Operasyonu

Ortaca İlçesi’ne bağlı Ekşiliyurt Mahallesi’nde evin içerisine giren yılanı haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri evden çıkartarak doğaya saldı.

Fethiye’de itfaiyeden yılan yakalama operasyonu

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bir eve giren yaklaşık 1 metre boyundaki yılan itfaiye ekibi tarafından yakalanarak doğaya salındı.

Köyceğiz Polisinden kablo hırsızlarına suçüstü

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde polis ekipleri, kablo hırsızı bir şahsı kovalamacanın ardından suçüstü yakaladı.

Yılan, evin deposuna girdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir evin deposuna giren yılan, itfaiye ekiplerince alınarak doğal ortamına salındı.

Marmaris’te Yılan Kartalı doğaya salındı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tedavisi tamamlanan Yılan Kartalı, doğa koruma ve milli park ekipleri tarafından doğaya salındı.

İTFAİYEDEN ENGEREK OPERASYONU

Kış uykusuna yatan soğukkanlı hayvanlar havaların ısınmaya başlaması ile beraber uyanmaya başladılar. Kış uykusundan uyanarak yolunu şaşırıp bir eve giren engerek yılanı Fethiye İtfaiyesi Ekipleri tarafından yakalanarak doğal ortamına salındı.

Kış Lastiği Uygulaması Başlıyor

Muğla Valiliği tarafından alınan karar gereği 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında Muğla/ Denizli, Muğla (Seydikemer) /Antalya(Korkuteli) Devlet Karayolu, Kavaklıdere İlçemizin kar yağışı alan yolları ve Menteşe İlçesi Yılanlı mevkii istikametinden Denizli il sınırlarına kadar olan ve kar yağışı alan yollar üzerinde kış lastiği takmak zorunlu olacak.

Orman emvali istifleme hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Yılanlı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Muratlar Son Deposunda orman emvali istifleme hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.