Yörük Obaları Derneği Haberleri

Yörük Obaları Derneği Haberleri

Kültür ve Sanat Festivali, baca yakma töreni ile başladı

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan Kültür ve Sanat Festivali, Muğla Büyükşehir Belediyesi önünde baca yakma töreni ile başladı. Festival çerçevesinde Muğla Yörük Obaları Derneği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Folklör ekibi gösteri yaptı.

Yörük Türkmen Toyu'nda binlerce Yörük hasret giderdi

 Muğla merkezdeki Düzeyn Yaylası, 14. Yörük Türkmen Toyu'na ev sahipliği yaptı. Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen bu özel etkinlikte, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörük Türkmen derneklerini ağırlandı.

11. Yörük Obaları Şenliği Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti

Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut ve Ortaköy Muhtarı Mehmet Aral'ın ev sahipliğinde gerçekleşen 11. Yörük Obaları Yörük Şöleni'ne destek veren Milas Belediyesi, yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için büyük emek harcıyor.

GİRGİNDEN YÖRÜK OBALARI DERNEĞİ'NE “TALİMATLI DENETİM” HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

AKP Muğla Milletvekili Yelda Gökcan'ın, Yörük Obaları Derneği’ni hedef alan ve Dernek Başkanı’nı istifaya çağıran açıklamaları sonrasında, Muğla Valiliği’nin emriyle Dernekler Masası yetkililerinin Yörük Obaları Derneği Başkanı’nı aradıklarını ve 26.08.2022 tarihinde denetime geleceklerini söylediklerini öğrendim. Bununla ilgili bir evrak da tebliğ edilmiş.

BAŞKAN AKCAN’DAN, MİLLETVEKİLİ GÖKCAN’IN İDDİALARINA YANIT

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 13. Uluslararası Muğla Yörük Türkmen Toyu’nda protokol konuşmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün konuşma yapmasını engellediğini iddia etmişti. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan’dan AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın, protokol konuşmaları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün konuşma yapmasını engellediği iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Muğla, Yörük Türkmen Festivali’ne hazırlanıyor

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından 20-21 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek 13'üncü Uluslararası Muğla Yörük Türmen Toyu öncesi açıklamalarda bulunan Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Binlerce yörük Muğla'da bir araya gelecek. Yüreği Türk Dünyası için atan herkesi toyumuza bekliyoruz dedi.

Yörükler 20-21 Ağustosta Muğla’da bir araya gelecek

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından 13'üncü Uluslararası Yörük Türkmen Festivali 20-21 Ağustos tarihinde Muğla Menteşe'de düzenlenecek.

Birinci Yörük Obaları boğa güreşi Ula’da düzenlenecek

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenecek olan Birinci Yörük Obaları Boğa Güreşi 19 Haziran Pazar günü Ula İsmail Akkaya arenasında gerçekleştirilecek.

Motorsiklet Turları ile Mahallelerini Tanıtıyorlar

Mahallelerinin adını duyurabilmek adına 8 yıl önce 3 motor ile çevre il ve ilçelere yılda iki defa gezi düzenlemeye başlayan Nif Mahallesinin motor tutkunları yıllar geçtikçe sayılarını daha fazla sayılara ulaştırdılar.2017 yılının ilk gezisini Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen 10. Uluslar arası Muğla Yörük Türkmen Düzeyn Yaylası Şenliği yerine yapan motor tutkunları şenlikteki vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüler.