Yurtdışı Haberleri

Yurtdışı Haberleri

26 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kaçak yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 26 düzensiz göçmen yakalandı.

22 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yasadışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 22 düzensiz göçmen yakalandı.

Muğla’da 9 Düzensiz Göçmen Ve Bir Organizatör Yakalandı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yasadışı yollar ile yurtdışına kaçmaya çalışan 9 düzensiz göçmen ve 1 organizatör yakalandı.

Öğrencilere Yurtdışında İstihdam Fırsatı

Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Denizhan Yılmazer, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’ı ziyaret etti.

Yurtdışı Bursiyerlerinin Borç Sorunu

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yurtdışına lisansüstü eğitim almak için burslu olarak gönderilen bursiyerlerin son yıllarda yaşadıklarını borç sorununu TBMM gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Yabancı öğrenciler ‘Ebru’ sanatını öğreniyor

Erasmus+ projesi çerçevesinde yurtdışından Menteşe’ye gelen 5 öğrenci Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde ilk kez ebru yaptı.

Marmaris Belediyesi İçmeler'in çehresini değiştirdi

Türkiye'nin önde gelen turizm beldeleri arasında yer alan Marmaris'te sezon hazırlıkları tamamlandı. Kış dönemi yurt içi ve yurtdışı fuarlarda tanıtım çalışmaları ile göz dolduran Marmaris Belediyesi yaptığı alt ve üst yapı çalışmaları ile göz doldururken, İçmeler Mahallesi'nin üç caddesinde yapılan çalışmalar ile yeni görünümüne kavuştu.

JANDARMA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI YAPAN SUÇ ÖRGÜTÜNÜ ÇÖKERTTİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde jandarma tarafından göçmen kaçakçılığı ve yasadışı yollarla yurtdışına çıkış faaliyetlerini önleme dahilinde organize suç örgütüne yönelik yapılan çeşitli operasyonlarda yakalanan 9 şüpheliden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖÇMENLERİN KAYITSIZ BARINMASINI SAĞLAYAN 9 ŞAHSA ADLİ KONTROL

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasa dışı yollar ile yurtdışına kaçmak için ilçeye gelerek otellerde belgesiz konaklayan düzensiz göçmenlere ve konaklama tesisi yetkililerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 9 şahıs adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

GÖÇMENLERİN KAYITSIZ BARINMASINI SAĞLAYAN 9 ŞAHSA ADLİ KONTROL

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasa dışı yollar ile yurtdışına kaçmak için ilçeye gelerek otellerde belgesiz konaklayan düzensiz göçmenlere ve konaklama tesisi yetkililerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 9 şahıs adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

MİLYONLUK VURGUN YAPAN KUYUMCU MUĞLA'DA YAKAYI ELE VERDİ

Geçtiğimiz Ağustos ayında Ankara'da vatandaşlara altın satmayı vaat ederek milyonluk vurgun yapan ve firari olarak aranan kuyumcu E.E. (43), Muğla'nın Marmaris ilçesinde yurtdışına kaçma hazırlığındayken yakayı ele verdi.

Bodrum’u tanıtan videoyu milyonlar izledi

Bodrum Otelciler Derneği tarafından Bodrum için hazırlanan tanıtım videosu izlenme rekoru kırarak 7 milyon üzerinde yerli ve yabancı turistte ulaştı. Yurtdışı tanıtımı için yapılan videonun yeni çekimleri için BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz çalışmalara başladı.

Muğla’da teknik lise öğrencileri, yurt dışında staj uygulamasına katıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen 'Erasmus+ KA102 Yenilikçi Servis Elemanları AB Yolunda Projesi' ile meslek liseli öğrenciler, yurt dışında staj uygulamalarına katılarak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmelerinin yanında Avrupa işgücü piyasasını tanıma imkanı buldu.

Başkan Oktay; Minik Zehra İçin Elimizden Gelen Desteği Vereceğiz

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris'te yaşayan SMA Tip 1 hastası Fatma Zehra ve ailesini ziyaret etti. Oktay, minik bebeğin yurtdışında uygulanan tedaviyi olabilmesi için destek vereceklerini söyledi.

Fuat Yılmaz’dan Fethiye’de Hem Dizi Hemde Sinema Filmi

Son Olarak Canım Dayım Filmi ile yurt içi ve yurtdışında büyük başarı toplayan Yapımcı ve Yönetmen Fuat Yılmaz, yeni projeleri için gün sayıyor!

Balık istifi kaçış planını polisler bozdu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasadışı yollar ile yurtdışına kaçmak isteyen düzensiz göçmenler bir midibüste balık istifi şeklinde yakalandı.

Ticari araçla yasadışı yollarla yurtdışına çıkmaya hazırlanan 10 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Yalancıboğaz mevkiinde yasadışı yollar ile yurtdışına çıkmaya çalışan 10 düzensiz göçmen polisin dikkati sayesinde yakalandı.

Dalaman spor turizminde atağa geçti

Sporsever tatilciler için kolları sıvayan Hilton Dalaman, bu kapsamdaki yatırımlarını hızlandırdı. Geçen yıl 'Bisiklet dostu' unvanını alan otel, bu yıl kiteboard, windsurf, seakayak kulüp ve eğitim merkeziyle bu branşlarda hem yurtiçi hem de yurtdışında yarışlar düzenlemek için adaylıklarını tamamladı.

Muğla Müftüsüne yurtdışı görevi

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayı nedeniyle yurtdışı vaaz irşad görevi nedeniyle Belçika'ya geçici görevlendirme yapıldı.

FETOB’DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Fethiye Otelciler Birliği, konaklama sektöründe yurtdışı acente alacaklarındaki sorunlarla ilgili Türk Eximbank ile birlikte otelcilere bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

KURBAĞA KAÇAKÇISINA 600 BİN TL CEZA

Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri, endemik türde yetişen ve nesli tehlike altında olan Göcek Semenderi isimli kuyruklu kurbağa türünü Uzakdoğu ülkeleri başta olmak üzere yurtdışına gönderen şahsa operasyon yaptı. Yapılan operasyon sonucunda yakalanan şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 600 bin TL idari para cezasına çarptırıldı.

Fethiye’nin Tanıtıldığı Antalya Turizm Fuarı Sona Erdi

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan stantta, Fethiye’nin tanıtıldığı, Antalya Turizm Fuarı (ATF), ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde sona erdi. 20 ülkeden 2 bin turizm profesyonelinin katıldığı fuarda, Fethiye’nin Rusya, Ukrayna ve Almanya başta olmak üzere yurtdışında etkin tanıtılması ve gerekli bağlantıların kurulması amacıyla ikili görüşmeler yapıldı.

Bodrum’da FETÖ’cüler yurt dışına kaçarken yakalandı

Bodrum KOM Grup Amirliği tarafından sahadan alınan bilgi sonucu, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi bir grubun illegal yollardan yurtdışına kaçma hazırlığı yaptığı belirlendi.

Bodrum sokakları halk oyunları ile şenlendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3’ü yurtdışından 8 dans ekibinin katıldığı Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali gerçekleştiriliyor.

Amerikalı Helikopter Teknisyeni Ezgi’nin Hayatını Kararttı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde NATO'da görevli Sikorsky helikopter teknisyeni olan ABD'li Reginald Thevenin çarptığı 18 yaşındaki Ezgi Aydındağ'ın hayatını cehenneme çevirdi. Omurilik sinirleri kopan ve iki defa ağır ameliyat geçiren Ezgi yatağa bağımlı kalırken, yüzde yüz kusurlu bulunan ABD'li Thevenin hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak, serbest bırakıldı. Ezginin ailesi ise kızlarının bu hale gelmesine sebep olan ABD'nin serbest kalmasına isyan ediyor.

Muğla’da Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Yurtları, Afetzede Vatandaşların Ve Yangın İçin Gelen Görevlilerin Evi Oldu

Muğla’da 12 gündür farklı bölgelerde çıkan yangınlara müdahale için yurtiçinden ve yurtdışından gelen ekipler, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yurtlarda misafir ediliyor.

Arslan, insanlar sert polis istemiyor

Fethiye Eski Emniyet Müdürü, Emniyet Eski Genel Müdür Yardımcısı, Eski Bakan Yardımcısı, İskandinav ülkeleri eski emniyet müşaviri, Emekli İl Emniyet Müdürü, Akdeniz Üniversitesi hukuk ve rektör müşaviri, yazar ve öğretim görevlisi Avukat Feyzullah Arslan, FRT TV'de Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında Fethiye Emniyet Müdürlüğünden, yazarlığa ve kamudaki görevlerindeki hatıralarını izleyenlerle paylaştı. Büyük ilgiyle izlenen programa, Türkiye’nin değişik illeri ile yurtdışından çok sayıda vatandaş da yoğun şekilde mesaj gönderdi. 

Tır sürücüsü serbest bırakıldı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde meydana gelen ve 5 kişinin öldüğü trafik kazasına karışan yabancı uyruklu tır şoförü çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Katliam gibi kazada hayatını kaybeden 5 kişi Antalya’nın Kaş ilçesi mahallelerinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Akaryakıt, Otomotiv ve Ulaştırma Grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 12 Nolu Akaryakıt, Otomotiv ve Ulaştırma Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Fethiye şehir merkezinde yaşanan otopark sorunu, toplu taşıma ücretleri ile artan tekne sayısı konularında taleplerini dile getiren üyeler, FTSO’nun yurtdışından aşı temin etme ve aşılama konusunda turizm sektörüne öncelik verilmesi girişimlerini çok olumlu karşıladıklarını söyledi. 

Başkan Oktay, Ayaz bebek için destek istedi

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris'te yaşayan SMA Tip 2 hastası Ayaz ve ailesini ziyaret etti. Oktay, Ayaz'ın yurtdışında uygulanan Zolgensma gen tedavisini olabilmesi için başlatılan yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu.