Zeytin Ağaçları Haberleri

Zeytin Ağaçları Haberleri

Milas yangınında 13 dekar tarım alanı zarar gördü

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, 7 Ağustos Çarşamba akşamı Milas Sekköy Mahallesi'nde başlayan ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılarak Çakıralan Mahallesi'ne kadar genişleyen yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 131 dekar tarım alanının yandığını açıkladı.

Canan Karatay: “Yangın mağduru köylülere destek, atıl durumda olan zeytin ağaçları taşınarak verilmeli”

Prof. Dr. Canan Karatay, sahipsiz zeytin ağaçlarının değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Osmanlı döneminde zeytin ağaçları taşınabiliyordu, biz de yapabiliriz" dedi.

Prof. Dr. Tümen: “İklim değişikliği kapımıza dayandı, düşük rakımlardaki zeytin ağaçlarının mutlaka taşınması gerekiyor”

Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülendam Tümen, iklim değişikliğinin başta zeytin olmak üzere çok sayıda gıda ürününü olumsuz etkilediğini, önlem alınmazsa bir süre sonra zeytin ve zeytinyağı üretiminde ciddi düşüş yaşanacağını söyledi.

Direniş Sürüyor, Gözaltılar Var

Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’ye ait kömür madenine karşı zeytin ağaçlarını savunan İkizköylülerin nöbet alanına bugün sabah jandarma ve TOMA’lar sevk edildi. Köylülerin alandaki mücadelesi sürerken 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

KENDİ DİKTİĞİ ZEYTİN AĞAÇLARINI KORUMAK İÇİN BAŞKA BAHÇESİNE NAKLETMEK İSTEDİ, BAŞINA GELMEYENE KALMADI

Muğla'nın Milas ilçesinde sattığı bahçesindeki zeytin ağaçlarını daha iyi yetiştirmek için başka bir tarlasına nakletmek isteyen Hayrettin Göktepe, çevrecilerin tepkisi ile karşılaştı.

Menteşe’de zeytinlik yangını

Muğla'nın Menteşe ilçesinde zeytinlik alanda çıkan yangında zeytin ağaçları zarar gördü.

Zeytin ağaçlarında korkutan kuruma

17 milyon adet zeytin ağacı varlığı ile Türkiye'nin önemli bir zeytin üretim merkezi durumundaki Muğla'da zeytin ağaçlarında başlayan kurumalar yetkilileri harekete geçirdi.

CHP’Lİ ERBAY: AKP YETER ARTIK ELİNİ AKBELEN'DEN ÇEK, KİRLİ ELİNİ MUĞLA'DAN ÇEK

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy’de bulunan Akbelen ormanında maden sahası açılması için zeytin ağaçlarının kesilmesine yeniden başlanmasına tepki gösterdi.

Belediye Yangında Zarar Görmüş Zeytin Ağaçlarının Sağlıklı Gelişmesi İçin Çalışıyor

Bodrum Belediyesi, Mazı Mahallesi’nde yangında zarar görmüş zeytin ağaçlarının, sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak için inceleme başlattı.

Milas’ta zeytin ağaçlarının bakımı yapıldı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının bahçesinde bulunan zeytin ağaçlarının bakımı, Milas Ziraat Odası Başkanlığı çalışanları tarafından yapıldı.

Soğuk sıkım zeytinyağı aşevinde değerlendirilecek 

Pandemi sürecinde yerli üretimi destekleyen tarım politikalarıyla farkındalık yaratan çalışmalara imza atan Menteşe Belediyesi, zeytinyağı üretimine başladı. Belediyeye ait tarım arazilerinde ve yol kenarında yetişen yaklaşık 200 kilogram zeytinden elde edilen soğuk sıkım zeytinyağı, aşevinde yemek yapımında kullanılarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak. 

Marmaris Belediyesi tarımsal faaliyetlerine devam ediyor

Marmaris Belediyesi’nin kendi arazilerinde yürüttüğü tarımsal faaliyetler devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yer fıstığı ekilen Turgut Köyü’ndeki tarlada bu ay patates ekimi için hazırlıklar başladı. Bu çerçevede arazi içinde bulunan zeytin ağaçlarına da gençleştirme budaması yapıldı.

Coğrafi işaret, Milas zeytinyağında markalaşma yarışı başlattı...

Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, ilçe sınırları içindeki memcik türü zeytin ağaçlarından erken hasat/soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen polifenol değerleri yüksek zeytinyağına Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan 2016 yılında coğrafi işaret tescili alınmasından bu yana geçen sürede Milas zeytinyağında adeta bir markalaşma yarışı yaşanıyor. Coğrafi işaret alınmazdan önce 10'u bulmayan Milas'taki zeytinyağı markası kısa süre içinde 62'ye yükseldi.

Milas zeytinyağında markalaşma bereketi yaşanıyor

Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Milas ilçesi sınırları içindeki memecik türü zeytin ağaçlarından erken hasat, soğuk sıkımla elde edilen zeytinyağına coğrafi işaret alınmasıyla birlikte zeytinyağında markalaşma da arttı.

BAŞVURULAR 25 HAZİRAN’DA SONA ERİYOR

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 17-21 Mayıs tarihleri arasında meydana gelen aşırı sıcaklar neticesinde bölgemizdeki narenciye ve zeytin ağaçlarının meyve tutumunda yüzde 70 ve üzerinde hasar meydana geldiğini bildirdi.

ZEYTİN AĞAÇLARI KORUMA ALTINDA

TEMA Vakfı Fethiye temsilcisi Mehmet Yıldırım; kamuoyunda zeytinlik yasa tasarısı olarak da adlandırılan torba kanundaki zeytinlikler ve meralar ile ilgili açıklamada bulundu. TEMA Vakfı Fethiye İlçe Sorumlusu Mehmet Yıldırım gazetemiz muhabirine yapmış olduğu açıklamada “Bilindiği üzere 18 Haziran 2017’de Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de kabul edildi. Kamuoyunda zeytinlik yasa tasarısı olarak da konuşulan torba kanundaki zeytinlikler ve meralarla ilgili maddeler başta zeytin üreticileri olmak üzere, TEMA Vakfı’nın ve diğer sivil toplum kuruluşlarının yoğun çabaları ve kamuoyu tepkisi sonrası geri çekildi” dedi…

Tarım İlacından Etkilenip, Öldü

İlçemiz Eldirek Mahallesinde el tulumbasıyla zeytin ağaçlarını ilaçlarken, tarım ilacından etkilenen 61 yaşındaki Elyaz Eskici yaşamını yitirdi.