Hastanede Anne Sütünün Önemi Vurgulandı

Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri olarak belirlenen Emzirme Haftasında Anne Sütü ve Emzirmenin önemini annelere farkındalık oluşturabilmek adına Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stant kuruldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Gebe bilgilendirme sınıfı eğitimci ebeler Dilek Çelik ve Gülşah Gürel tarafından poliklinik giriş arenasında kurulan stantta, anne adaylarına ve emziren annelere anne sütünün önemi ve emzirme hakkında bilgilendirmeler yapılarak, lohusa şerbeti ve kurabiye ikramında bulunuldu.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve hastane idarecileri de ziyaret ettiği stantta ebelere çalışmalarında destek verdi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Turhan Togan “Sağlıklı Nesiller Ve Sağlıklı Gelecek İçin Anne Sütü Bir Hazinedir, Anneden Bebeğe İlk Aşıdır. 1991 yılından itibaren Ülkemizde, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" başlatılmıştır. Bu çerçevede bebek dostu hastane olarak gebe okulumuzda gebelerimize eğitim ve danışmanlık hizmeti sunmaktayız. Anne sütü bebeklerimizin gelişimi için en uygun içeriğe sahip, doğal, her an hazır olan bir besindir.

Bebeklerimizin doğumdan itibaren ilk yarım bir saat içerisinde emzirilmesine başlamak, ilk 6 ay bebeklerimizin ihtiyaçlarının tamamını karşılayan anne sütüyle beslenmelerine devam etmek ve emzirme sürelerini 2 yılın üzerine taşımak en önemli hedefimizdir. Sağlıklı ve doğru emzirme hakkında eğitimlerimiz gebe okulumuzda ve yeni doğum yapmış değerli annelerimize yataklı servislerimizde ebelerimizce de anlatılmakta ve destek olunmaktadır. Sağlıklı nesiller için hayata anne sütü ile başlayalım” dedi.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN