Fransız Gazeteci Fethiye'de

Fransa'nın tanınmış bazı yazarları bölgemizin ve deniz turizminin tanıtımı kapsamında mavi yolculuk yapmak üzere bölgemize davet edildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fransa’nın tanınmış bazı yazarları bölgemizin ve deniz turizminin tanıtımı kapsamında mavi yolculuk yapmak üzere bölgemize davet edildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası adına 3-11 Aralık 2016 tarihleri arasında iştirak edilen Paris Denizcilik Fuarında (Nautic Paris Boat Show) Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığı ile bazı Fransız basın mensupları ile görüşülmüş ve Türkiye’ye davet edilmişlerdir.

Bu kapsamda Figaro Nautisme yazarı Sayın Albert BREL 7-13 Nisan 2017 tarihleri arasında Fethiye’de olacaktır.

Yaz sezonu öncesi bölgemize gelecek diğer yazarların da ilgi alanlarına göre önceden yapılan görüşmeler doğrultusunda aşağıdaki bölge ve deniz turizm faaliyetlerinin tanıtımı yapılacaktır.

Albert BREL’in Fethiye’de ki programında 8-9 Nisanda Kayaköy Antik Kenti, Babadağ, Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz Tabiat Parkı, Yörük müzesi, Xantos, Letoon ve Patara Antik Kentleri, Patara Feneri gezileri gerçekleştirmiştir. 10 Nisan Pazartesi Fethiye Kaymakamı Sayın Ekrem Çalık ve Fethiye Belediye Başkanı Sayın Behçet Saatçı makamında ziyaret edilecektir.

Gerçekleşen ziyaret kapsamında İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şaban Arıkan; “Bölgemiz deniz turizmini geliştirmek, mevcut deniz turizmi potansiyelini arttırmak ve bölgemizin uluslararası platformlarda tanıla bilirliğini arttırmak maksadıyla katıldığımız Paris Denizcilik Fuarında yaptığımız çalışmalar etkili geçmiştir. Sayın Albert BREL davetimizi kabul etmiş ve bölgemizin tanıtımını Avrupa’nın en çok denizcilik kültürünü seven ülkelerinden birisi olan Fransa’da gerçekleştireceği için kendisine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Belirlenen ziyaretlerin ardından BREL bölgemiz mavi yolcuğunun tanıtımı maksadıyla 3 gün sürecek mavi yolculuğa çıkacaktır. BREL bölgemizi ve mavi yolcuğu Figaro Nautisme dergisinde tanıtan bir makale kaleme alacaktır.

Albert BREL Kimdir?

Albert BREL CNRS adlı Uluslararası dergideki kariyerinin yanında, her zaman denizle ve deniz ekipmanlarıyla ilgilenen bir yazar olmuştur.

Uzun yıllardır, teknik makaleler ve çeşitli ekipmanlar üzerinde yapılan karşılaştırmalı raporlar yazmaktadır.

 

Buna ek olarak, elektronik haritalama teknolojilerinin teknelerde kullanımına yönelik çözümler sunan birçok kitabı vardır. Mösyö Albert BREL Halen Figaro Nautisme’de periyodik olarak yazılarına devam etmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN