Fethiye'de Fotoğrafçılar Dernekleşiyor

Fethiye'nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu Foto Kandiye'nin sahibi Şükrü Gürel öncülüğünde Fethiye'deki fotoğrafçılar dernekleşiyor. Uzun yıllardır kayıt dışı fotoğrafçılarla mücadele eden Şükrü Gürel gazeteniz muhabirine açıklamada bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye’nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu Foto Kandiye’nin sahibi Şükrü Gürel öncülüğünde Fethiye’deki fotoğrafçılar dernekleşiyor. Uzun yıllardır kayıt dışı fotoğrafçılarla mücadele eden Şükrü Gürel; gazeteniz muhabirine açıklamada bulundu.

Fethiye Profesyonel Fotoğrafçılar Derneğinin kuruluş aşamasında olduğunu ifade eden Şükrü Gürel “bu amaçla çeşitli ziyaretler gerçekleştirmekteyiz. Kayıt dışı çalışmayı önlemek için ilk ziyaretimizi  görevine yeni atanan Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar’a gerçekleştirdik” dedi…

 

Fethiye’de fotoğrafçılık deyince ilk akla gelen isim olan Foto Kandiye’nin sahibi dededen fotoğrafçı Şükrü Gürel; gazetemiz muhabirine yapmış olduğu açıklamada “Fethiye’de 30 civarında Maliye’ye kayıtlı vergi levhası olan fotoğraf stüdyosu  bulunmaktadır. Maalesef özellikle yaz sezonunda düğünlerde  ortaya çıkan amatör fotoğrafçılar her sene artmaktadır. Haksız rekabeti önlemek kanuni bir olaydır. Bunun için biz Fethiye’deki  bazı  profesyonel  fotoğrafçı arkadaşlarımızla bir araya gelip Fethiye Profesyonel Fotoğrafçılar Derneğini kurduk. Şu anda derneğimiz kuruluş aşamasında. Geçtiğimiz yıl; TBMM’de torba yasa ile çıkan kanunla önemli kararlar alınmasına rağmen yaptırımlar yeterli gelmemektedir. Örnek vermek gerekirse internet ortamında bile reklam veren kayıt dışı fotoğrafçılar ile bir çok sorun yaşamaktayız. Bir çok düğün fotoğrafının kayıp olduğunu vatandaşlarımız bize gelip söylemekteler. Kayıt dışı çalışan fotoğrafçılıkla mücadele edebilmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirmekteyiz. İlk ziyaretimizi Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Sayın Mithat Aktar’a gerçekleştirdik.  Hem yeni görevi hayırlı olsun dedik, hem de fotoğrafçıların sorunlarını ilettik” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN