Fethiye Belediyesi'nden Toplu Tanıtım Töreni

Fethiye Belediyesi tarafından Çalış Sahil Bandı'nda ve civardaki çeşitli noktalarda yapılan hizmetler için tanıtım töreni düzenleniyor. Belediye Başkanı Alim Karaca, Çalış Sahil Bandı'ndaki Belediye Çarşısı önünde, 02 Mart 2024 Cumartesi günü saat: 17.00'de gerçekleştirilecek tanıtım törenine tüm Fethiye halkını davet etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye Belediyesi geçtiğimiz aylarda Çalış Sahil Bandı’nı tamamen yenilemiş, Sahil Bandı’na 11 dükkandan oluşan küçük bir çarşı açmış, Mustafa Kemal Bulvarı’nı sıcak asfaltla kaplamış, Adliye Sarayı ve Çalış girişindeki iki akıllı kavşakla trafik akışını hızlandırmıştı. 
Ayrıca, Çalış’taki ahşap köprü yenilenmiş, Foça mahallesinin simgesi Civcili Ahmet Ağa Meydanı baştan aşağı elden geçirilmiş ve Çalış sahilinde bir de halk plajı açılmıştı. 

Çalış Kordon Boyu, Belediye Çarşısı, Mustafa Kemal Bulvarı, Çalış Halk Plajı, Civcili Meydanı
Fethiye Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı yeni Çalış Sahil Bandı, Mustafa Kemal Bulvarı sıcak asfalt ve akıllı kavşaklar, Civcili Ahmet Ağa Meydanı ve Çalış Köprüsü’nün toplu tanıtımları Cumartesi günü yapılacak. 
Fethiye’de sosyal belediyecilik çalışmaları yanında önemli projelere imza atan  Belediye Başkanı Alim Karaca; “Doğal yapısı itibariyle Çalış plajı, ilçemizin en cazip bölgelerinden birisi durumunda bulunuyor. Biz de çok uzun yıllar neredeyse çivi bile çakılmayan bu bölgeye hak ettiği değeri kazandırabilmek için birçok örnek proje gerçekleştirdik. Birkaç kat artan maliyetlere rağmen, çeşitli idari ve bürokratik sıkıntılara rağmen, Çalış’ta ve etraftaki çeşitli noktalarda önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Çalış sahil bandındaki elektrik, içme suyu ve kanalizasyon sistemlerini yeniledik. Bisiklet ve yürüyüş yolları elden geçti. Engellilerimiz için de ekstra önlemler aldık. Oturma gruplarından, aydınlatma sistemlerine kadar her şey yenilendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bu proje için bir miktar hibe almıştık ama Çalış sahil bandı yenilemesi için yapılan harcamaların % 85’ini belediye olarak biz karşıladık.” dedi.  
Alim Karaca; “Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz tanıtım etkinliğinde, yalnızca Çalış Kordonu yenileme çalışmaları hakkında değil, ayrıca, Çalış’a açtığımız Belediye Çarşısı, Çalış halk plajı, Çalış köprüsü, Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki sıcak asfalt ve akıllı kavşak uygulamaları, Foça mahallesinin simgesi Civcili Ahmet Ağa Meydanı yenilemesi hakkında da kamuoyunu aydınlatacağız.
Bu hizmetlerin yapılmasında büyük emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, çalışmalar esnasında sabır gösteren vatandaşlarımıza, çalışmalarımıza destek veren sivil toplum kuruluşlarına bir kez daha teşekkür ediyor, etkinliğimize tüm Fethiye halkını davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN