Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

ÇALIK “BÜYÜK BİR FELAKET YAŞANABİLİRDİ”

Yedi burunlar açıklarında aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 113 Suriyeli kaçağın içinde bulunduğu yat, aşırı yük nedeniyle su alarak batma tehlikesi geçirdi. Büyük bir tehlike atlatan Suriye uyruklu kaçak göçmenler Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından güvenli bir şekilde Fethiye’ye getirildi. Olay ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık “Çok büyük bir felaket yaşanabilirdi. Türk Sahil Güvenlik güçlerinin anında müdahalesi ile tekne batmadan Suriyeli kaçak göçmenler kurtarıldı. Sahil Güvenlik komutanlığını takdir ediyorum” dedi.

EĞİTİM GEMİSİ FETHİYE’DE - “GELECEĞİN DENİZCİLERİ YETİŞİYOR…”

Geleceğin kaptanlarının ve denizcilerinin yetiştirildiği eğitim gemisi Fethiye’de. Evvelki gün Fethiye körfezine demirleyen denizcilik fakültesi öğrencilerinin eğitim aldığı Samsun feribotu kaptan ve idari personeli Kaymakamı Ekrem Çalık ile Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı’yı makamlarında ziyaret etmişti. Dün de Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ile Fethiye Liman başkanı Cihan Duman ve İMEAK DTO Fethiye şubesi başkanı Şaban Arıkan Samsun feribotuna iadeyi ziyaret gerçekleştirdiler…

KARAYİĞİT’TEN “ANIZ YAKMAYIN” UYARISI

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, toprağın en büyük düşmanının anız yakma olduğunu bildirdi. Karayiğit ile gerçekleştirilen özel röportajda “anız yakma sırasında 250 dereceye ulaşan sıcaklık, toprakta verimlilik için en önemli unsurlardan biri olan organik maddeleri yok ediyor, toprağın biyoloji, fiziksel, kimyasal özelliklerine zarar veriyor” dedi. Karayiğit, “her yıl hasattan sonra rutin bir tarımsal uygulama gibi gerçekleştirilen ve toprak verimliliğine uzun vadede ciddi zararlar veren anız yakma ve yanlış arazi kullanımının, verimli tarım alanlarının azalmasına ve toprak verimliliğinin zamanla kaybolmasına neden olduğunu belirtti. Anız yangınları sırasında sıcaklığın 250 santigrat dereceye ulaştığına dikkati çeken Karayiğit, şunları kaydetti:

“OSMAN ÇIRALI” FTSO BAŞKANLIĞINA ADAY…

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası meclis başkanı Osman Çıralı gazetemiz muhabiri ile yapmış olduğu görüşmede FTSO başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Çıralı yapmış olduğu yazılı açıklamada çeşitli iddialarda bulunarak; FTSO başkanı Akif Arıcan ile oda yönetimini bir kez daha eleştirdi…

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM BOĞALAR'DA YÖRÜKLERLE KUCAKLAŞIYOR

19. Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şöleni 22 Temmuz’da Muğla/Seydikemer/Boğalar Yaylasında Gerçekleşiyor.

GELECEĞİN MİMARLARIN DAN SIRADIŞI OYUN ALANI

Seydikemer Belediyesinin katkısıyla İstanbul MEF Üniversitesi Öğrenciler'inin Seydikemer Kayadibi mahallesinde çocuklar için tasarlamış oldukları oyun alanının açılışı gerçekleştirildi.

ADD “BURHAN KUZU’YU ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesinden başkanlığından yapılan yazılı açıklamada bazı iddialarda bulunarak Ak Parti Milletvekili ve Anayasa Profesörü Burhan Kuzu’ya kınama mesajı yayınladı…

ADD “KIBRIS’I VEREN TÜRKİYE’Yİ VERİR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetim kurulu başkanı haydar Murat Topçu Kıbrıs Barış harekatının 43. Yıldönümü nedeniyle yapmış olduğu açıklamada; Türkiye’nin güvenliği Kıbrıs’tan başlar. Kıbrıs’taki soydaşlarımızın güvenliği de Türkiye’ye bağlıdır. Unutulmamalıdır ki, bugün Kıbrıs’ı veren yarın Türkiye’yi verir, dedi.

ASILSIZ PAYLAŞIM NEDENİYLE SAVCILIĞA BAŞVURDU…

Fethiye’ de sosyal medyada asılsız bir paylaşım nedeniyle neye uğradığını şaşıran E. T. soluğu Fethiye adliyesinde aldı. Fethiye adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan 56 yaşındaki E. T. “kendi öz kızına tecavüzden yargılanıyor” şeklinde yapılan asılsız bir paylaşım nedeniyle mağduriyetini ifade etti…

COŞKUN KARABULUT’UN ŞİİRLERİ AZERBAYCAN’DA KİTAPLAŞTIRLDI

Fethiye’de yaşayan şair ve yazar Coşkun Karabulut’un şiirleri Azeri lehçesine çevrilerek Azerbaycan’da kitap olarak yayımlandı. Salihli’de bir şiir etkinliğinde tanıştığı şair Nazile Gültaç tarafından Azeri lehçesine çevrildikten sonra şair Ekber Qoşalı tarafından Dünya Genç Yazarlar Birliği yayınları arasında kitap olarak yayımlandı

FETHİYE ADLİYESİ’NDE ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMASI

Muğla’da ilk defa Fethiye Adliyesinde engelli vatandaşların erişimine imkân veren erişilebilirlik uygulaması gönüllerde taht kurdu.

BAŞKAN SAATCI'YATEŞEKKÜR ZİYARETİ

TGB HEYETİ FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI BEHÇET SAATCI'YATEŞEKKÜR ZİYARETİNDE BULUNDU

VALİ YARDIMCISINDAN ALTINOKTA’YA ZİYARET

Fethiye Adliyesi’nin erişilebilirlikle ilgili yükümlülüklerini yerine getirmiş olması nedeni ile kendilerine erişilebilirlik ve izleme komisyonu tarafından yeterlilik belgesi verilmesi ile ilgili düzenlenen törenden sonra Vali Yardımcısı Ekrem AYLANÇ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay TÜRKOĞLU Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şube Başkanı aynı zamanda Engelliler Konfederasyonu temsilen Erişilebilirlik ve İzleme Komisyonu Üyesi olan Mehmet ÜSTÜN’e ziyarette bulundular.

AKDENİZ PARLAMENTER ASAMBLESI (AKDENİZ-PA) ORTA DOĞU GÖREV ZİYARETİ

Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Orta Doğu Görev Ziyareti çerçevesinde Muğla AK Parti Milletvekili ve AKDENİZ-PA Türk Grubu Başkanı Hasan Özyer’in Başkanlığında AKDENİZ-PA Türk Grubu Komisyonu Üyeleri Amman’daki Suriye Göçmen Kampını ziyaret etti.

ZEYTİN AĞAÇLARI KORUMA ALTINDA

TEMA Vakfı Fethiye temsilcisi Mehmet Yıldırım; kamuoyunda zeytinlik yasa tasarısı olarak da adlandırılan torba kanundaki zeytinlikler ve meralar ile ilgili açıklamada bulundu. TEMA Vakfı Fethiye İlçe Sorumlusu Mehmet Yıldırım gazetemiz muhabirine yapmış olduğu açıklamada “Bilindiği üzere 18 Haziran 2017’de Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de kabul edildi. Kamuoyunda zeytinlik yasa tasarısı olarak da konuşulan torba kanundaki zeytinlikler ve meralarla ilgili maddeler başta zeytin üreticileri olmak üzere, TEMA Vakfı’nın ve diğer sivil toplum kuruluşlarının yoğun çabaları ve kamuoyu tepkisi sonrası geri çekildi” dedi…

KAYMAKAM ÇALIK DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜNE VE NÖBETİNE KATILDI

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü’ne ve demokrasi nöbetine katıldı.

EŞEN ESNAFI HARUN BAŞKANI BAĞRINA BASTI

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sağırın Eşen Ortaokulu mezunu olması her ziyaretinde olduğu gibi bu ziyarete de ayrı bir önem kattı.

TOKAT TÜRK BASININA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Tokat Gazeteciler Televizyoncular Ve Radyocular Derneği'nin ev sahipliğinde Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı 8 federasyon Genel Başkanı ve Türkiye genelinden 60 cemiyet başkanı Tokat'ta bir araya geldi. Fethiye’yi temsilen Fethiye Gazeteciler Derneği başkanı Hürmüz Seda Köktener ve başkan yardımcısı Mesut Bölük katıldı.

KAYMAKAM ÇALIK ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında Şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Toplam 15377 haber.