GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU TEMMUZ AYI TOPLANTISI

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Temmuz ayı toplantısında platformun 6 ayda bir değişen dönem başkanlığı Mimarlar Odası Fethiye temsilciliğinden Muğla Barosu Fethiye Temsilciliğine geçti. Toplantıda gündemi Fethiye Üniversitesinin kurulması için başlatılan imza kampanyasının değerlendirilmesinin yanı sıra Seydikemer'e Halk Bankası şubesi ile mesleki ve teknik eğitim veren lise açılması konuları ele alındı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Temmuz ayı toplantısında platformun 6 ayda bir değişen dönem başkanlığı Mimarlar Odası Fethiye temsilciliğinden Muğla Barosu Fethiye Temsilciliğine geçti. Toplantıda gündemi Fethiye Üniversitesinin kurulması için başlatılan imza kampanyasının değerlendirilmesinin yanı sıra Seydikemer’e Halk Bankası şubesi ile mesleki ve teknik eğitim veren lise açılması konuları ele alındı.

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Temmuz ayı toplantısı 13 Temmuz Perşembe günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda topladı. Toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Fatih Taşer, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Müdürü Bülent Telli, Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Sermet Ünel, FTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çelik, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır katıldı. 6 ayda bir değişen platform dönem başkanlığı da bu toplantı da değişti. Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, platformun dönem başkanlığını Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Fatih Taşer’e devretti.

ÜNİVERSİTE İÇİN İMZA KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Toplantıda platform tarafından başlatılan ve devam eden “Fethiye’ye Üniversite Yakışır” imza kampanyası çalışmaları değerlendirildi. Devam eden kampanyanın görünürlüğünü arttırmaya yönelik yapılacak billboard, afiş gibi çalışmaların bütçelendirilerek tüm platform üyesi meslek kuruluşları tarafından finanse edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca ilçelerde üniversite kurulması konusunda deneyimli akademisyenlerden görüş alınarak tecrübelerinden faydalanılmasında fikir birliğine varıldı.

SEYDİKEMER’İN SORUNLARI ELE ALINDI

Toplantıda ayrıca iki konu gündem dışı olarak ele alındı. Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır tarafından Seydikemer’de banka şubesi sayısının az olması konusu gündeme getirildi. Harun Sağır bu konuda Halk Bankası ile görüştüğünü ancak olumlu bir sonuç alamadığını ifade etti. Harun Sağır, Seydikemer’e Halk Bankası şubesi açılması için platformdan destek istedi. Konuya ilişkin Maliye Bakanlığı, Halk Bankası Genel Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine yazı yazılması kararlaştırıldı.

Harun Sağır Seydikemer’de yaşanan ara eleman sorununa da değinerek Seydikemer’in mesleki ve teknik eğitim veren liseye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN