Genç piyanistler sahneye çıkmaya hazırlanıyor

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali bünyesinde gerçekleştirilen Gümüşlük Festival Akademisi'nde 2. piyano masterclassına katılan öğrenciler konser verecek…

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Gümüşlük Festival Akademisi (GFA) kapsamında, 9 Ağustos’ta başlayan 2. piyano masterclassı, 16 Ağustos’a kadar devam edecek. Eğitim programının sonunda genç piyanistler aynı gün, festival merkezinde yer alan Toprak Ev’de bir de konser verecek. Konserin sonunda düzenlenecek törenle genç yetenekler sertifikalarını almaya hak kazanacak.

Genç piyanistler sınav verecek

GFA 2. piyano masterclassında, festival kapsamında bir de konser verecek olan Balçikalı piyanist Eliane Reyes ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay eğitmen olarak yer alıyor. Ustalık sınıfına katılan yaşları 10 ile 18 arasında değişen 11 genç piyanist, 16 Ağustos Çarşamba akşamı saat 20.30’da izleyici karşısında olacak ve eğitmenlerinden aldıkları bilgi ve deneyimleri sergileyecek.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlk ve Ortaokulu, Bursa Elena Çekiç Piyano Akademisi gibi farklı eğitim kurumlarından gelen genç piyanistler, Toprak Ev’de verecekleri konserde Bach, Beethoven, Chopin, Rachmaninov, Ravel, Debussy gibi bestecilerin eserlerini seslendirecek. Konserin geliri bir sonraki yılın öğrenci burs fonuna aktarılacak.

Festivalin temel ilkesi eğitim

KUMDA konserleri serisinde GFA’nın genç yeteneklerine ayrılan konseptin temel hedefi eğitime katkı sağlamak. Bodrum Klasik Müzik Derneği’nin bir projesi olarak 20 yıldır hayata geçirilen Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’ne paralel gerçekleştirilen Gümüşlük Festival Akademisi’nde bugüne kadar 2 bine yakın genç yetenek sertifika aldı. 2006’da ilk kez gerçekleştirilen GFA masterclass programı çerçevesinde gelir durumuna göre birçok öğrenciye burs verildi ya da burs veren hayırsever şahıs ya da kurumlarla ihtiyaç sahibi yetenekler buluşturuldu. Şu an halen 10 genç yetenek, GFA’nın destek ve girişimleriyle yurtdışında okunaya devam etmekte.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN