Fethiye'de Cumhuriyet Coşkusu

En büyük bayram olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fethiye'de coşkulu bir şekilde kutlandı. 29 Ekim sabahı Saat 9.00'da Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın tebrikleri kabulü ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Saat 10.00'dan sonra Fethiye Şehir stadında devam etti…Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde konuşma yapan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık 'Türk dünyası, İslam alemi ve mazlum milletler Türkiye Cumhuriyetinin şahlanışını beklemektedir' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

En büyük bayram olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fethiye’de coşkulu bir şekilde kutlandı.  29 Ekim sabahı Saat 9.00’da Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın tebrikleri kabulü ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Saat 10.00’dan sonra Fethiye Şehir stadında devam etti…Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde konuşma yapan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık “Türk dünyası, İslam alemi ve mazlum milletler Türkiye Cumhuriyetinin şahlanışını beklemektedir” dedi.

 Vatandaşlar tarafından yoğun katılım ile gerçekleşen kutlama  etkinliklerine;  Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, AK Parti Muğla Milletvekili ve Akdeniz PA komisyonu başkanı Hasan Özyer, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Demirelli, İlçe Emniyet Müdür Hakan Aşık, Ak Parti ilçe Başkan Vekili Ramazan Çetin, CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Şahin, gaziler, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler, veliler  ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve  beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile birlikte törene katılan öğrenciler, öğretmenler, vatandaşlar ve tüm halkın bayramını kutladılar. Törende;  Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız coşkulu şekilde söylendi. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, tüm halkın cumhuriyet bayramını kutladıktan sonra "Büyük Türk Milletinin 1. Dünya Savaşında milyonlarca kilo metre kare vatan toprağını ve 3 milyon yiğit insanını şehit vermiş ağır kayıplarla Osmanlı İmparatorluğu elden gitmişti. 22 milyon kilo metre kare olan imparatorluktan 30'un üzerinde bağımsız devlet çıkmış bize ise 780 bin kilo metre kare vatan toprağı kalmıştır" dedi

“İlim  Ve İrfan Ordusuna İhtiyacımız Var”

Cumhuriyetin özelliklerini ve değerlerini anlatan Kaymakam Çalık, konuşmasının büyük bir bölümünde FETÖ/PDY'nin  darbe kalkışmasını kınayıp "Donanımlı devlet adamlarına olduğundan daha fazla onları yetiştiren ilim ve irfan ordusuna ihtiyacımız var. Aziz Sancar gibi bilim adamı, vatansever kahramanlara ihtiyacımız var. Bilge Kağan'ın Orhun Kitabelerine yazdırdığı gibi 'Altta yer delinmedikçe, üste gök çökmedikçe senin ilini töreni kim bozabilir. Ey Türk titre ve kendine dön. Medeniyet ve gelişim öz kültürümüzde ve birlik ve beraberliğimizdedir. Türk dünyası, İslam alemi ve mazlum milletler Türkiye Cumhuriyetinin şahlanışını beklemektedir. Türkiye Cumhuriyetinin batının kokuşmuş, kanlı medeniyetine ihtiyacı yoktur. Gerçek medeniyet Türk kültüründe ve gerçek İslam anlayışında mevcuttur" dedi. Törende öğrenciler Cumhuriyet ve vatan sevgisini anlatan şiirler okudu. Tören sırasında THK paramotor gösterileri de bayrama renk kattı.

“Ömer Halisdemir Anlatıldı”

 

Yaklaşık 300 öğrenci tarafından İstanbul'un işgalinin ardından kurtuluş savaşına giden süreç, Kurtuluş savaşından Cumhuriyet’in kurulması  ve Cumhuriyet değerleri  ile 15 Temmuz darbe kalkışması anlatıldı. 15 Temmuz darbe kalkışmasında ilk kurşunu atan Ömer Halisdemir'de canlandırıldı. Tören resmi geçit ile sona erdi. Törenin ardından Kaymakam Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı ve Muğla Milletvekili Hasan Özyer töreni hazırlayan öğretmen ve öğrencileri kutlayıp " Çok Anlamlı ve Gurur Veren Bayram Töreni İzledik" diye konuştular. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN