Zammı Haberleri

Zammı Haberleri

Taksimetre ücretine zam geldi

Artan akaryakıt fiyatları sonrasında Fethiye'de taksimetre ücretine zam geldi. Zammın ardından 100 lira olan indi-bindi ücreti 150 liraya çıktı.

Büyükşehir Personeline Yüzde 17,56 Ek Zam

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 108 personelini ilgilendiren maaş zammı ek protokolle arttırıldı. Buna göre en düşük maaş 25 bin 997 TL’den 29 bin 002 TL’ye yükseldi. En düşük maaşı alan grup sadece 146 kişiyle sınırlıyken, diğer tüm personel 30 bin 312 TL ve üzerinde maaş alacak.

Fırıncı Saraç, Ekmek Zammı Tartışmasına Açıklık Getirdi

Fethiye’de 2016 yılından bu yana fırın işletmeciliği yapan Burak Saraç, halk arasında konuşulan ekmek zammının aslında gram artışından olduğunu belirterek konuya açıklık getirdi. Fethiye’de 200 gram olan ekmeğin gramı 250 grama çıkarken fiyatı da 7.50 liradan 10 liraya yükseldi.

Tüp Fiyatına Zam Geldi

Doğal gaz alt yapısı bulunmayan alanların demirbaşlarından olan tüpler, 2024 yılı zamları ile gündeme geldi. Yetkili isim, yeni dönem itibari ile tüp fiyatlarına zam yapıldığını bildirdi. Peki, ev tüpü kaç TL oldu?

Akaryakıta zam geldi

TÜİK'in bu sabah üretici enflasyonunu açıklamasının hemen ardından benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı geldi.

Muğla Eczacı Odası Başkanı Korkmaz, “İlaç Zammı Tarihi İle Uygulama Tarihi Sıkıntıya Neden Oluyor”

Muğla Eczacı Odası Başkanı Eczacı Saim Korkmaz, ilaçlara 19 Aralık’ta yapılan zammın uygulama tarihinin 25 Aralık olarak belirlenmesinin vatandaşlarda sıkıntıya neden olduğunu, bu sıkıntının çözümünün zam yapılan tarihte uygulamaya geçilmesi olduğunu açıkladı

Fethiye'de emekli isyan etti

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın birlikte çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşının yükseleceği ve Ocak zammıyla birlikte bütün emekli maaşlarının zam alacağı öğrenildi. Fethiye’de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşının kiraya bile yetmediğinin isyanını mikrofonlarımıza belirtti.

Vergi Zamları Tatihi Öne Alındı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) başta olmak üzere ek MTV, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, pasaport harcı, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi gibi kalemlerde Ocak ayından itibaren uygulanacak vergi zammı öne çekildi.

Oto gazın fiyatı 18 lirayı aşacak

Akaryakıta zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren oto gazın fiyatı 69 kuruş artacak. Zammın ardından oto gazın litresi 18 lirayı aşacak.

Vatandaşlar akaryakıt zammına isyan etti

ÖTV zammı sonrası üç ayda zam üstüne zam gören akaryakıtta yeni artış kapıda. Yüzde 25 artış sonrası 90 doları aşan petrol fiyatları durmuyor. Analistler petrol için 3 haneli rakamları telaffuz ederken vatandaş ise zamlara isyan etti.

Motorin ve benzine zam geliyor

Motorine 1,50 TL'lik zam için tarih belli oldu. Zammın 13 Eylül Çarşamba saat 00.01’den itibaren geçerli olacağı belirtiliyor.

LPG’ye zam geldi!

Akaryakıta zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Bugün itibarıyla oto gazın fiyatı 1 lira 31 kuruş arttı. Zammın ardından oto gazın litresi Fethiye’de 17 lirayı aştı.

Benzine Yine Zam

Döviz kurlarındaki dalgalanma ve Brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle benzin ve motorin fiyatları sürekli değişiyor. Motorine yapılan zammın ardından, benzin fiyatlarına da 1,30-1,55 TL arasında bir zam bekleniyor.

Taksimetre Güncelleme Yoğunluğu

Ulaşıma yüzde 51 zammın yapıldığı Fethiye’de taksimetre güncelleme yoğunluğu yaşanıyor.

Fethiye’de taksimetre ücretine zam geldi

Artan akaryakıt fiyatları sonrasında Fethiye’de taksimetre ücretine Q.5 zam geldi. Zammın ardından 40 lira olan indi-bindi ücreti 100 liraya çıktı.

Başkan Oktay: “Her zaman işçimizin yanındayız”

Marmaris Belediyesi Personel A.Ş. ile Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi çerçevesinde 1 Temmuz-31 Aralık 2023 arası ücret zammı protokolü imzalandı.

Fethiye’de tüp fiyatlarına zam geldi

30 Haziran'da gelen zammın ardından tüp fiyatlarına bir zam daha geldi.

Benzine Yeni zam!

Başta benzin litre fiyatı ve motorin fiyatları olmak üzere akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan brent petroldeki ve dolardaki yükseliş, yeni bir zamma yol açtı. Mazot için gelen son 1,55 TL’lik zammın ardından benzin grubunda da bu gece artış yaşanacak. Akaryakıtta ÖTV artırımı ile gelen zamların ardından Avrupa’da iki ülke hariç asgari ücretle en az akaryakıt alınabilen ülkenin de Türkiye olduğu belirlendi.

Pazarda Fiyatlar Cep Yakıyor

Temmuz ayında dövizdeki hızla artışın ve akaryakıta gelen ötv zammının getirdiği hayat pahalılığı halk pazarına yansıdı. Fethiye’de her hafta Salı günleri kurulan  Salı pazarında vatandaşlar pahalılıktan pazarcı esnafı da satışların düşmesinden dert yandı. 

Başkan Taşar, “Sürekli akaryakıta zam gelmesini doğru bulmuyoruz”

Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artış kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV zammı ile benzin fiyatı ve motorin fiyatları güncellendi. ÖTV tutarları motorinde ve 95 oktan benzinde litre başına 5'er lira, LPG'de ise 4 lira artırıldı. Akaryakıt fiyatlarındaki Özel Tüketim Vergisi zammı sonrası Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar FRT TV’ye konuştu.

AppleTürkiye’den Altıncı Zam

Teknoloji devi Apple, Türkiye’de fiyatlara yılın altıncı zammını yaptı. Buna göre en düşük iPhone 14 fiyatı 47 bin 999 liradan 48 bin 304 liraya yükseldi.

Bu sefer de KDV'ye zam geldi! 

Katma Değer Vergisi (KDV) oranı zammı, Resmi Gzazete'nin yayınlanmasının ardından gündeme geldi. Katma Değer Vergisi'ne (KDV) artış yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Araç sahiplerine kötü haber!

Brent petrol fiyatı ve döviz kurundaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde LPG'ye gelen 66 kuruşluk zammın ardından, "benzine ve motorine zam gelir mi?" sorusunu gündeme getirdi. 

Yeni emekli aylığı netleşti

Asgari ücrete yapılan ara zammın ardından, milyonlarca memur ve emekli, maaşlarına zam bekliyor. Enflasyon verisi, önümüzdeki çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulacak. Haziran ayı enflasyon verisi, Kurban Bayramı tatili nedeniyle ertelenmişti ve 5 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak.

Emekli ve memur zammında tablo geldi

Milyonlarca memur ve emeklinin alacağı rakamlar netleşmeye devam ediyor. İşte açıklanan son enflasyon verisi ve demeçler sonrası ortaya çıkan yeni zam miktarı.

Emekli ve memur maaşlarında flaş gelişme! Kademeli zam mı geliyor?

Asgari ücrete yapılacak zammın belli olmasıyla gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın en düşük maaşı iyileştirme yoluyla mı yoksa dengeyi gözetmek adına kademeli mi yapılacağı hakkında formüller konuşulmaya başlandı.

Emeklinin Temmuz Zammı Belli Oldu!

Seçimlerin geride kalmasının ardından milyonlarca emeklinin gözü temmuz ayında açıklanacak olan maaş zammına çevrildi.

Akaryakıta Zam Yolda

Akaryakıta yapılacak olan zammın öncesinde petrol ofislerinde yaşanan yoğunluk dikkat çekti.

CHP’Lİ ALBAN: “ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2 AYDA ERİR”

Asgari ücretin 8 bin 500 lira açıklanmasının ardından muhalefet temsilcilerinden tepki geldi. Yüzde 55'lik zammın enflasyonun çok altında kaldığını öne süren CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Kışın Ankara’da, yazın Marmaris’teki yazlık saraylarında saltanat sürenler, bir eli yağda bir eli balda olan saray iktidarı, işçiye asgari ücret adı altında sefalet ücretini layık görmüştür. Açıklanan asgari ücret zammı enflasyon karşısında 2 ayda erir. Açıklanan bu ücret emekçiyi açlık ve yoksulluğa mahkum etmiştir. İşçiyi sömüren bu harami düzeni ve onun saltanatını sandıkta yıkacağız” dedi.

FİYAT BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ! AKARYAKITA ÇİFTE İNDİRİM

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları sürekli değişmeye devam ediyor. Geçen haftaki çifte zammın ardından bu hafta da akaryakıta çifte indirim geldi.