Güç Birliği Fakülte'de Toplandı

Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu şubat ayı toplantısı, MSKÜ Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar'ın daveti üzerine eğitim öğretime şubat ayında başlayan Fethiye İşletme Fakültesi binasında yapıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu şubat ayı toplantısı, MSKÜ Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar'ın daveti üzerine eğitim öğretime şubat ayında başlayan Fethiye İşletme Fakültesi binasında yapıldı.
 Toplantıda mimarlık fakültesinin Fethiye'de açılması ile tarım ve hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesi açılması üzerine görüş alış verişinde bulunuldu. Güç Birliği Platformu üyeleri toplantıdan sonra Dekan Gavcar'ın eşliğinde binaları gezerek bilgi aldılar.

Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu şubat ayı toplantısını 9 Şubat Perşembe günü saat 14.00'de MSKÜ Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar'ın ev sahipliğinde Fethiye İşletme Fakültesinde yaptı. Toplantıya Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Dönem Başkanı Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, FTSO Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Pazarcılar Odası Başkanı Adem Hıra, Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır, TÜRSAB Batı Akdeniz BYK Başkanı Süleyman Kaya, Barış Kaya, EMO Fethiye Temsilcisi Sermet Ünel ve Veli Önver, DTO Müdürü Bülent Telli, Fethiye Ziraat Odasından Devrim Beyde, İMO Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Muğla Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Turgut Tokmak, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, FTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çelik katıldı.

"Fethiye İşletme Fakültesi Yerleşkesi Bir Çok Üniversiteden Daha İyi"
MSKÜ Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar, şubat ayında eğitim öğretime başlayan yeni binalar hakkında kısa bilgi vermesinin ardından Güç Birliği Platformu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda Platform Üyeleri Fethiye İşletme Fakültesi yerleşkesinin oldukça güzel olduğunu belirterek, bu koşullarda bir yerleşkenin bir çok üniversitede bulunmadığına dikkat çektiler.  Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Dönem Başkanı Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, konuşmasında yeni binaların hayırlı olmasını dileyerek mimarlık fakültesinin Fethiye'de açılması düşüncesi konusunda yapılacak çalışmaların yönünün belirlenmesi için platform üyelerinin görüşlerini açıklamasını istedi.

"Mimarlık Fakültesi İçin Resmi Başvurumuzu Yapalım"
Rektör Harmandar ile yapılan görüşme hakkında bilgi veren FTSO Başkanı Akif Arıcan, Harmandar'ın "Binaların yüzde ellisini yaparsanız mimarlık fakültesini Fethiye'de açabiliriz, İşletme Fakültesi için Fethiyeliler ciddi destek verdi, devlet bu tür konulara çok sıcak yaklaşıyor" dediğini hatırlatarak, "Fethiye İşletme Fakültesinin açılması için verdiğimiz desteği Mimarlık Fakültesi için de veririz. Mimarlık Fakültesinin Fethiye'ye gelmesi için çalışmalarımıza devam edelim. Fethiye Üniversitesinin kurulması tüm Fethiye kamuoyunun beklentisi konumuna geldi. 5-6 yıl sonra burada 8-10 bin öğrenci olacak" dedi. MSKÜ Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar, mimarlık fakültesinin Fethiye'de açılması konusunda yaptığı konuşmada, "Rektörümüz ile görüşmüşsünüz, bundan sonra bunun kararını Üniversite üst yönetimi verir. Fethiye cennet gibi bir yer. Fakülte alanımız bir çok İl'de bulunmayan bir güzellik ve nitelikte" diye konuştu.  Üniversitelerin şehirlerle orantılı olarak büyümesi gerektiğinin belirtildiği toplantıda, mimarlık fakültesi için tüm platform üyelerinin imzasıyla MSKÜ'ne resmi başvurunun yapılması, aynı yazının da milletvekillerine gönderilmesi kararı kabul edildi. Fethiye İşletme Fakültesi kavşak düzenlemesi yapılmaması nedeniyle sıkıntı yaşanmaya devam edildiği belirtilerek, sıkıntının bir an önce aşılması için ilgili kurumlara yazı yazılması kararı alındı.

 

"Tarım Ve Hayvancılık Osb İçin Yer Bulalım
 Toplantıda FTSO yürütülen Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, Mermer OSB için ciddi talep toplandığını, İl dışından da taleplerin geldiğini belirterek "Belirlenen alan için talep çok fazla, neredeyse doldu diyebiliriz" diye konuştu. FTSO Başkanı Akif Arıcan, tarım ve hayvancılık OSB için yer arayışlarına hız verilmesi gerektiğini belirterek "Bölgemizin kalkınmasına ciddi katkısı olacak. Uygun arazileri bulmak için çalışmalarımızı hızlandıralım" dedi. Muğla Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Turgut Tokmak bölgemizin Tarım ve Hayvancılık OSB'ye ciddi şekilde ihtiyaç duyulduğunu belirterek yer arama çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Fethiye ve Seydikemer Bölgesinde 150 ton süt üretildiğini, bunun aynı gün diğer illere gönderildiğini belirten Tokmak, "Neredeyse aynı sütün işlenmişini iki katı fiyat vererek geri alıyoruz. Süt üretimini dar gelirli aileler yapıyor. Sütün değerlenmesi köyden kente göçün önüne geçebilir. Hayvancılık OSB yaylalarda kurulabilir. Süt işleme tesisi için yatırım yapacak işletmeler var ama yer yok. İşletmeci yatırım yapamayınca teşviklerden de faydalanamıyor, dolayısıyla büyüyemiyor. Bunun önünün açılması lazım" diye konuştu. MSKÜ Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar, toplantının ardından binaları ve yerleşkeyi gezen Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu üyelerine bilgi verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN